Merhaba arkadaslar,
benim bir sorum olacakti. Ya ben bir sir agda aldim.Hani su kalip agdalardan, dörtgen seklinde folyogibi seyin icinde. Fakat nasil isitacagimi bilmiyorum. Bir tavsiyeniz varsa lütfen paylasin. Benim aldigim sir agda söyle:
cezvenin içerisine su koyup ısıt. daha sonra elindeki ağdayı ateşten aldığın cezvenin içerisine bırak. sıcak suyun etkisiyle yumuşadıktan sonra sürülecek kıvama gelecektir. temizleyeceğin bölgeye sürdükten sonra ağda bantlarıyla çek. geçmiş olsun
Canım zaten alüminyum bir kapta. Ağdayı kıracaksın ki bu gerçekten çok zor. Ben ekmek bıçağıyla filan kırıyorum. Bir kabın içine koyup ısıt. Ağda iyice erisin. Elini yakmayacak şekle gelince, ağda yapacağın yere spatulayla sür. Soğuyup sertleşince ağdanın ucundan tut hızlı bir şekilde çek. Bu ağdada bez kullanılmaz. Eğer ağdayı kıramazsan büyük bir kapta ısıt, sonra uygun bir kaba boşaltırsın. Bu işi sürekli yapacağın için küçük bir tencere al kendine ucuzundan.
bunun için ağda ısıtıcılar var forbest gibi yerlerde 10 15 liraya satılıyor kuaförlerde olanlardan ağda kazanı diye geçiyor. kırıp içinde ısıtıyorsun. kolay oluyor
cok tesekkür ederim arkadaslar. Bana cok yardimci oldunuz. Bir sorumdaha olacak. Ben bu sir agdayi bir arkadasa toptancidan aldirdim. Adam arkadasima birde böyle aluminyum folyo rulosu vermis. Bu folyo ne icin ve nasil kullaniliyor? Biliyorsaniz paylasin lütfen.