Nasıl kilo vereceğimi bilmiyorum:((

ades89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010
27
0
36
İstanbul
haziranda düğünüm var ve ben 1.76 boy 110 kiloyum ve nasıl kilo vereceğimi bilmiyorumbana yardım edin kızlar ne yapmak gerekio yürüyüş mü ? koşumu diet mi nee lütfen yardımcı olun :18::18::18::18:

haziranda düğünüm var ve ben 1.76 boy 110 kiloyum ve nasıl kilo vereceğimi bilmiyorumbana yardım edin kızlar ne yapmak gerekio yürüyüş mü ? koşumu diet mi nee lütfen yardımcı olun :18::18::18::18:

ne sadece yürüyüş ne de sadece diyet işe yarar canım. ikisini birden düzenli bir şekilde yapman lazım. dayanabilirsen her gün spor yapmaya çalış. ama sadece yürüyüş yeterli değil, bunu unutma. imkanın varsa spor salonuna yazıl. spor hocaları çok yardımcı oluyor. diyet deyince de gözün korkmasın yani. yapman gereken belli bir listeye uymak değil. ona can dayanmaz zaten. her şeyden az miktada yemek zorundasın. atıyorum normalde 2 kepçe mi yemek yiyodun? şimdi onu yarıya indirceksin. yavaş yiyceksin. çavdar ekmeği tercih edeceksin. her besin grubundan mutlaka yemen lazım. her gün mutlaka yoğurt ya da ayran tüketmen iyi olur. yeşil çay faydalı. bir de bol boool su içeceksin. kendini su içmeye zorlıycaksın. tatlıdan ve şekerli şeylerden uzak durcaksın. belki sana demesi kolay diyceksin canım ama ben 2 aydır bu şekilde yaşıyorum ve 9 kilo verdim. bu sabır ve irade işi. kendini zayıfken hayal et. canın bişeyi çok istediğinde zayıfladğında herkesin sana nasıl hayran kalacağını düşün ve o şeyi yemekten vazgeç.

Son düzenleme:

ben 9 kilo vresem daha ne isterim allah aşkına ne yaptın da verdin yani nasıl verdin

ben 9 kilo vresem daha ne isterim allah aşkına ne yaptın da verdin yani nasıl verdin

canım yukarda anlattığım gibi işte.
belirli bi diyet listem yok.
ama her gün 1 saatten fazla spor yapıyorum. (yürüme, bisiklet vs.)
sadece sabah kahvaltısında 2 ya da 3 dilim ekmek yiyorum. (çavdar ekmeği)
gün içinde mutlaka 1 ya da 2 bardak ayran içiyorum. (yemeklerin yanında iyi oluyo, ekmek yemediğim için doyurucu özelliği var ve yoğurt yağ yakımında çok etkiliymiş.)
şekeri ve tatlıyı kesinlikle sokmuyorum ağzıma.
sabah kahvaltısında siyah çay yerine yeşil çay içiyorum. akşam yemeklerinden sonra da mutlaka yeşil çay demliyorum.
sabah kalkınca 2 bardak su içiyorum mutlaka ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu içiyorum.
kendime özel bişey hiç pişirmedim. evde ne pişerse az miktarda yiyorum.
yediğim yemek miktarını oldukça azalttım. midem küçüldü eskiye göre.
akşam yemeklerinde az çorba içerek daha kolay doyabiliyorum.
gün içinde mutlaka et grubundan bişeyler yiyorum. (et, tavuk ya da köfte vs.)
meyveyi yiyorum ama fazla kaçırmamaya çalışıyorum. günde 2 çeşit meyve mutlaka yiyorum. (kivi ve mandalina gibi. bunları ara öğünlerde tercih ediyorum.)

vee bol bol su içiyorum dediğim gibi. hiç ölçmedim ama günde en az 10 bardak su içiyorum.

bunu yapıcam aynen uygulayacağım bakalım sonuç ne olacak yarın başlıyorum eğer sonuç alırsam dile benden ne dilersen çok istiyorum çünkü zayıflamayı
inşaallah işe yarar

bunu yapıcam aynen uygulayacağım bakalım sonuç ne olacak yarın başlıyorum eğer sonuç alırsam dile benden ne dilersen çok istiyorum çünkü zayıflamayı
inşaallah işe yarar

canım yalnız ben 9 kiloyu 2 ayda verdim bunu da unutma :) kısa zamanda mucizeler bekleme yani.

istersen bi diyet günlüğü aç ve yediklerini yaz oraya her gün. takip ederim seni elimden geldiğince. benim de günlüğüm var. bakarsın istersen ordan neler yediğime.

sen daha da hızlı verebilirsin kilolarını. bende tiroid yetmezliği var çünkü. çabuk veremiyorum.

randomlife canım benim aslında zor bir şey değil yaptıkların yani helal olsun 2 ayda 9 kilo çok iyi tebrikler canım ya, ayyy ben bir görsem 80i razıyım vallaha ay böyle gaza geliyorum akşama bitiyo tatlı yeme isteği beni mahvediyo bir de kansızlık var bende

Öncelikle Tebrik ederimmm canım..Rabbim tamamına erdirsin inş.

Sabahları aç karnına sıcak suya bir tatlı kaşığı bal bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp güzelce iç..Günde 1 - 2 fincan Yeşil çayını muhakkak iç..Tuz ve şekeri minimum kullanmaya çalış ve bolcanak su içmelisin..Sabah ki karışımda bağırsakları çalıştırıyor bal , sirke de yağları parçalıyor..Ve imkanın var ise spora git yok ise de en güzeli yürüyüş ve ip atlamak =)))

teşekkür ederim canım. daha çok yolum var. ama ilk hedefim 70'e inmek şimdilik. dediğin gibi zor değil.
gerçekten istemek lazım. ben de tatlı krizlerine giriyorum. ağlıyorum bile :) çok severim çünkü tatlıyı.
ama insan bi 5-6 kilo verdikten sonra onları geri almaya kıyamıyo cidden. ilk başladığım zamanlara göre daha iradeliyim şimdi.
bu kadar uğraştım verdim. 2 ayda verdiğimi 1 haftada geri alamam diyorum ve kendimi tutuyorum.

valla herkes ilk hafta çok önemli diyor ilk haftayı atlatınca gerisi geliyor diyolar ben başlasam gerisi gelir die düşünüyorum ama önemli olan başlamak bide yürüyüşe başlıycam ama ip atlamak zayıflatırmı ki acaba?????

ben ip atlamıyorum canım ama faydalıdır diye düşünüyorum. çünkü ip atlarken tüm vücudun hareket edicek. mantıklı bence yapabilirsin yani.

slm canım konu ilgimi çekti,ben başladığım gün akşam açlıktan ölecem sandım diyebilirim.çok kötüydüm.hatta bu günde bitti diye seviniyordum ,ama kilolar gittikçe ohh dahada motive oluyorsun yeterki pes etme bu senin yaşam tarzın artık diyet değil.bazen ucunu kaçırabiliyorsun olsun vazgeçmek yok kaldığın yerden devam et.sık tartılma ,çooook şeyden fedakarlık yapıyoruz ya ilk zamanlar mucize bekliyoruz ,hergün ne kadar gitti merak ediyoruz.ama sık tartıldığım haftalar hiç kilo veremedim ben, sevindim yedim canım sıkıldı yine yedim.neyse çok uzattım bugün başladın kabul ediyorum sabah güzel bir kahvaltı öncesi 2 kayısı 1 bardak su iç ki kabızlık şikayetin olmasın.malum bizim bünyeler bu beslenme tarzını kıtlık sanıyor ,başarılar

bende 3 aydır diyette olan biri olarak öncelikle yaptırmadıysan bir dahiliyeye gidip tiroid,şeker vs tahlillerini yaptırmanı öneririm şiddetle.mesela bende insülin şekeri çıktı ki şeker değerlerim normaldi.buda insanı tatlı hastası yapan,halsiz düşüren,çok uyku getiren,doyamamya sebep olan bir durummuş ve dikkat edilmezse ilerde bi sürü riskleri varmış.diyetle geçiyrmuşta.bana diyetisyen ona göre bir liste verdi.sadece 1 kere gittim diyetisyene ve dedklerini yapmaya çalışarak ayrıca leslie ile yürüyüş yaparak 15 kg verdim.bana herkese normalde izin verilen kavun karpuzu bile yasaklamıştı yani düşün.bi de emzirdiğim için ilaç veremedi ama internette bende çörek otunun zayıflattığın ve şekeri dengelediğini okudum ve onuda uyguladım.tavsiye ederim.nasıl uyguladığımı yazdığım bi yer vardı.bulursam kopyalayayım

bak yeni başladığım hafta yazmışım

slm arkadaşlar.. tam 5 gün önce başaldım çörek otuna. zayıflama kürleri için dolaşırken coreklen.com diye bi yer oraya rasgelip bi sürü yorum okudum.emziren annelerde bi sıkıntı olmayacağını ve sütü artırdığını okuyunca kafama yattı başladım.97 kiloydum.ilk 2 gün acaip wy de çıkardı beni.bi de tatilde aldığım 1 kilom vardı.sonuç inanılmazdı 2 günde tam 1,5 kg vermiştim.(bu arada insülin direncim var ve diyetisyenle 1 haftada 1 kg anca vermiştim ilk haftam olmasına rağmen.tatilde o verdiğim kiloyuda alıp dönmüştüm) bu arada diyet yapmadım çörek otu kullanırken.çok halsiz hissediyordum kendimi zaten.öğlen cornet dondurma ,muz,peynir ekmek yedim.akşam 1,5 tabak makarna çorba fln.3.gün dışarda yemek yedik.akşam 1,5 iskender ve yarım künefe fln yedim yani ertesi gün korktum verdiğmi 1,5 kiloyu alırsam diye ama dünküyle aynıydı.daha çok yeni deniyorum tabi bunu da belirteyim.dün dikkat ettm yediklerime biraz daha ama emzirdiğim içni yememden kesmeiyorum.sadece tatlı isteğim bişilere saldırma isteğim gitti.yoksa kafamda sürekli ne yesemle geziyordum. neyse bugün 4günün sonunda bi daha tartıldım ve toplamda 1900 gr gitti.şimdi cumaya kadar tatrılmayacağım bakalım.size gelişmeleri bildiririm.ben o siteyi çok okudum ve anladığım:
her öğünden yarım saat önce yarım çay kaşığından birazcık fazla tohumu(günde 600 tane içilmeliymiş fazlası da zararmış.bende 3 e bölerek 200 taneyi saydım yarım çay kaşığını biraz geçti) iyiyce çiğneyerek yutun.ama o sitede nasıl yutulacağı da anlatılmış.ilk zaman bilemedim boğazım yandı.şimdi keyifle yutuyorum.tükrük salgınızla iyice yumuşamadan hiç birini yutmayıp ağızda gezdirin.o yakıcı tadı gidiyor.sonrada yarım bardak su için.öğütlmüş almayın çünkü öğütülmüş şekilde çok durmuş olanların kötü etkisi varmış.ya günlük kendiniz öğütün ya da benimki gibi çiğneyin.ben çok mutluyum.en önemlisi tatlı isteğim deli gibiydi .o gitti gibi.inşallah devam ederim bu şekilde.sütüm de azalmadı hatta psikolojik mi bilmem dah iyi gibime geliyor

lahana çorbasınıdene derim çokfaydalı diyorlar ben 2 gündür deniyorum daha 5ayın varmış nünde oho azmettin mi verirsin baya verirsin hemde ama sıkı bir diyetle gelinkilgiyeceksinhaytında ilk defagiyeceğin birşey fotoğrafların olacak yıllarca bakacağın resimler o halle mi bakacaksın zarif güzel bir bayan olmak varken ben evşenmeden hep böyle dedim ve 80lerden 57 ye inmiştim şimdi gene uğraşıyorum almak ta vermekte bizim elimizde

ben ip atlamıyorum canım ama faydalıdır diye düşünüyorum. çünkü ip atlarken tüm vücudun hareket edicek. mantıklı bence yapabilirsin yani.

ip atlarken alttaki komşu rahatsız olmuyormu ben deatladım ama korkuyorumaşardan lafgelirdiye yoksa altkattamı oturyorsun ay merak ettim

benhi çörek otu denemedim gerçekten verdiriyormu kilo ben iç sevmem çörek otunu bi hamilekalmak için zorla yemiştim bu kilona inmenin sebebi çörekotumu

ben yeşil çay dışında ek bişey hiç kullanmadım ama bu çörek otu dikkatimi çekti ya.
sen ne kadar süre kullandın canım peki? daha detaylı anlatabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…