Nasıl kardeş olunur ?

eylemin çirkinliği kardeş olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor ama..
siz kabul etmiyor etmek istemiyorsunuz diye genetiği hiçe sayamazsınız..
ancak duygusal olarak kabul etmez görüşmezsiniz bu sizin tercihiniz ..

Nedense mesajlarınızda öfke hissediyorum.Bı oncekınde neyse dedım.Ama Sımdı cevaplayayım.Cırkın bı eylem yok ortada.Ben bu konumda değilim.Yani gorusecegım veya gorusmeyecegım bı kardeş yok.Babam tek eslı. Olaya dışardan bakıp Bız doğadan daha mı ıyı bılıyoruz,herseyı oradan kopyalarken,çozerken bı bu konuda mı haklıyız orayı cozemıyorum

Evet. Basimizdan eksik olmasinlar Hoppa

Gen aktarimi olarak bakarsaniz olaya kardes oluyorlar. Paylasim olarak bakarsaniz neleri paylastiklarina bagli. Bazi insanlar tanisip gorusmek ister. Bazilari da oldugu yerde kalsin ilgilenmiyorum der. Adı kardes oluyor bu durumda sadece. Ama ebeveynlerden biri ortak oluyor. Sizin cocugunuzun baba dedigi birine bir baska cocuk da baba demis oluyor. Ikisi de o babanin evladi.

Evet baba dedıgı bırıne bır baska cocuk da baba demıs oluyor ortak payda bu.Bu kadar gerısı yok.Kardes olmazlar.
Gen ıcın söyleyecek bı sey yok ,orayı aşamam.Ama onun dışında ıddıam bı gun kabul edilecek

Cok guzel bı ornek olmuş.Anne doğurmuş,baba bakmış ve babanın diğer cocugu ıle büyüdüğünüz ıcın onu daha yakın görüyorsunuz.Bu duygusal son derece gercekcı.Beraber bırcok seyı paylastıgınız kısılerı daha yakın görmenız.Ben burada babaları kotulemedım.Babamla en ufak sorunum yok.Annelerı de baştacı yapmadım.Olayı hıııccc kısısellestırmedım,öyle yapıp laf çarpanlara da cevap vermedım.Konunun ıyılıkle kotulukle en ufak ılgısı yok.Kardeslık dıyorum ,bıze ogretıldıgı gıbı degıl dıyorum.Anne asıldır dıyorum
hayır size katılmıyorum. doğuran annemi anlamaya çalışmakla birlikte anne olarak benimsemedim. geçen yıl tanıdığım o dünya tatlısı iki kızı kardeşim olarak benimsedim, çok seviyorum. ama baba bir kardeşimle elbet yakınlığım çok daha fazla. kan çekmesi var ya kan çekmesi, anne bir kardeşlerimle tam da onu yaşadım. doğuran annenle neden olmadı bu kan çekimi dersen, belki için için kızıyorumdur. belki olmuştur ama bu anlamlandıramadığım duygularım baskın geliyordur.

ayrıca tabiatı okuyalım ama bizim İNSAN olduğumuzu da unutmayalım. ha bazıları var insanlıktan çıkmış, hayvandan aşağı. bazıları var melek gibi, insan üstü. büyüten annem gibi.

hayır size katılmıyorum. doğuran annemi anlamaya çalışmakla birlikte anne olarak benimsemedim. geçen yıl tanıdığım o dünya tatlısı iki kızı kardeşim olarak benimsedim, çok seviyorum. ama baba bir kardeşimle elbet yakınlığım çok daha fazla. kan çekmesi var ya kan çekmesi, anne bir kardeşlerimle tam da onu yaşadım. doğuran annenle neden olmadı bu kan çekimi dersen, belki için için kızıyorumdur. belki olmuştur ama bu anlamlandıramadığım duygularım baskın geliyordur.

Teşekkür ederım.Kan cekmesı hıc aklıma gelmemıstı.Sımdı ıddıam daha da guclendı.

sizin iddianız ne ki? farklı bir açıdan bakalım, baba terk etsin anne büyütsün. kan çekimi baba bir kardeşlere de olur. örneği çevremde var.
Başlık nasıl kardeş olunur Ve bence aynı karında büyüyen,aynı anneden olan yavrular kardeştir.Babalarının farklı olması sonucu değiştirmez.
Son cümlen olmasa ıyıydı.Yıne de gercek bu bence.Erkekler böyle kabul ettırmıs,sımdı ben bır forumda degıstırenem ama bı yerden başlamak lazım

Genel olarak babalığa yogunlasmıssınız .Ben dıyorum kı benden once hayatı olan adam bırınden cocuk yaptı ıse ne münasebetle benım cocuklarımın kardesı oluyor ?
bu ne demek yahu? babamın büyüten annemden önce bir hayatı olmuş, aşık olmuş ve evlenmiş. ama terk edilmiş. ne yani büyüten annem beni doğurduğu kızının kardeşi kabul etmemeli miydi? gerçekten sizin derdiniz ne? kocanızın gayrı meşru çocuğu olduğunu falan mı öğrendiniz?

Selamlar,

Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?

Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.

iyi hoş da insan örneğini kediden değil evrimsel sürecimizdeki atalarımızdan yola çıkarak vermeliyiz.
ilk insansı canlılarda beyin gelismeye basladikca bebekler daha erken dogmaya başlamışlar çünkü kafatası büyümüş
Daha onceki dönemlerde hamileligin 19 ay kadar sürdugu tahmin ediliyor.
Erken dogan yani 9 ayda doğan bebekler de anne ve babanın bakimina muhtac olmuslar ve de bu su anda bildiğimiz ailelerin oluşumunun temelini atmis.

Size düşündüğünüzün tam tersi onlarca örnek verebilirim.

En yakın arkadaşım. Anne babasının ilk çocuğu. Sonra anne baba ayrılıyor, oğlan annede kalıyor. Baba başka bir kadınla evlenip bir çocuk sahibi oluyor. Kardeşlik bağları çok kuvvetli anne ayrı baba bir iki kardeş. Sonra adam başka bir kadınla daha evleniyor. Ondan da bir kız çocuğu... Abileri tapıyor o kıza. Sırf onu görmek için her ay 600 km yol gidiyor arkadaşım.

Çok yakınımdan bir aile. Anne baba ayrılmış, bir kız bir erkek çocuk annede. Babanın yeni eşinden bir kızı daha oluyor. Yıllarca görüşmüyor reddediyorlar iki çocuk diğer evlilikten olanı. İlk karşılaşmalarındaki o duygusallığa, aradaki o bağa ben şahit oldum.

Üçüncü örneğim çok uç. Bir kadın düşünün çok küçük yaşta bir evlilik yapıp kocasını kaybediyor kucağında bebeği ile. Sonra başka bir adamla evlenip bir bebek de ondan yapıyor, anlaşamayıp ayrılıyor. Üçüncü evliliğini daha önce iki kez evlilik yapmış bir adamla yapıyor. Adamın da iki ayrı evlilikten iki çocuğu var. Dört çocukla bir evde yaşamaya başlıyorlar, sonra bir tane daha çocuk yapıyorlar. Ben bu kadının kızıyla tanıştım. Hiç bir kan bağı olmayan adamdan abim diye bahsediyordu. Abisine olan sevgisi her kelimesinden belli oluyordu. Abinin bebeğinden yeğenim, canım diye diye bahsediyordu.

Yani bu işlerin bir tek doğrusu olmaz.

Size birkaç kez daha söyledim biz insanız. Hayvanlarla kıyaslayarak ama doğanın kanunu bu diyerek bir yere varamazsınız. Çünkü onlar hayvan biz değiliz. Çoğu bebeklikten sonra tek başına hayatta kalıyor. Aile kavramları yok, tek başına yaşamayanlar sürü halinde yaşıyor. Siz hiç insan sürüsü gördünüz mü? Duygusal aile bağları yok, aşık olmuyorlar, zevk alarak sevişmiyorlar. Sadece ürüyorlar. İnsanlar üremek için sevişmiyor.

Bu biraz neden yemeğimizi elde etmek için avlanmıyoruz gibi bişey. Çünkü biz insanız. Eski çağlarda avlanıyorduk, evrildik, geliştik, modernleştik. Doğaya ayak uydurmuyor hükmediyoruz çoğu konuda. O yüzden konunuz da, sorunuz da, ortaya attığınız tez de doğru değil bence.

Başlık nasıl kardeş olunur Ve bence aynı karında büyüyen,aynı anneden olan yavrular kardeştir.Babalarının farklı olması sonucu değiştirmez.
Son cümlen olmasa ıyıydı.Yıne de gercek bu bence.Erkekler böyle kabul ettırmıs,sımdı ben bır forumda degıstırenem ama bı yerden başlamak lazım
erkekler böyle kabul ettirmemiş, fıtratta var bu.

eğer doğayı baz alıyorsan aynı anneden olanlar da kardeş değil, çünkü doğada aynı anneden doğanlar da çiftleşiyor, anneler yavrularıyla çiftleşiyor, ha derseniz ki bence kardeşlik diye bir şey yok anlarım, ama doğayı baz alıp babalık yok annelik var derseniz ciddi mantık hataları oluşuyor.

Nedense mesajlarınızda öfke hissediyorum.Bı oncekınde neyse dedım.Ama Sımdı cevaplayayım.Cırkın bı eylem yok ortada.Ben bu konumda değilim.Yani gorusecegım veya gorusmeyecegım bı kardeş yok.Babam tek eslı. Olaya dışardan bakıp Bız doğadan daha mı ıyı bılıyoruz,herseyı oradan kopyalarken,çozerken bı bu konuda mı haklıyız orayı cozemıyorum

öfkeli değilim neden olayım ki ?
çirkin eylem kastını sizin yazdığınız mesaja istinaden söylemiştim ' al bu senin kardeşin diye ortaya çıkarsa ' ..
doğadan daha mı iyi biliyoruz kısmına gelince biz hayvan değiliz ki duygularımız düşüncelerimiz var..

ha mesela siz diyorsunuz ya annemden olanı kardeşim olarak görürüm diye mesela ben onu da göremezdim sanırım hissiyat olarak bunu kabul edebileceğimi sanmıyorum ama bu gerçeği değiştirmezdi sizin inandığınız noktaya göre.. aynı şekilde babadan olan içinde geçerli olan bu bence..

bu arada tek çocuğum hiç kardeşim yok.. kardeşlik duygusu üzerine bir fikrim yok seçtiğim kardeşlerim dışında..
annemin yada babamın birbirinden bağımsız çocukları olsaydı onları cidden kardeşim gibi görebileceğimi zannetmiyorum..
sadece objektif bakarak yorum yaptım bu kardeşlik mevzusuna..

Anne bir baba ayrı ya da baba bir anne ayrı fark etmez kardeş demek sizdeki genlerin %50sine sahip olan kişi demek, bu yüzdeliği anneden ya da babadan almış olması bir şey değiştirmez.

Fakat siz kardeş olarak hissetmiyorsunuzdur o ayrı konu, görüşmezsiniz olur biter yine de kardeş olduğunuz gerçeği değişmez.

bu ne demek yahu? babamın büyüten annemden önce bir hayatı olmuş, aşık olmuş ve evlenmiş. ama terk edilmiş. ne yani büyüten annem beni doğurduğu kızının kardeşi kabul etmemeli miydi? gerçekten sizin derdiniz ne? kocanızın gayrı meşru çocuğu olduğunu falan mı öğrendiniz?

Ben kısıler veya yasanmıslıklar uzerınden gıtmıyorum.Fıkrım bu.Kısısellestırmeye çalışanlar ,ofkelenenler var.Fıkır suçlusu böyle olunuyor herhalde.
Kavram karmaşası olduğunu düşünüyorum.Kardeş deyıp gecılmıs ama öyle degıl,olmamalı.

Anne bir baba ayrı ya da baba bir anne ayrı fark etmez kardeş demek sizdeki genlerin %50sine sahip olan kişi demek, bu yüzdeliği anneden ya da babadan almış olması bir şey değiştirmez.

Fakat siz kardeş olarak hissetmiyorsunuzdur o ayrı konu, görüşmezsiniz olur biter yine de kardeş olduğunuz gerçeği değişmez.

Toplum olarak böyle bılıyoruz.Dogru mu dıyorum,bence degıl,eksık,yonlendırılmıs,ogretılmıs .Paylasımlar sızı yakınlastırır,kardeş gıbı sevebılırsınız bazen arkadaslarınızı bıle.yeter mı kardeş olmaya ya da adı kardeşlik mıdır

Toplum olarak böyle bılıyoruz.Dogru mu dıyorum,bence degıl,eksık,yonlendırılmıs,ogretılmıs .Paylasımlar sızı yakınlastırır,kardeş gıbı sevebılırsınız bazen arkadaslarınızı bıle.yeter mı kardeş olmaya ya da adı kardeşlik mıdır
Aslında cevabı herkes tarafından aynı olmayacak bir soru soruyorsunuz şu anda o yüzden alacağınız cevaplar sizi tatmin etmeyecek.
Misal benim iki kardeşim var, kardeşim gb dediğim dostlarım da var ama asla kardeşlerimin yerini alamazlar, belki dediğiniz gb paylaşımlarla yaşanmışlıklarla ilgilidir tam olarak adını koyamıyorum ama durum bu yani. Hayattaki en muhteşem dostum bile olsa bir kardeşim etmez benim için. Ama 30umdan sonra al bu da senin kardeşin diye piyasaya çıkmış bir kardeş olsaydı ortada ne olurdu? Kısa bir süre bocalar anneme babama artık hangisiyse ona bolca trip atar son tahlilde yine onu diğer kardeşlerimden ayırmazdım. Herkes böyle mi düşünür peki? Tabiki hayır o yüzden burdan tatmin edici bir cevap çıkmaz...

Back
X