Selamlar,
Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?
Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.