- Konu Sahibi madameblack
Selam kızlar bende burda önceden çok araştırma yapıp hamile kalanlardanım. Öncelikle geçen ay erken gebelik testi ile gecikmenin ikinci günü pozitifi gördüm tabi sevinçler göz yaşları üç Aydır istiyorduk. Ertesi gün malesef regli oldum araştırdım kimyasal gebelik.. üzüldüm tabi ama önümüzdeki aya inşallah deyip hemen reglin ilk günü soğan kürüne başladım . Adetle birlikte rahim temizlensin diye . Yaklaşık 10 gün kullandıktan sonra yumurtlamaya iki gün kalası bıraktım. Ve bıraktığım gün folik asit başladım.tabi eşimde bir çok vitaminin bir arada olduğu bir takviye ye başlamıştı. Ve yumurtlama gününü ve bir sonraki günü değerlendirdik. Sonraki bir haftasında gün aşırı değerlendirdik. Hiç stres yapmamaya dikkat ettim bata bir hafta kalası en yoğun stres yaşayacağım sürekli merak edip test yapacağımı bildiğim için memlekete annemlerin yanına gittim. Orda aklıma bile gelmedi hiç stres yapmadım. Hatta evime döndüğümde 2 gün gecikmiştim ama geçen ay gibi kimyasal olur diye bekleyim dedim tabi beklenmiyor hemen heyecan sardı gecikmenin 3. Gününde test yaptım silik pozitif yine korktum tabi yine kimyasal diye hemen akşamına özel hastaneye gidip kan verdim. Sonuç 24 hamilesiniz ama daha çok yeni beta takibi yapalım dedi. Tabi ben üç gün sonrasına aile hekimimden randevü almıştım bile. Aile hekimine gidip kan verdim ve sonuç 201 çıktı. Aile hekimim artışın çok güzel dedi bir daha beta takip etme stres yapma hemen bi kadın doğumdan randevü al dedi. Tabi o zaman 4 haftalıktım. Burdan da bilgilendiğime göre 4 haftalıkken kese görünmeye bilir doktor beni dış gebelik olabilir falan diye korkutmasın diye iki haft evde bekleme karar verdim. Sürekli kendimi takip ettim fazla bir ağrı ya da yumurtalıklarda fazla ağrı ve beraberinde kanama görürsem hemen doktora giderim dedim. Çok şükür öyle fazla bi ağrım olmadı. Ve dün 6+0 iken doktora gittim keseyi hatta bebeği ve kalbinin attığını gördük çok şükür.. ama kalbinin atışını 8. Haftadan önce dinletmek doğru değil dedi . Ama kalbinin atışını dinlemek için 8. Hafta gel demedi kızlar. 12. Haftada gel 2li tarama testi için dedi. Bu konuda ne yapmam lazım? Sizce sakince 12. Haftayı mı bekleyim 8. Haftada gideyimi? Ve bu ikili tarama testi nedir? Genetik sorun olabileceğine mi bakılıyor eşle birlikte mi gidiliyor şimdiden teşekkür ederim