• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Nasil Giydiriyosunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AYSEL26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2007
55
3
86
İstanbul
Kizlar Yav Ben Doğduğu Günden Beri Hep Tek Katli Giydirdim Ama Hep Altinda Kilotluçorabi Vardi Hiç çikarmadim Ya üşürse Korkusu Ama Dün Görümcem Canim Kizimi Soydu Soğana çevirdi Kisa Kollu çitçitli Badisiyle Kaliverdi Kizim Sikilirmiş çoraba Ne Gerek Varmiş Sizcede ölemi Sizler Ne Yapiyorsunuz Nasil Giydiriyosunuz Canlarinizi

Aysel bende çok kararsız kalıyorum giydirme konusunda. Altına ince penye bir içlik, üzerine zıbın, uzun kollu bir body giydiriyorum. Bunların üzerinede ya penye tulum ya da penye takım giydiriyorum. Yani ince iki kat giydiriyorum, tek katta üşür gibi geliyor, geceleri yatarken biraz hafifletiyorum üstünü.

bende üşür diyorum ama onlar takmış durumdalar hele eşim çatır çatır laf yetiştiriyo bana çocuğu boğuyomuşum altı açıkken ne kadar mutluymuş ne kadar giydirirsem o kadar üşürmüş bünyesi zayıf kalırmış hep sıcak istermiş falan falan daha neler neler

bende 2 gündür çıtçıtlı badi penye üzerinede çok kalın olmayan penye takım yada tulum giydiriyorum
hakkaten mutlumu ne ufaklık eller ayaklar hiç durmuyo maşallah

Ben de içine çıtçıtlı bir bady üzerine ince penye bir tulum giydiriyorum havanın durumuna göre de penye bir yelek ve penye bir altte bazen giydiriyorum

aysel aynı benim eşimin kelimeleri o da sürekli ince giydir diyor. Aslında mantık olarak belki haklı ama ben üşür diye tereddüt ediyorum. Doktorumuz evi fazla ısıtmayın dedi birde ince giydirirsem üşür diye iki ince kat giydiriyorum

ben en çok uykudan uyandığı ana dikkat ediyorum hemen yeleği geçiriyorum sırtına üzerini örtmesende olur diyolar ama kesinlikle uyuyanıın üstüne kar yağarmış mantığıyla incede olsa bi battaniye mutlaka örtüyorum evimizin ısısıda kombinin en düşük hali bile 24-25 derece sıcaklık sağlıyo çok arttığında kapatıyorum dengelemeye çalışıyorum kendimce

24-25 çok sıcak değil mi? Ben 22 derecenin üstüne çıkmamaya çalışıyorum, eşime kalsa o bile fazla ama bence değil. Dışarı çıktığında ya da bir yere gittiğimizde her zaman evdeki sıcağı bulamayacağımız için aslında çok sıcağa alıştırmamalıyız. Ben çok üşüyen bir anneyim ve doktorumuz işiniz zor, üşüyen annelerin çocuğuda sıcağa alışarak büyüyorlar dedi.

ya ben cok mu ince giydiriyorum acaba atlet cıtcıtlı uzun kollu body altına da ayaklı penye ve corap bu kadarcık üsür mü acaba kızlar
evimiz sıcak havalar da ısındı ama

ya ne yaparsam yapim kombiyi kapasamda o sıcaklığın altına düşemiyorum edacım evimiz güneşide güzel görüyo birasda ondan sıcak oluyo çok şükür kızım şu ana kadar hiç rahatsızlamadı rutin kontroller dışında dr ne bilmiyoruz inş.böle gider bu arada kızlarımız aynı haftada doğmuşlar sanırım seninki 4 yada 5 ocak benimkide 7 ocak kızının boy ve kilo durumu nasıl canım

goncacım evin sıcaksa sanırım çok ince diil tabi penyenin kalınlığıda önemli çokmu incecik olanlardan içi pamuklu penyelerdense üşümez sanırım

ya ne yaparsam yapim kombiyi kapasamda o sıcaklığın altına düşemiyorum edacım evimiz güneşide güzel görüyo birasda ondan sıcak oluyo çok şükür kızım şu ana kadar hiç rahatsızlamadı rutin kontroller dışında dr ne bilmiyoruz inş.böle gider bu arada kızlarımız aynı haftada doğmuşlar sanırım seninki 4 yada 5 ocak benimkide 7 ocak kızının boy ve kilo durumu nasıl canım

Aysel son dr. a gittiğimizde 5.5 kilo 62 cm di.

sırnaşık şeysırnaşık şey desenize bizim kızın maşallahı var 2,5 aylık 62cm 7 kilo doktor bir yanlışlık var diye tekrar tekrar ölçtü ama gıdık mıdık valla maşşallah :nazar: ..

doğduğundan beri alttan çıtçıtlı badi üzerine penye pijama takımı ama ilk başlarda (havaların soğuk olduğu zamanlar) yatak odasından çıkmıyorduk vede odamız 24 dereceydi. Diğer odalara giderken yeleğini giydiriyordum battaniyesi üzerinde oluyordu. banyo olduktan sonra kilotlu çorabını yeleğini o gün boyunca çıkarmıyordum. şimdi de badisi penye pijama takımıyla duruyor tabiki bütün odalara gidiyoruz. Battaniyesini sadece doğal olarak uyurken örtüyorum. banyo zamanında 1 2 saatliğine kombiyi açıyorum kaloriferdede havlusunu bornozunu ısıtıyorum sıcak havluyla kurulayıp bir müddet yine yeleğini giydiriyorum okadar.

bence bebeğinizi nasıl alıştırdıysanız öyle devam edin. Neyi giydirip neyi giydirmeyeceğinize siz karar verin. Etraftakilere fazla takmayın kafanızı banada hep ince giydiriyorsun diyip durdular. Başımın etini yediler ellerini kollarını hep kontrol ettim soğukmu titriyormu diye hiçte öyle bişi olmadı. Gayetde iyiyiz vede mutluyuz. Gerisi önemli değil.yerimseniben

maşallah kızına canım demekki sütün çok yarıyo bebişine sadece anne sütümü veriyosun yoksa mama takviyeside varmı

Selam kızlar benim bebşimde 6 kiloyu buldu boyunu daha ölçmedik ben evin sıcaklığına gçre giydiriyorum mesela benim ev çok güneş alıyo altında kulotlu çorap giydiriyorum üstüne çıtçıtlı badi ve penye pijama eper soğuk hissedersemde alt pijaması diydiriyorum.

aman aman maaşallah bebekleirnize bizimki yaz bebegi olacak bakalım hayırlısıyla benimkiside dogsa da bend esorsam sizlere şöyle böyle diye oy oy ama daha var yaaaaaaaaaaaaa:((

Sara Nur sağlıkla kavuşursunuz inşallah, bebeğine kavuşmak çok güzel ama onu beklediğin şu zamanlarda çok keyifli, keyfini çıkarmaya bak.

Back