NASIL GİDERİMM YARDIM LÜTFEN

Laktozsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
207
265
29
Merhaba. Ben uzun yıllardır yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Bekarım ve hayatımın devamını burda düşünemiyorum. çok fazla empoze ettim sanırım kendime ki araba almak istedim, maddi açıdan da sıkıntı yoktu fakat birikimimi Türkiyede kullanmamın boş olduğunu, zaten yurtdışına gideceğim için orda daha çok paraya ihtiyacım olacağından bir de araba beni buraya bağlar düşüncesiyle arabada almadım. şuan herşeyimi oraya gitmek üzere kenetledim diyebilirim

şuan dil kursuna gidiyorum. 4 ay sonrada bitiyor. burda kurulu işimi, düzenimi bırakıp gitmem inanın benim hiç gözüme batmıyor garip bir şekilde:olamaz: belki orda çok büyük sıkıntılar çekicem. ama içimde ki bu hevesi bastırmayıp, 1 kere geliyoruz dünyaya diyerekten cesaret edip, bunu tecrübe etmem gerektiğini düşünüyorum:KK50:

Yani sizden ricam ''orda hayat kolay değil, burda hayatını oturttuysan macera arama'' gibi yorumlar yapmamanız.

Sizlere sorum ; Eğitim dışında nasıl gidebilirim yurtdışına? çoğu insandan duyduğum bakıcılıkla mı? Türkiyeden herhangi bir eğitim alıp gideceğim bir ülke var mıdır yada? yada şu meslekle şurda rahat edersin diyeceğiniz bir şey?
Kanadaya gitmeyi düşünüyorum fakat illa orası olmalı gibi bir kaidem yok. İngilizceyle rahat anlaşacağım, dilimi geliştireceğim çokta durağan olmayan bir ülkeye gitmek istiyorum. Farklı ülkeler konusunda bir tercihiniz, fikriniz var mıdır?

bir de başta turist vizesi alıp gittikten sonra, vize süresini uzatmam için illa bir iş mi bulmalıyım? zaten çalışırım orda ama her işveren bunu yapar mı ondan emin değilim:KK14:

bana bir el atın kızçeler ya gideyim artık :olamaz:

DIPNOT: Önlisans mezunuyum. kalıpçıyım. turist vizesiyle de çalışamıyormuşum :110:
bir de çoğunuz eğitimle gidin demişsiniz. gerek dil okulu gerek master gibi. fakat maddi açıdan çok zor diye duydum eğitimi. kitap ücreti, barınma falan hariç sadece 1 dönem için 30.000 euro demişti kanada dil okulu için.

Acaba önlisansımı 4 yıla orda tamamlayabilir miyim? yoksa yeniden bir 4 yıl mı okumam gerekir

Son düzenleyen: Moderatör:
kanada cok zorluk cikariyor onu biliyorum
gecen ay 3 dil bilen muhendis olan kuzenimi geri yolladilar

Eğer orada çalışacaksanız bir şirketin sizi davet etmesi falan gerekiyor diye biliyorum ben.
Turist olarak gittiğinizde çalıştığınız an sınır dışı edilirsiniz bence.
Konuyu takipteyim, eğer mümkünse biraz birikmiş parayla bende gideyim. :KK70:

Son düzenleme:
En mantıklısı master için gidip, eğitiminizi tamamladıktan sonra orada iş aramanız olurdu.

Turist vizesi ile zaten çalışamazsınız. Gerçekten ihtiyaç olan bir vasfınız yoksa, kimse de oturum izinlerinizle uğraşıp sizi işe almaz.

Kanada da ihtiyaç duyulan meslek gruplarını araştırın, eğer iş bulup gitmek istiyorsanız. Bir ara inşaat sektörü için adam arıyorlardı mesela, haberlere bile konu oluyordu.

Merhaba. Ben uzun yıllardır yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Bekarım ve hayatımın devamını burda düşünemiyorum. çok fazla empoze ettim sanırım kendime ki araba almak istedim, maddi açıdan da sıkıntı yoktu fakat birikimimi Türkiyede kullanmamın boş olduğunu, zaten yurtdışına gideceğim için orda daha çok paraya ihtiyacım olacağından bir de araba beni buraya bağlar düşüncesiyle arabada almadım. şuan herşeyimi oraya gitmek üzere kenetledim diyebilirim

şuan dil kursuna gidiyorum. 4 ay sonrada bitiyor. burda kurulu işimi, düzenimi bırakıp gitmem inanın benim hiç gözüme batmıyor garip bir şekilde:olamaz: belki orda çok büyük sıkıntılar çekicem. ama içimde ki bu hevesi bastırmayıp, 1 kere geliyoruz dünyaya diyerekten cesaret edip, bunu tecrübe etmem gerektiğini düşünüyorum:KK50:

Yani sizden ricam ''orda hayat kolay değil, burda hayatını oturttuysan macera arama'' gibi yorumlar yapmamanız.

Sizlere sorum ; Eğitim dışında nasıl gidebilirim yurtdışına? çoğu insandan duyduğum bakıcılıkla mı? Türkiyeden herhangi bir eğitim alıp gideceğim bir ülke var mıdır yada? yada şu meslekle şurda rahat edersin diyeceğiniz bir şey?
Kanadaya gitmeyi düşünüyorum fakat illa orası olmalı gibi bir kaidem yok. İngilizceyle rahat anlaşacağım, dilimi geliştireceğim çokta durağan olmayan bir ülkeye gitmek istiyorum. Farklı ülkeler konusunda bir tercihiniz, fikriniz var mıdır?

bir de başta turist vizesi alıp gittikten sonra, vize süresini uzatmam için illa bir iş mi bulmalıyım? zaten çalışırım orda ama her işveren bunu yapar mı ondan emin değilim:KK14:

bana bir el atın kızçeler ya gideyim artık :olamaz:
keşke okadar kolay olsaydı, oraya gidipte hemen işbaşı yapmak:) bi akraban varsa, seni bakıcı olarak çağırabilir, bi firma sana istek yapabilir, yada işkura bir danış, geçenlerde almanyaya bakıcı aranıyordu mesela..yada evlenip gidebilirsin...bide okumaya yada dil kursuna gidebiliryorsun sanırım..ama doğrusunu, konsolosluktan öğren bence...

konsolosluktan mı geri döndü yani?
hayir oraya calismak icin gitti 6 ay kadar calisti sonra bir izin daha almasi gerekiyordu sanirim mesela 6 aylik gitti ikinci bir 6 ay icin izin cikmadi gibi dusunun tam olarak ne oldu bilemiyorum ama kuzenimle alakali bir uygunsuzluk taskinlik problemi yoktu yani calisma izni cikmadi
hatta giderken borc harc hesabina 250 bine yakin para yatirdi

hayir oraya calismak icin gitti 6 ay kadar calisti sonra bir izin daha almasi gerekiyordu sanirim mesela 6 aylik gitti ikinci bir 6 ay icin izin cikmadi gibi dusunun tam olarak ne oldu bilemiyorum ama kuzenimle alakali bir uygunsuzluk taskinlik problemi yoktu yani calisma izni cikmadi
hatta giderken borc harc hesabina 250 bine yakin para yatirdi
Anladım, evet böyle şeyler oluyor. Irkçılığa maruz kalanda çok var. Ne kadar vasıflı olsan da, kendilerine benzer, kendi kültürlerinden birini sana tercih ediyorlar.

yurt dışında 3 ay (abd de) aşamış ve turist olarak gitmiş biri olarak (bazı avrupa ülkelerine gittim) öyle ha deyince kimse size iş barınak vs vermez.. herşeyi planlamalısınız, yanınızda sizi en az birkaç ay idare edecek kadar harçlığınız olmalı, mesleğiniz nedir bilmem ama ben yerinizde olsam iyi bir dil okuluna yazılırdım oradan yola çıkıp master e başvurur eğitim akabinde iş hayatına atılırdım ve hedefleriniz büyükse abd derim ben ya da italya ingiltere gibi Avrupa ülkeleri olabilir.
ve yurt dışında yaşamak sanıldığı kadar kolay değil heleki belirli bir yaştan sonra gidecekseniz ve orada kurulu bir düzeniniz olmadan ne çıkarsa bahtıma kafasıyla gidilecekse çokta Polyannacılık oynamaya gerek yok derim..

Anladım, evet böyle şeyler oluyor. Irkçılığa maruz kalanda çok var. Ne kadar vasıflı olsan da, kendilerine benzer, kendi kültürlerinden birini sana tercih ediyorlar.
evet bunu kuzenimde soyledi irkciligi ozellikle bizlere (muslumanlara) yapiyorlarmis terorist gozuyle bakiyorlar cogu yerde diyor

calısma ıznı oturum hakkı bunlar kolay seyler degıl hele kanada sanırım herkesın hayalı esımde cok sevıyor orayı muhendıs 2 dıl bılen robotık sampıyonlukları olan bırı bız olsak hemen alırız kacırmayız :KK70: ama onlar cok acayıp elıyorlar belırlı seyler arıyorlar zor ısler bu ısler

sıze davetıye gonderılmesı gerekıyor ıs yerınden calısabılmenız ıcın gıtmek ıstedıgınız yerde arkadaslarınız falan hıc yokmu yardım ıstesenız turıst olarak gıdıp calısamazsınız egıtım ıcın gıdıp orda kalmak ıcın ugrasmak daha mantıklı olur

Eğitim durumunuz ve mesleğiniz nedir?

Eger bir mesleğiniz varsa yurtdışı merkezli bir firmanın türkiye kolunda ise başlayıp sonra o firmanın başka bir ülkedeki pozisyonlarına firma içi kanallarla başvurabilirsiniz.

Ama turist vizesiyle gidip orada kalmak öyle kolay değil. zaten eğer sizin geri dönmeyeceğinizin farkına varırsa konsolosluk baştan turist vizeside vermiyorlar. Türkiyede devam eden sigorta kaydı maas bodrosu nakit akışı olan banka hesap dökumu felan istiyorlar turist vizelerinde.

Eğitim durumunuz nedir? Master için gidebilir misiniz yani?
Turist olarak gidip işe giremezsiniz. Çalışma izniniz olmalı. Gitmeden istediğiniz ülkeden iş bulma imkanınız varsa öyle çalışma izni alabilirsiniz.
önlisans mezunuyum. kalıpçıyım. iş bulma imkanı olarakta internette sitelere başvuru yapıyorum. ama tahmin edersiniz ki herhangi bir geri dönüş maalesef ki olmuyor

calısma ıznı oturum hakkı bunlar kolay seyler degıl hele kanada sanırım herkesın hayalı esımde cok sevıyor orayı muhendıs 2 dıl bılen robotık sampıyonlukları olan bırı bız olsak hemen alırız kacırmayız :KK70: ama onlar cok acayıp elıyorlar belırlı seyler arıyorlar zor ısler bu ısler

sıze davetıye gonderılmesı gerekıyor ıs yerınden calısabılmenız ıcın gıtmek ıstedıgınız yerde arkadaslarınız falan hıc yokmu yardım ıstesenız turıst olarak gıdıp calısamazsınız egıtım ıcın gıdıp orda kalmak ıcın ugrasmak daha mantıklı olur
eğitim elbette süper olur fakat çok pahalıymış. 1 dönem için sadece 30.000 euro denildi. ben 3-4 dönem eğitim alsam bütün birikimim eğitime gidecek. bu sefer barınma beslenme ihtiyaçlarımı nasıl karşılayacağım diye düşünüyorum.
ben önlisans mezunuyum. acaba gittiğim ülkede 4 yıla tamamlama ihtimalim olur mu? ve bu dil eğitimine kıyasla daha düşük maliyetli olabilir mi sizce

Turist vizesiyle gitsen çalışamazsın, malum bir de pahalı ülkeler çalışmayınca o araba parasını çerez parası gibi yer gelirsin 3 ay sonra. Akraban filan yok mu ? Ne mezunusun acaba orada ne iş yapabilirsin ona göre araştırmaya giriş
maalesef bir tanıdığım yok
kalıpçıyım, önlisisans mezunuyum. yurtdışında 4 yıla tamamlama ihtimalim olur mu? ve bu dil eğitimine kıyasla daha düşük maliyetli olabilir mi sizce

X