- 21 Temmuz 2015
- 6.679
- 6.066
- 198
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
film önerisinde bulunur musunuz? yoksa eski izlediğim dizileri öyle de mi izlesem bir de?Siyah Kugu
Ingilizce şarkıları dinlerken sözleri okuyun.
Ingilizce film izlerken alt yazıları ingilizce takip edin. Anlamasanız dahi kelime telaffuzları anlamak adına çok faydalı olacaktır. Dil kullanmadıkça unutulur o sebeple kullanmaya çalışın.
Bir de bazi web siteleri var online ders veriyorlar. Araştırabilirsiniz.
inşallah öğrenebilirim,teşekkür ederimben kendi kendine öğrenebileceğini düşünüyorum
gramer ağırlıklı öğrenmek istiyorsan els gibi yayınlara bakabilirsin. (dil sınavı için falan)
internet bir derya zaten
Ted konuşmalarını ingilizce alt yazı ile izleyebilirsin
hepsini not aldım teşekkür ederim:)Akışı konuşma için yurtdışı dil kurslarını öneririm. Gücünüz yoksa yabancı dizileri izleyiniz. stranger things te cocuklar basrolde oynadığı için anlaşılır. Narcos un orjinal altyazısı ingilizce olduğu için hem okuyup hem de dinleme imkanınız olabilir.
ingilizceyi hayatınıza sokmanız gerekiyor. Hiç bilmiyor değilsiniz o yüzden hemen başlayabilirsiniz. Eğer gramer konusunda eksiğiniz varsa ki okullarda bu çok öğretiliyor çoğu türk insanının gramer sorunu pek olmuyor. Bedava uygulama var ismini bilmiyorsan özelden yazabilirsin ama direk çıkıyor aratinca. Onun dışında günlük neler yapıyorsan bunlara ingilizceyi katmaya çalış. Mesela her gün gazete /dergi/haber/magazin okuyorsan bunlardan biri ingilizce olsun sonra yavaş yavaş artır. Dizi/film/video izliyorsan basta bunlardan biri ingilizce olsun vs vs. Film dizi için Türkçe altyazi kullanma o şekilde pek işe yaramıyor. Ben altyazisiz anlayabilmeme rağmen türkçe altyazi olunca otomatik olarak onu okuyorum ingilizceyi duymuyorum bile. Bu nedenle ingilizce altyazi kullanın izlediğiniz şeylerde. En etkili planlar sizin katılımınızi gerektiren aktiviteler. İnteraktif yani. Mesela oyun oynamak biriyle sohbet etmek vs. Bunları da yapmayı seviyorsanız ingilizce versiyonunu yapmaya başlayın. Hikaye/şiir/günlük. yaziyorsaniz mesela ingilizce yapabilirsiniz. Yanlış doğru olması önemli değil. Zamanla oturacaktir. Başka yardımcı olabileceğim konu olursa özel mesaj ile ulaşabilirsiniz.merhabalar..
ben ingilizcemi geliştirmek istiyorum. ama kurslara boşa para veriyorsunuz gibi söylemler mevcut. kimse gittiği kurstan memnun değil sanırım. dil konusunda sıfır değilim, lisedeki ingilizce öğretmenim mükemmeldi, Oz Büyücüsü gibi ufak, yormayan hikayeler bile okuyabiliyordum.. sanırım şuan biraz biraz unuttum.
kurs da önerebilirsiniz, evde de çalışabilirim fakat kafamda bir program yok nasıl yapabileceğime dair. bir programa oturtursam yaparım. sizce nasıl çalışmalıyım, nerelerden hangi kitaplardan? siz nasıl geliştirdiniz?
bu şuan benim için çok önemli. çünkü eğer ingilizcemi geliştirebilirsem muhendislik fak. yazacağım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
çok mutlu oldum,çok güzel açıklamışsınız. gramer sorunum aslında yoktu ama biraz unutmuş olabilirim,ona notlarımdan geri bakacağım.ingilizceyi hayatınıza sokmanız gerekiyor. Hiç bilmiyor değilsiniz o yüzden hemen başlayabilirsiniz. Eğer gramer konusunda eksiğiniz varsa ki okullarda bu çok öğretiliyor çoğu türk insanının gramer sorunu pek olmuyor. Bedava uygulama var ismini bilmiyorsan özelden yazabilirsin ama direk çıkıyor aratinca. Onun dışında günlük neler yapıyorsan bunlara ingilizceyi katmaya çalış. Mesela her gün gazete /dergi/haber/magazin okuyorsan bunlardan biri ingilizce olsun sonra yavaş yavaş artır. Dizi/film/video izliyorsan basta bunlardan biri ingilizce olsun vs vs. Film dizi için Türkçe altyazi kullanma o şekilde pek işe yaramıyor. Ben altyazisiz anlayabilmeme rağmen türkçe altyazi olunca otomatik olarak onu okuyorum ingilizceyi duymuyorum bile. Bu nedenle ingilizce altyazi kullanın izlediğiniz şeylerde. En etkili planlar sizin katılımınızi gerektiren aktiviteler. İnteraktif yani. Mesela oyun oynamak biriyle sohbet etmek vs. Bunları da yapmayı seviyorsanız ingilizce versiyonunu yapmaya başlayın. Hikaye/şiir/günlük. yaziyorsaniz mesela ingilizce yapabilirsiniz. Yanlış doğru olması önemli değil. Zamanla oturacaktir. Başka yardımcı olabileceğim konu olursa özel mesaj ile ulaşabilirsiniz.
teşekkür ederim :)Siyah Kugu
Ingilizce şarkıları dinlerken sözleri okuyun.
Ingilizce film izlerken alt yazıları ingilizce takip edin. Anlamasanız dahi kelime telaffuzları anlamak adına çok faydalı olacaktır. Dil kullanmadıkça unutulur o sebeple kullanmaya çalışın.
Bir de bazi web siteleri var online ders veriyorlar. Araştırabilirsiniz.
ne tür seviyorsunuz. İzleyip beğendiğiniz yerli veya yabancı film dizi yazarsanız ona göre öneride bulunabilirim.çok mutlu oldum,çok güzel açıklamışsınız. gramer sorunum aslında yoktu ama biraz unutmuş olabilirim,ona notlarımdan geri bakacağım.
ingilizce dergi almıştım 3 yıl once. onlara başlayayım sanırım iyi olur.
bir de dizi/film onerisinde bulunur musunuz?
Bilim kurgu, fantastik de dram da severim :) dizilerden game of thrones, merlin, fridge,black mirror, lucifer..ne tür seviyorsunuz. İzleyip beğendiğiniz yerli veya yabancı film dizi yazarsanız ona göre öneride bulunabilirim.
ay çok benziyor zevkimiz. Bana biraz zaman verin ben size liste yapıp göndereyimBilim kurgu, fantastik de dram da severim :) dizilerden game of thrones, merlin, fridge,black mirror, lucifer..
Oliviaya ben de bayılıyorumay çok benziyor zevkimiz. Bana biraz zaman verin ben size liste yapıp göndereyim. Black mirror favorimdir benim. Olivia'nin yeri ayrı zaten kalbimde.
Duolingo yu indirdim bugün inşallah iyi bir şekilde ilerlerim hevesliyim şuan bayaİngilizce bilgin sıfır değilse 'duolingo' çok işe yarıyo. Eğlenerek daha da ilerletirsin. Ayrıca bunu ingilizce film, müzik ve dizilerle pekiştirirsin gayet güzel olur. Dizi önerilerine bende bi tane ekleyeyim :) 'orphan black'
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?