Nasıl değiştirebilirim

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
31
Arkadaşlar ben büyürken ailemin durumu pek iyi değildi daha doğrusu bir çıktı bir battı , o yüzden küçüklüğümden beri her şeyin uygun fiyatlısını seçmeye çalışan biriyim ,mesela iki ceket var almam gerek illa birini diyelim ve paramda var ,yine de elim ucuzuna gidiyor eve gelince beğenmiyorum kendimi kırıp beğendiğimi fiyatına bakmadan aldığım şeyleri uzun yıllar kullanıyorum aslında ucuz diye aldığım hiçbişeyi uzun kullanamadım öyle birikimler falanda yapamadım ona vermediysem yemeğe veriyorum birine hediye alıyorum başkasına alırken yok bu huyum mesela kardeşime hediye alırken gidip kalitelisini seçip kendime basitini alırım,kendimi içten içe değersiz görüyorum diye düşünmeye başladım çok güzel olan hiçbirşeyi yakıştırmıyorum evimizi alamadık henüz eşim tatile gidelim diyor üç dört gün için ikibin civarı paralar yahu diyorum bizim evimiz bile yok ona vercek paramız mı var diyorum hemen ben niye böyleyim bu LAYIK hissetmeme durumunu nasıl yenebilirim (Gelirimiz 8 civarı ama pahalı bir şehirdeyiz)

Sağlıklıyken yiyin derim :)

Eklentiler

• D8AE0142-470D-4AC0-BDE5-9BB6D2319C1F.jpeg
    78,4 KB · Görüntüleme: 119
Konunu takipteyim. Aynı şey bendede var. Tatil olayına gelirsek hiç kaçırma derim. Benim gibi sende sonra pişman olma!

Bu yaşlara bir daha gelmeyeceksiniz. Birikim yapıp, ev, araba, arsa sahibi olup bilmemkaç yaşından sonra ne çıktığınız tatilden bugün alacağınız zevki alacaksınız ne giydikleriniz bugün yakıştığı gibi yakışacak size. Hayatın tadını çıkarmak lazım. Hem yarın ölmeyeceğimizin garantisi yok.

Bir amaç için para biriktirmek ve amaca ulaşmak çok büyük motive eder hayata. Ama anı da kaçırmamak lazım. Dozunda ayarlamaya çalışın. Kendimden örnek verecek olursam, 10 tane uygun fiyatlı kıyafetim olacağına 3 5 tane kaliteliyi tercih ederim. Ya da kozmetik alışverişim aynı şekilde. Dışarda hergün değil, değişiklik olsun diye yemeğe çıkarız. Daha kaliteli şeyler alırım ve nispeten daha az alışveriş ihtiyacım olur.

biz de geziyoruz genel olarak tatil şehrindeyiz zaten o yüzden bir otele para vermek bana çok saçma geliyor yeme içme konusunda hiç kısmayız dışarda da yeriz eve de söyleriz yorgunsam hiç yapmam ama eşya ve kıyafet konularında böyleyim

Evim yok o kadar para biriktirip ev alabileceğimi de düşünmüyorum açıkcası. Tüm paramızı kış tatili, yaz tatili, yeme içmeye harcıyoruz açıkcası evimin olmaması umrumda da değil ben hayatı yaşıyorum anı biriktiriyorum ve böyle mutluyum. Size bunu yapın demiyorum ama geriye dönüp baktığınızda o güzel anılar gelecek aklınıza bunları biriktirmek için fırsatınız varken hayatı kaçırmayın derim

Kayınvalidem yıllarca çalışmış biriktirmiş. Evimiz olsun arabamız olsun çocuklarımızın evi olsun en azından peşinat verelim düğün dernek yapalım herşeyleri olsun biz gerekirse ikinci ayakkabıyı giymeyelim nasil olsa onlar evlenip gidince bizde hayatımızı yaşarız demişler.
Sonuç, çocuklar evlenmeden boşanmışlar bütün mal mülk ikiye bölündü şimdi kimseye yar olmadı o para..

Bize de hep der ki kızım, oğlum bu yaşınızda ev araba için hırsa girmeyin. Har vur harman savur demiyorum ama herşeyi tadında yapın. Gezin,yiyin,için bu yaşa gelemeyeceksiniz.

Bak bana hep sonra gezeriz, sonra yeriz dedik şuan tüm kazandığım hastanelere ilaçlara gidiyor.

Demek istediğim evde olur allahın izniyle arabada malda mülkte ama bu yaşlarınız geri gelmeyecek. Ne kadar yaşıcaz allah bilir bu yaşları değerlendirin. 8 bin tl aylık kazanç gayet iyi 2000 ile tatilde yapılabilir. Siz kazanıyorsunuz çalışıyorsunuz didinmişsiniz yıllarca herşeye hakkınız var hatta en iyilerine layıksınız...

alışverişi ölçülü yapın akıllıca yapın.

aldığınız kumaşın kalitesine dikişlerine kalıbına bakın.

ben artık polyester suni deri vs türevlerine dokunmuyorum bile. pamuklu ipek yünlü gerçek deri ürünleri alıyorum haliyle aşırı ucuz bulmak mümkün değil. ama indirim kovalarsanız algılarınızı açık tutarsanız çok iyi fiyatlara alabiliyorsunuz. alıp uzun seneler kullanabilirsiniz. açıkçası bu sene moda olan şu teddy ceketlerden almadım mesela sanki çöp torbalarını değerlendirip kakalıyorlar gibime geliyor moda ayağına bize abuk subuk materyaller giydiriyorlar.

geçen bi çanta beğenmiştim pvc imiş malzemesi valla aşırı ucuzdu ve güzeldi ama almadım. bunların hepsinin geri dönüşümü oluyor sağlık açısından.

kıyafetlerimi aşırı düzgün kullanırım o yüzden senelerce eskimez de zaten bi sezonda 1 kez giyebiliyorum bir parçayı çok kıyafetim var böylece her sene onlarca şey almak zorunda değilim. eskiyenler olursa yerine koyuyorum çok beğendiğim yeni sezon ürünlerden koyuyorum ama bu 10-20 parçayı geçmez senede. mesela sevdiğim bir tür sandaletler vardır her rengini giyerim hepsi eskidi denk geldim bir mağazada ucuza her renginden aldım böylece yenilemiş oldum gibi gibi.

bir de aldığınız ürün kaliteli mi biraz gözünüz anlarsa bu işlerden aşırı kâra geçersiniz. seneler önce bilinmedik bir mağazadan aldığım çantalar o kadar kaliteli çıktı ki şaşırdım sanırım kumaşın dokusu paraşüt kumaşından bavul gibi kullandım senelerce tek bir dikişi bile esnemedi fermuarı bile gevşemedi kaç kez yıkattım tık demedi. şu an bence özellikle kalitesiz ürün üretiliyor aldığımız kot bile 10. giyişte yırtılıyor halbuki eski kotlar bile duruyor bende taş gibiler hala şu an küçük olanlar var atamıyorum resmen.

bence devir akıllı olma devri. fakirlik zenginlikle alakası yok kendimi dandik şeyler alarak enayi gibi hissetmek istemiyorum. bizim gibi pamuk ülkesinde herşeyin polyester olması da çok garip ne hallere düştük.

Konunun eşyayla alakası yok, sizin kendinize verdiğiniz değer ile alakası var. O konuda kendinize yatırım yapın, kitaplar okuyun, videolar izleyin ne bileyim öz değerinizi artırmaya odaklanın. Asıl nokta bu.

şu an bence özellikle kalitesiz ürün üretiliyor aldığımız kot bile 10. giyişte yırtılıyor halbuki eski kotlar bile duruyor bende taş gibiler hala şu an küçük olanlar var atamıyorum resmen.

olayın özeti bu aslında

yıllar önceden kalan kıyafetlerim var ben onları halen giyiyorum ama şimdi kaliteli diye aldıklarımız bile hemen eskiyor

zira tüketim toplumu körükleniyor

alınan parçaların kullanışlı olup olmadığı önemli bence

örneğin ceket almam lazım ama atıyorum bri görüşmede giyeceğim benim gardrobumda her zaman ihtiyaç olan bir parça değil o zaman onun ucuz yollusunu alırım ama bir boğazlı siyah kazak alacağım onun kalitelisi önemli zira hem klasik hem spor her ortamda giyilir

örneğin oğlum normalde spor ayakkabı giyer

ama klasik giyindiği bir yer var geçen sene o klasik kıyafetleri iki kere giydi ayakkabısını da

bu sene de bulduğum en ucuzunu alacağım zira en iyisini alsam da iki kere giyecek ama kışlık paltosuna veririm çok para, bilirim ki iyi olması iyi ısıtması önemlidir

bir de bu bence layık hissetmeme durumu değil değmez hissi

yani ben o parayı otelde yiyeceğime evimde oturur şunu bunu yaparım diyorsunuz zira zaten yaşadığınız şehir de tatil beldesi imiş

evet pahalı otelde de kaldım ucuz pansiyonda da ama ileriyi düşünme zorunluluğu da var

bu ay 5 gün tatil yapıp bir sonraki ay sıkıntı çekeceksem o tatili yapmam yani param varsa yaparım

çevremde taksit ile tatile gidip sonraki ay dolmuş parası olmadığı için yürümeyi tercih eden de var ama bu bana uymaz

bence kumaştan anlıyorsanız iyisini bulabilirsiniz hala varlar. 100de bir ama varlar ben bulabiliyorum.

aldığım şeyin içeriğine mutlaka bakarım. kürk vs türevi sadece polyester alırım o da malum sebepten. aldığım deri çanta ayakkabılar ceketlerin de yemek için kesilmiş hayvanın derisi olmasına dikkat ederim. bu belirtilmemişse almam.

spor ayakkabılarda ben de sorun yaşıyorum yalnız sanırım artık baya kalitesiz üretiliyor 1 seneyi zor çıkarıyor pahalı ve kaliteli olsa da.

hayatda tek basınıza yaşlanıp hastalanıp ölecekmısız gıbı dusunuyorum ben
ondan sonra arta kalanla harcıyorum ne ıstıyorsam alıyorum
senede 2 kere alısverıs yaparım toplu bır yazlık bır kıslık alısverısım vardır okadar
ıyısını alırım ama az öz alırım arada begendıgım bende olmayan bırsey varsa arar bulur alırım sureklı alısverıs yapmadıgım ıcın
benım ıcın gelecege yatırım daha dogrudur her zaman

Ben de kıyafet konusunda böyle düşünüyorum bir de minimalizm videoları falan çok izliyorum kıyafetleri çok çok azalttım gerçekten kalitesiz almicam diye karar veriyorum ama mesela bir bot alıcam 120 Yi geçemem asla
yaşlanınca ev araba sahibi ama hiç tatile gitmemiş biri olmak istiyorsanız siz bilirsiniz.
ya Antalya da olmamızın da etkisi var günü birlik bir çok turistik yer görebiliyoruz burada ama otelde kalmaya kıyamıyorum o parayı vermeye şimdi eşim ikna etti üç dört gün gidelim dedik

Konunun eşyayla alakası yok, sizin kendinize verdiğiniz değer ile alakası var. O konuda kendinize yatırım yapın, kitaplar okuyun, videolar izleyin ne bileyim öz değerinizi artırmaya odaklanın. Asıl nokta bu.
Bununla ilgili bir sıkıntım yok canım eşimle bir çok yabancı dizi takip ediyoruz geliştirici şeyler izlemeyi severim kitap almayı okumayı hediye etmeyi çok severim ben bu tatil ve ev eşyaları ve kıyafetle ilgili , mesela eşim 500 civarı bir çanta almış gidip iade ettim ve ben tek çanta kullanıyorum üç beş tane almıyorum asla ona rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…