• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl boşanmalıyım? bir fikir verin..

Çok güzel tespitler bunlar ama sorunun kaynağını nasıl belirleyebilirim? Yani ben her yolu denediğimi düşünüyorum misal kendimle ilgili içten bir duygumu paylaşsam bırak be kime anlatıyosun der asla ciddiye almaz saygısı yok herşeyden evvel bigün kavga sonrası sakinlemişken "ben bitik bir adamım benden sana yar olmaz" demişti öyleyse tamam boşanalım madem dedim bunu da istemiyor sordum sonra neden öyle dedin diye sinirle söyledim diyor geçiştiriyor. Bigün de ona bi konuda kırıldığımı söyledim sanki küfür etmişim gibi sinirlendi ve üzerime yürüdü hatta biraz tartakladı nasıl alınırsın gibi sanki sonrada birden "kimse beni aldatmaz bi sen aldatırsın" demişti afallamıştım resmen bu söylediğinin ne konumuzla alakası vardı ne de ben bunu demesini gerektirecek bir insan değilim bunun nedenini sorduğumda da ben onun beni suçlamalarını kabul etmiyormuşum cevap veriyormuşum empati kurmasını istediğim zamanlarda ben sana yapsam ne hissedersin diyordum işte bunu dediğim için herşeye bir karşılık bulan bir yapım varmış ve o beni aldatsa bende onu aldatırmışım açıklama bu yani buyur burdan yak...konu da basit değildi benim yanımda başka bir kadına çok ilgili davranıp kaçamak bakışlar atıp, ben yokmuşum gibi dışlamıştı buna kim olsa kırılır başkalarıyla da kıyaslar dururdu bunu da yeni bıraktı yani görünen o ki kafasında başka biri var ve beni onun yerine koymaya çalııyor ya da sürekli onu düşünüyor vallahi benim aklıma bu geliyor çünkü ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim belki küfür ederim ona ama asla bana söylediği tarzda şeyler söyleyemem söylüyorsam kafamda sürekli biri dönüyor demektir.

Tam düşündüğüm gibi.Kilit cvp.ların hepsini verdin bana.Aksine.Kimse yok emin ol.Kalıbımı bile basarım.Senin artıların ondan daha fazla.Yani kocan kendini yetersiz görüyor senin karşında.Bizler olayların içindeyken kendimizi korumaya alma yönümüz ağır bastığı için taraflı yargılamalar yaparız.Objektif değerlendiremeyiz.Dokuz aylık evli bir adam hayatına birini sokacağına ya da başkası olsaydı onunla evlenirdi.Neden seninle evlensin ki.Neden başına böyle bir sorun açsın dert açsın da dertsiz başını derde soksun.Düşün bakalım sana mantıklı geliyor mu.Hayır bu mantıklı değil.Kimse rahatını kaçırmak istemez.Daha kokusunu bile çıkmayan bir evlilik.İnsanların birbirinden sıkılma dönemleri bile değil.Bu yargı önünde de böyle.Boşanma davaları bile çiftlere 1 yıl veriyor.Neden sence.Laf olsun diye mi?Hayır bunların hepsinin bir açıklaması var.Gördün mü.Yanlış açıdan bakıyorsun.Yanlış yerden değerlendiriyorsun.Tabii kadın olduğun içinde ilk aklına gelenler bunlar.

Bak anladığım kadarıyla ki bunu kendi ağzıylada söylemiş.Onu dinlemesini öğren.Bana bunu neden dediki diye ahlanacağına söylemlerinin altındaki gerçek nedenleri bulmaya çalış.Adam sana anlatıyor aslında.Bu o haklı anlamında söylemiyorum bak yanlış anlama sakın sözlerimi...

Şimdi gelelim asıl nedene.Bu tespitleri nasıl yaptığıma.Hatırlarsan bir öncekinde söylediğim gibi namaz olayı.Adam seni bulduğu yerde nakavt ediyor.Neden çünkü seni kendinden üstün görüyor.Özellikleriniz aynı değil.Bir diğeri.Çok cvp vermişsin.Muhtemelende haklı cvp.lardı verdiklerin.Yani her seferinde onu köşeye sıkıştırıyordun.Ama erkek bunu kabullenmez.Haklıda olsa haksızda olsa gerçeği ne kadar bilsede kabullenmez.Yani aslında senin haklı olduğunu biliyordu ve sende yüzüne yüzüne cvp.ları yapıştırdıkça sıkıştırdın onu köşeye.Boks maçı gibi düşün.Bir süre sonra kapanmaya başladı.Bu yüzden her bulduğu fırsatta sana saldırıyor.Yani yumruk üstüne yumruk atıyor sana.Çünkü sende farkındasın mantıklı değil.Sana senin ne kadar yalancı,ne kadar imansız yada gözterişçi,ne kadar sadaketsiz olduğunu göstermeye çalışıyor.Çünkü elinde başka birşey yok .Aslında seninle ilgili kullanabileceği hiçbirşey yok elinde....

Canim benim tabiki ozleyeceksin, ama inan yeni hayatindaki huzur daha agir basicak, ayrilik hem zor hem cok kolay bir karar. Hayatta neler yapmak hosuna gider otur bi kagida yaz mesela sinemaya gitmek, kocamla mutlu bir pazar gecirmek, ailemle esimin sorun yasamicagi ortak planlar yapmak, sevdiginin gogsune yatip tv izlemek. Ama kendi hayatina baktiginda, sinemada bir acik sahne olsa suclu sen olursun, pazar gunu yuruyus yapsan cok gezdi olursun, gogsune yatsan suc isledi olursun. Hayata inan 1 kere geliyoruz ve seni mutsuz eden birine 1dk.bile cok fazla....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tam düşündüğüm gibi.Kilit cvp.ların hepsini verdin bana.Aksine.Kimse yok emin ol.Kalıbımı bile basarım.Senin artıların ondan daha fazla.Yani kocan kendini yetersiz görüyor senin karşında.Bizler olayların içindeyken kendimizi korumaya alma yönümüz ağır bastığı için taraflı yargılamalar yaparız.Objektif değerlendiremeyiz.Dokuz aylık evli bir adam hayatına birini sokacağına ya da başkası olsaydı onunla evlenirdi.Neden seninle evlensin ki.Neden başına böyle bir sorun açsın dert açsın da dertsiz başını derde soksun.Düşün bakalım sana mantıklı geliyor mu.Hayır bu mantıklı değil.Kimse rahatını kaçırmak istemez.Daha kokusunu bile çıkmayan bir evlilik.İnsanların birbirinden sıkılma dönemleri bile değil.Bu yargı önünde de böyle.Boşanma davaları bile çiftlere 1 yıl veriyor.Neden sence.Laf olsun diye mi?Hayır bunların hepsinin bir açıklaması var.Gördün mü.Yanlış açıdan bakıyorsun.Yanlış yerden değerlendiriyorsun.Tabii kadın olduğun içinde ilk aklına gelenler bunlar.

Bak anladığım kadarıyla ki bunu kendi ağzıylada söylemiş.Onu dinlemesini öğren.Bana bunu neden dediki diye ahlanacağına söylemlerinin altındaki gerçek nedenleri bulmaya çalış.Adam sana anlatıyor aslında.Bu o haklı anlamında söylemiyorum bak yanlış anlama sakın sözlerimi...

Şimdi gelelim asıl nedene.Bu tespitleri nasıl yaptığıma.Hatırlarsan bir öncekinde söylediğim gibi namaz olayı.Adam seni bulduğu yerde nakavt ediyor.Neden çünkü seni kendinden üstün görüyor.Özellikleriniz aynı değil.Bir diğeri.Çok cvp vermişsin.Muhtemelende haklı cvp.lardı verdiklerin.Yani her seferinde onu köşeye sıkıştırıyordun.Ama erkek bunu kabullenmez.Haklıda olsa haksızda olsa gerçeği ne kadar bilsede kabullenmez.Yani aslında senin haklı olduğunu biliyordu ve sende yüzüne yüzüne cvp.ları yapıştırdıkça sıkıştırdın onu köşeye.Boks maçı gibi düşün.Bir süre sonra kapanmaya başladı.Bu yüzden her bulduğu fırsatta sana saldırıyor.Yani yumruk üstüne yumruk atıyor sana.Çünkü sende farkındasın mantıklı değil.Sana senin ne kadar yalancı,ne kadar imansız yada gözterişçi,ne kadar sadaketsiz olduğunu göstermeye çalışıyor.Çünkü elinde başka birşey yok .Aslında seninle ilgili kullanabileceği hiçbirşey yok elinde....

Dediklerin doğru olabilir çünkü ona misal işle ilgili masumane bişey söylesem bile tersinden anlıyor kötü tarafından bakıyor yorumların çok etkili oldu bende çok teşekkür ederim eşimle konuştuk konuşurken dediğin gibi onu anlamaya çalıştım aslında başlarda hep anlamaya çalışıyordum zaten ama bakmıştımki onun beni anlamaya yönelik bi çabası olmadığı gibi hep tersinden anlıyor hep kötü tarafından bakıyor bende onun gibi davranmaya başlamıştım daha yeni yeni onun bana söylediği ya da beni yıkan düşüncelere sevk eden sözleri ona bir iki kere söyledim o kadar alındı ve bozuldu ki olayı boşanmak istiyorsan boşanalıma kadar getirdi ben de geri adım atmadım kabul ettim ve onun da bana aynılarını söylediğini anlattım nasıl kırıldığımı anlamasını sağlamaya çalıştım şu an son raddedeyiz ona hiç güvenmiyorum oysa benden güven istiyor bende bunun ha deyince olamayacağını kendisiyle ilgili derin bir hayal kırıklığı yaşadığımı ve çaba sarf etmesi gerektiğini söyledim bakalım dikkate alıp uygularsa ne ala yoksa daha da yapılacak bişey kalmadığını düşünüyorum

yorumların için çok teşekkür ederim.

Canim benim tabiki ozleyeceksin, ama inan yeni hayatindaki huzur daha agir basicak, ayrilik hem zor hem cok kolay bir karar. Hayatta neler yapmak hosuna gider otur bi kagida yaz mesela sinemaya gitmek, kocamla mutlu bir pazar gecirmek, ailemle esimin sorun yasamicagi ortak planlar yapmak, sevdiginin gogsune yatip tv izlemek. Ama kendi hayatina baktiginda, sinemada bir acik sahne olsa suclu sen olursun, pazar gunu yuruyus yapsan cok gezdi olursun, gogsune yatsan suc isledi olursun. Hayata inan 1 kere geliyoruz ve seni mutsuz eden birine 1dk.bile cok fazla....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

doğru söylüyorsun canım iyiki varsınız bana çok iyi geliyorsunuz dışarıdan objektif yorumlar önemlidir benim için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..

Canım biz son safhadayız artık son bir kez konuştuk kendini düzeltti düzeltti yoksa bana yol görünecek çünkü ne sabrım ne de gücüm kalmadı yaşayan ölü gibiyim zaten beni görenler ne kadar zayıflamışsın çökmüşsün diyorlar annemin evinde hiç olmazsa huzurum olur

Dediklerin doğru olabilir çünkü ona misal işle ilgili masumane bişey söylesem bile tersinden anlıyor kötü tarafından bakıyor yorumların çok etkili oldu bende çok teşekkür ederim eşimle konuştuk konuşurken dediğin gibi onu anlamaya çalıştım aslında başlarda hep anlamaya çalışıyordum zaten ama bakmıştımki onun beni anlamaya yönelik bi çabası olmadığı gibi hep tersinden anlıyor hep kötü tarafından bakıyor bende onun gibi davranmaya başlamıştım daha yeni yeni onun bana söylediği ya da beni yıkan düşüncelere sevk eden sözleri ona bir iki kere söyledim o kadar alındı ve bozuldu ki olayı boşanmak istiyorsan boşanalıma kadar getirdi ben de geri adım atmadım kabul ettim ve onun da bana aynılarını söylediğini anlattım nasıl kırıldığımı anlamasını sağlamaya çalıştım şu an son raddedeyiz ona hiç güvenmiyorum oysa benden güven istiyor bende bunun ha deyince olamayacağını kendisiyle ilgili derin bir hayal kırıklığı yaşadığımı ve çaba sarf etmesi gerektiğini söyledim bakalım dikkate alıp uygularsa ne ala yoksa daha da yapılacak bişey kalmadığını düşünüyorum

Birkaç gündür giremedim.Yeni gördüm mesajını.Önemli değil ne demek.Biraz olsun rahatladıysan,biraz olsun farklı bi bakış açısı kazandıysan ne mutlu bana.
Eğer tespitlerimin doğru olduğunu düşünüyor ve gözlemliyorsan üzgünüm ama yapılacak çokta bişey yok.Hani derler ya ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım diye.Sen ne kadar uğraşsanda eğer artık o seni öyle görmeye başladıysa sıkıntıyı yine sen yaşarsın.Yine her zaman söylediğimiz gibi.Zaman sana en doğru cvb.ı verecektir.

Son bişey daha.Okurken o kısmı atlamışım.Yeni fark ettim.Eğer senden güven istiyorsa ki anladığım kadarıyla bana güven düzelicem anlamında söyledi buna sana.O zaman zaten niyetinde boşanmak olmadığını sende anlamışsındır.Dediğim gibi sırf üstünlük kurmaya çalışıyor senin üzerinde.Ama ileri gittiğini ve bardağı taşırdığınıda farketmiş.Bundan sonra kaybetme korkusuyla geri adım atıp dikkat edecektir emin ol hareketlerine ama umarım uzun sürer,umarım iyi olur.Sonuçta yuva yıkılması istenen birşey değil.Allah yardımcınız olsun.

Son bişey daha.Okurken o kısmı atlamışım.Yeni fark ettim.Eğer senden güven istiyorsa ki anladığım kadarıyla bana güven düzelicem anlamında söyledi buna sana.O zaman zaten niyetinde boşanmak olmadığını sende anlamışsındır.Dediğim gibi sırf üstünlük kurmaya çalışıyor senin üzerinde.Ama ileri gittiğini ve bardağı taşırdığınıda farketmiş.Bundan sonra kaybetme korkusuyla geri adım atıp dikkat edecektir emin ol hareketlerine ama umarım uzun sürer,umarım iyi olur.Sonuçta yuva yıkılması istenen birşey değil.Allah yardımcınız olsun.

Merhaba şekerr_81 eşim ileri gittiğini ve bardağı taşırdığını henüz farkedememiş olacakki dün yine bir olay yaşadım ve bu sefer gerçekten midem bulandı.

Şöyle ki; bu civarda oturan üniversite sınavına hazırlanan bir kızcağız vardı sık sık gelirdi matematik çalıştırırdım beni çok sever sağolsun ben de onu severim. Kaç ay önce sınava onunla gitmemi istemişti ben olursam kendisini çok iyi hissederek sınava gireceğini söylemişti bende bir eşime sorayım tabiki gelirim tatlım demiştim. Eşime sorduğumda gayet normal tamam demişti. Bu arada eşimle kızın babası birbirlerini tanıyorlar ve yakınlar ve babasının eşime çok yardımları oldu hala da oluyor. Eşim iç dekorasyon işi yapıyor ve bu kızın annesinin çalıştığı villanın iç dekorasyon işini almıştı bu arada kızın annesiyle eşim hemen hemen aynı yaşlarda. Ve çalıştıkları evde ev sahibi kadın, kadının annesi ve eşimden başka tek bir Allah'ın kulu yok. Yani eşim tek erkek.

Ben asla hiçbirşey demedim hatta cesaretlendirdim işe devam etmesini sağlamaya çalıştım.

Şimdi dün bu kızcağız bana babasının da sınava geleceğini söyledi ben de durumu eşime söyledim bana babası geliyorsa sen gidemezsin dedi. Ben de aylar öncesinden söz verdiğimi şimdi 1 gün kala gelmiyorum dersem sırtından vurmuş gibi olacağımı söyledim ayrıca kendisinin villadaki durumunu örnek gösterdim ve benim hiç sorun etmediğimi hatırlattım bana o iş dedi bende iş olması onların kadınlığını değiştirmez ben iki erkekle aynı yerde çalışmak isteseydim asla izin vermezdin biliyosun ama ben sana sesimi çıkarmadım haksızlık ediyosun senin işin gibi aylarca da sürmeyecek 3 saatlik sınava gidip gelicez üstelik ben orda sadece dua edicem durmadan dedim ama ille de gidicem demedim

buraya kadar herşey normal tamam kıskanmış olabilir diyorum ama bi anda ayağa kalkıp " vay bee benim hanım elalemin herifleriyle orda burda gezecek " dedi birden sinirim fırladı öyle deyince "ne demek istiyosun sen?" dedim "ama öyle oluyo" dedi ordan bi tartışma başladı bu arada kızı da evde. kızı geldi yanımıza noluyo gibisinden o gelince daha bi şaha kalktı iğrenç sözlerine bir yenisini ekledi "ulan ne midesi geniş karıymışsın be" dedi ve her zaman cevap veren ben artık orda sustumm sadece susup yok olmak istedim bi anda midem bulandı...

Daha bi kaç gün önce kendisi diyodu bak artık birbirimize söz verelim hakaret olmasın bende önce sen uygula bunu demiştim sana yemin ettiricem diyodu... Herzamanki gibi sözü bozan ilk o oldu... Kapının önüne çıktım ağladım bi sigara yaktım, kızı geldi sonra belki kıskanmıştır dedi sustu,,

Ben artık anladım ki bu adam asla düzelmeyecek ve ben daha çocuk sahibi olmadım ama bu adamdan çocuk yapmak istemiyorum hayatımın geri kalanını
bu şekilde yaşayarak geçirmek istemiyorum bu tartışma olmadan hemen önce benden istediği güveni almaya başladığını ve bundan çok mutlu olduğunu söylemişti yani ben ne zaman onun istediği kıvama gelsem o tepeme iğrenç biçimde binmeye çalışıyor bu iğrençliği daha fazla devam ettirmeyeceğim.

Bana yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.

Back