Merhaba canim eski konularina gozgezdirdim hic ustume vazife degil ama esinin psikolojik sorunlari var bence, film izleme demek ne demek? Bence o sana ne kadar kotu davraniyorsa sende davran sende insansin bircok hakkin var, bosandiktan sonra yenildigini degil kazandigini dusun. Sadece yanlis kisiyle bir yuva kurmussun. Umutsuzluga kapilma ve kocanda.olsa hakaretini kahrini cekme.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
boşanmış bir ailenin çocuğu olarak yazıyorum...
benim annem babamı bıraktı yıllarca düşünmüş çocuklar büyüsün diye beklemiş vs.
ama hep söylediği bir laf vardır gerçekten boşanacak insan şu mu bu mu diye düşünmez gider pat diye boşanır o an gelir ve bekleyemez
senin tereddütlerin varsa bekle derim sorunlarınızı bilmiyorum ama sonradan pişman olmaktan korkuyorsan şimdi boşanma annemin dediği üzere zaten o an gelirse bir dakika bile duramazmışsın.
bu arada haddim olmayarak çocuk yapmamanı öneririm yanlışlıkla olur falan hem sana zorluk olur yürümeyecek bir evlilikse hem de çocuğa yazık olur.
hala sevgim var diyorsun bence çok geç kalınmış değil inşallah evliliğin kurtulur.
bilmiyorum senin düşüncelerini uygun bir şey mi ama evlilik ilmihalleri hadisleri vs kitaplar var onları okursan bazen kendini haklı gördüğün yerlerde haksız olduğunu ya da bir olay karşısında nasıl davranman gerektiği konusunda çok güzel fikirler edinebiliyorsun öneririm.
umarım yuvan kurtulur ve çok mutlu olursun
haaa bu arada kpssye şurada 3 ay kaldı önce onu düşün o bi hallolsun sonra ne yapacağına bakarsın
sevgin bitsin diyemi
ömrün daha çok geçsin diyemi
beklemeyi düşünüyorsun
?
Boşanma ve sonrasındaki süreçte eşinizi özlediğinizde nasıl kullanıldığınızı, rencide edildiğinizi, gururunuzun kırıldığını düşünün.
Ayrıca eşiniz sizi zorlayacaktır o süreçte. Tekrar yeniden diye.
Eğer geri adım atacaksanız boşanmayı dillendirmeyin bile..
Sevgim bitse duramam zaten
Haklısınız bi cesaret bekliyorum
Canım gerçekten zor bir süreçtir öncelikle Allah yardımcın olsun.Şöyle anlatayam ki daha önce bu süreci bende yaşadım.Eşime hem de çok aşıktım.Allahtan çocuk yapmadım.Üstelik bu süreci tek başıma atlattım ve aileme bile hissettirmedim.Bunlar basit ve hemen alınacak kararlar değil öncelikle bunu bil.Ama genelde herkes aynı süreçleri yaşar.Öncelikle ne istediğine karar vermelisin.Artık arada paylaşımlar bitmişse,ev çekilmez bir hal almış ise ve içimizde eşimize karşı biriktirdiklerimiz artmışsa artık farklı açıdan değerlendirmeye başlarız.Eğer sen boşanmayı düşünmeye başlamışsan zaten birçok şeyin yanlışlığını biliyorsun demektir.İlk başlarda bu kararı vermek ve hatta kendine bile itiraf etmek seni korkutacaktır.Ama şöyle düşün bu şekildede yaşayamıyorsun ve mutlu olamıyorsun ki onsuz hayatı düşünmeye başlamışsın...Yani şu an gerçek olan mutsuzluğun.Geleceğinde muhtemelen bu şartlarda mutsuz sürecek.Ama boşanırsan ihtimal ikiye çıkacak geleceğinle ilgili.Böyle yaklaşırsan belki daha rahatlarsın.Çevrenden sakın akıl sormaya kalkma.Çünkü bu süreç zaten senin karar vermende zorken dahada kafan karışacaktır.Sakin kalmaya çalış.Sen öncelikle ne istediğine ve nasıl bir hayat istediğine çok iyi karar vermelisin.İşte o zaman yorumların birinde bahsedilen noktan seninde gelecektir.Yani herkesin bir dayanma ve pes etme süreci var.Şunuda unutma.Yenilmiş kabul edicem diyorsun.O düşünceni şöyle değiştirmeni tavsiye ederim.Bir hedefin,amacın içindeydin ve çok emek vermişsin.Evlilik heleki biz bayanlar için gerçekten çok emek ister.Bırakmak istemediğin aslında eşin değil koca bir emek yığınıdır.Senide yenilgi düşüncesine sokan işte bu emek yığınını arkanda elllerinin boş kalacağını düşünerek bırakacak olman.Eğer hala içinde şüphelerin ve keşkelerin varsa sakın acele etme.Çünkü bu şüphelerini bitirmeden hareket edersen eğer bu sefer hep içinde kalacak.Herşeyi doğal akışına bırakırsan sen de zaten kesinlikle bitmesinin gerektiği güne kendiliğinden karar vereceksin.Çünkü boşanma düşüncesi tohumu atmış bir kere.Nasılsa acele etmeni gerektiren bir durumun yok.O kararı net olarak vereceğin zaman zaten seni gelip bulacaktır emin ol.Sen sadece rahat olmaya çalış.Çok düşünme,kendini şartlandırma,sadece eşini,hayatını ve kendini gözlemle yeter.
Benim sende hissettiğim sen kendini ifade edemiyorsun, aranızda bir iletişim kopukluğu var,birbirimizi anlamaya çalışın. Çocuğunun olmaması da seni sanırım seni duygusallaştırıyor. Ama esinle biraz daha sohbet edip onu da anlama çalişmani ve kendi duygularini paylasmani tavsiye ederim. Unutmaki yikici olmak çok kolaydır ama yapici olmak zordur. Bosanman çare degil
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çok teşekkür ederim yorumun için zaten şu an farkında olmadan bunu yapıyorum sanırım beklemedeyim ve olaylar kendiliğinden gelişsin istiyorum 4 gündür tek kelime konuşmadık birbirimizle benim de kafam böyle daha rahat açıkçası çünkü konuşmamız demek heran canımı sıkabilir demek. Daha 9 aydır evliyiz ama 40 yıllık evli gibiyiz tükendik o da bende anlayamıyorum bazı şeyleri çok yoruldum.. Aklıma farklı şeyler geliyor acaba cinsel yönden mi tatmin olmuyor soğudu benden de böyle mi davranıyor yoksa başından beridir zaten sevmiyormuydu? sorular sorular... Şunu da belirteyim benden önceki sevgililerinin hepsini el sütünde tutmuş hiç kötü konuşmamış karısı olmama rağmen bi bana böyle.. nedenini anlayamıyorum çok üzgünüm(
Arkadaşım eski konularına bir baktım da, boşanmak bir kenera sen böyle bir adamla nasıl evlenmişsin; yaşım geçiyor psikolojisi ile aldığın bir karar mıydı?
Evet bizim beynimizin seçici algısı var. Geçmişden güzel kareleri hatırlarken kötüleri daha kolay siliyor. Bu Yaradanın bir lütfü, yoksa hastalık, ölüm gibi acılar asla hafiflemez, bugünümüzü yaşayamazdık. Sen de evet boşanırsan eşinle birlikte güzel paylaşımlarınızı hatırlamaya daha meyilli olucaksın. Evim, kendi düzenim vardı, hayatımda bana ait bir erkekti o diyeceksin.
O yüzden senin şimdi bu evliliğin artılarını ve eksilerini bir terazinin iki kefenine koyman lazım. Yaz bir kenera, neler kazandırmış o adam sana, neyi özleyeceksin. Diğer kenarada senin kişiliğinden, kendine saygından, hatta insaniyetinden neler götürüyor bu birliktelik, onu yaz. Sonra bir adım geri çekil ve dışarıdan biriymiş gibi bak, terazinin hangi gözü ağır basıyor.
İyi kötü hatırlayabildiğin herşeyi detaylı yazmanı tavsiye ederim. Zaman geçip keşkeler aklına gelirse tekrar okursun bu yazdılarını. Duygularını mantık çerçevesinde dizginlemene yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
.
Daha çok yeni evlisiniz.Bir de erkekler evlilikte bizim beklediğimiz gibi davranmıyor.Yani ilk 6 ay bizleri hayal kırıklığına uğratabiliyor.Bu bilimsel olarakta böyle.Tabii nasıl tanıştığınız,nasıl evlendiğiniz falanda çok önemli ama sen kendini senden öncekilerle kıyaslama.Onlar onun sevgilisiydi ama sen eşisin.Yani erkek egomanyası.Ne yazık ki asloan gerçekler var bu durumda.Sen ceptesin artık.Erkek av ve avcı mantığıyla hareket eder.Fıtratları gereği.Keşke daha derinlemesine bilebilseydim konuları.Tabii neler yaşadığınıda.Ama yukarda okuduğum bir-iki dialoğunuzda az da olsa fikir sahibi olmama yardımcı oldu.Şu namaz konusundaki tepkileri.Aslında konuların önemi yok.Nasıl algıdağı ve sana nasıl davrandığı ve bu davranış şekillerinin altında yatan asıl neden önemli olan.Seni rencide ederek ve eleştirerek beslenmeye başlamış.İşte buna sebep olan şeyleri doğru tespit edebilirsen sorunu kökünden işte o zaman çözersin..
Tabii bu arada bu mücadelende ciddi emek istiyor.Önce bunu gerçekten yapmak istiyormusun bu zor ve meşakatli bir durum.Buna karar vermelisin.Emin ol çözülmeyecek hiç bir sorun yok.Sadece nasıl yapacağını bilmek önemli.Hangi yoldan gideceğin.
Ama sen en başta onunla devam etmek istiyormusun.Buna karar ver.Eğer istiyorsan Aşıp çözebilir ve sorunları kendi lehine çevirebilirsin.Fakat unutma burada senin gerçekte ne istediğin.Geleceğine nasıl yön vereceğindir önemli olan....
Evlenirken böyle değildiki melaike gibiydi resmen beni anlayan dinleyen acılarımı paylaşan bir adamdı yaş geçiyor psikolojisi de olabilir belki ama başka seçeneklerim de vardı evlenmek için, benim bu adamı seçme nedenim babamdan çok çektiğim için gerçek bir aile hayatım olsun istiyordum eşimde kendi hayatını anlatmıştı dedimmki bu adam çok çekmiş hayatta yaşamadığı da bişey kalmamış beni anlar el üstünde tutar ama çok yanılmışım...
dediğini yapıcam arkadaşım sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?