Nasıl Birikim Yapıyorsunuz?

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
33
Bayanlar merhaba.2014'te atandım o zamandan bu yana çalışıyorum.Ancak para kazanıyor olmanın, harcamanın hevesiyle bir türlü birikim yapamadım.Birikim yapamadiğim gibi borç yaptım.O borçları ödedim tabii.Bu sene artık ailemin yanındayım.Kiram fatura derdim olmayacak ama ek dersim, kursum da yok.Artık birikim yapmak istiyorum.Ben işe, fazla kredi kartlarını, avans hesaplarını kapayarak başladım.Bir kredi kartı bıraktım, düşük limitli internet alışverişlerimde kullanırım diye.Altın hesabı açtım parayı TL' de bırakmamak için.Bir de anneme güne sokturdum kendimi.Yaza evlenmeyi düşünüyorum.Beğendiğim mobilyalara bakıp bakıp hırs yapıyorum:))Ya sizler nasıl biriktiyorsunuz?

Bence limit koyun kendinize her ay bir tam altin yapicam vs. Nakit olarak tutmayin harcaniyor gercekten yani sahsen ben oyleyim illa altin olcak harcamamak icin

Evliyim ilk 6 ay borc odedik sonra ben 3 5 diye diye bankaya attim .Ciddi bir rakam degildi ama borca girmeden para birikmiyor bir seyde elde edilmiyor bunu gordum .Esimle araba aldik borc ödüyoruz en azindan paranın nere gittiği belli :)

Borca girmeden birikmiyor canım yani en azından bizde öyle oluyor:) gün işini çok iyi yapmışsın da o banka araciligiyla yapilan altın doviz hesaplarının astarı yüzünden pahalıya geliyor, ama banka anne ise daha çok işe yarar gibi:) Araba alabilirsin mesela, borç nasılsa kendini ödetir evlenme yakını da satarsın:)

2013te atandım, gerekli harcamalar dışında kendime de asla harcamamazlık etmedim. Yedim, içtim, kıyafete de para verdim. Estetik ameliyat bile oldum. Ailemden uzakta tek başıma yaşıyordum hem de.. Hatta çeyiz bile düzdüm 3 sene boyunca.. Artanlar hep birikti. Borçsuz bir şekilde evlendik. Şimdi de bir birikim hesabı açtık. Maaş yatınca kirayı faturaları ödeyip kendimize harçlık bırakıp kalanı direkt o hesaba atıyoruz.

Kesinlikle birikim yapin pisman olursunuz yoksa. Zaman hizla geçiyor ve mutlaka sıkıntıya düstugumuz zamanlar oluyor. 4 yildir meslegimdeyim 0 birikimim vardi. Ama 8 aydir birikime başladim. Gram altin biriktiriyorum her ay.

Kesinlikle birikim yapin pisman olursunuz yoksa. Zaman hizla geçiyor ve mutlaka sıkıntıya düstugumuz zamanlar oluyor. 4 yildir meslegimdeyim 0 birikimim vardi. Ama 8 aydir birikime başladim. Gram altin biriktiriyorum her ay.
Ben de başlıktan bu yana dolar biriktiriyorum.Biriktirmeye alıştım.Harcayasım gelmiyor şimdi de çoğalsin diye:)

Ne kadar biriktirebildiniz ne kadar sürede
Mayıs Haziran gibi başladım.Ben baya sıktım kendimi ama ek ders de aldım.9/10 bin aralığında oldu şu an dolar altın hesabında.Borcum da bitti şükür.Ne güzelmiş, borçsuz birikimli olmak.İnsana bir güven geliyor.

Bende ocak gelirse 1 yil bitecek ek derslerle 18 bin. Daha 4 bin borcum var kredi kartindan kurtulamiyorum

Bende ocak gelirse 1 yil bitecek ek derslerle 18 bin. Daha 4 bin borcum var kredi kartindan kurtulamiyorum
İki kredi kartım vardı.Biri 6 bin biri 4 bin.Salak gibi fullemiştim.Maaş direkt gidiyordu.Önce birini sonra birini yavaşça kapattım.Şimdi sadece 500 lira limitli bir kartım var.Avans hesaplarımdan kapalı eksiye düşmek yok.Boş boş para harcamışım.Valla pazardan giyinenlerin bile arabası var, ben zara mango giyiniyorum da ne oluyo dedim.Araba ya da düğün için biriktirmeye karar verdim.
Sizin de cok güzel birikiminiz.Tl de mi?

Kredi kartınızın limitini düşürebilirsiniz, ne kadar cok limit ben o kadar harcıyordum.16 bin birikiminiz olur ama borcunuz olmaz mesela.2 bin limit bekarsanız hayda hayda yeter aslınsa.

Tl karsiligi bu kadar. Ama altin ve dolar olarak biriktiriyorum

Kredi kartınızın limitini düşürebilirsiniz, ne kadar cok limit ben o kadar harcıyordum.16 bin birikiminiz olur ama borcunuz olmaz mesela.2 bin limit bekarsanız hayda hayda yeter aslınsa.
Aklim başima geldi zaten. Kendi kendime bi ödeme plani yaptim haziran sonu da karti kapatmayi düşünüyorum insallah. 4. Yilim meslekte ve geriye dönüp baktigimda ne kadar da cok ve gereksiz harcamisim.

Aklim başima geldi zaten. Kendi kendime bi ödeme plani yaptim haziran sonu da karti kapatmayi düşünüyorum insallah. 4. Yilim meslekte ve geriye dönüp baktigimda ne kadar da cok ve gereksiz harcamisim.
Bazen almak da lazım ben ilk iki sene dilediğim gibi harcadım.Harcaya harcaya öğrendim, neye ne kadar ödenir, hangi ürün kaliteli kalitesiz, ne giyerim ne giymem , tarzımı da çözdüm.Şimdi daha bilinçli tüketiciyim.Biriken para da o kadar tatlı geliyo ki her ay büyümesi, şimdi de harcamaya kıyamaz oldum paramı:)Ortayı bulmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…