Altın hesabı döviz hesabi falan mı?Bankamatikte kalan para da harcaniyo:)Bankaya yatiriyorum ben de ailemin yaninda kaliyorum
Ben de başlıktan bu yana dolar biriktiriyorum.Biriktirmeye alıştım.Harcayasım gelmiyor şimdi de çoğalsin diye:)Kesinlikle birikim yapin pisman olursunuz yoksa. Zaman hizla geçiyor ve mutlaka sıkıntıya düstugumuz zamanlar oluyor. 4 yildir meslegimdeyim 0 birikimim vardi. Ama 8 aydir birikime başladim. Gram altin biriktiriyorum her ay.
EdlammmNe kadar biriktirebildiniz ne kadar sürede
Mayıs Haziran gibi başladım.Ben baya sıktım kendimi ama ek ders de aldım.9/10 bin aralığında oldu şu an dolar altın hesabında.Borcum da bitti şükür.Ne güzelmiş, borçsuz birikimli olmak.İnsana bir güven geliyor.Ne kadar biriktirebildiniz ne kadar sürede
Bende ocak gelirse 1 yil bitecek ek derslerle 18 bin. Daha 4 bin borcum var kredi kartindan kurtulamiyorumMayıs Haziran gibi başladım.Ben baya sıktım kendimi ama ek ders de aldım.9/10 bin aralığında oldu şu an dolar altın hesabında.Borcum da bitti şükür.Ne güzelmiş, borçsuz birikimli olmak.İnsana bir güven geliyor.
İki kredi kartım vardı.Biri 6 bin biri 4 bin.Salak gibi fullemiştim.Maaş direkt gidiyordu.Önce birini sonra birini yavaşça kapattım.Şimdi sadece 500 lira limitli bir kartım var.Avans hesaplarımdan kapalı eksiye düşmek yok.Boş boş para harcamışım.Valla pazardan giyinenlerin bile arabası var, ben zara mango giyiniyorum da ne oluyo dedim.Araba ya da düğün için biriktirmeye karar verdim.Bende ocak gelirse 1 yil bitecek ek derslerle 18 bin. Daha 4 bin borcum var kredi kartindan kurtulamiyorum
Kredi kartınızın limitini düşürebilirsiniz, ne kadar cok limit ben o kadar harcıyordum.16 bin birikiminiz olur ama borcunuz olmaz mesela.2 bin limit bekarsanız hayda hayda yeter aslınsa.Bende ocak gelirse 1 yil bitecek ek derslerle 18 bin. Daha 4 bin borcum var kredi kartindan kurtulamiyorum
Tl karsiligi bu kadar. Ama altin ve dolar olarak biriktiriyorumİki kredi kartım vardı.Biri 6 bin biri 4 bin.Salak gibi fullemiştim.Maaş direkt gidiyordu.Önce birini sonra birini yavaşça kapattım.Şimdi sadece 500 lira limitli bir kartım var.Avans hesaplarımdan kapalı eksiye düşmek yok.Boş boş para harcamışım.Valla pazardan giyinenlerin bile arabası var, ben zara mango giyiniyorum da ne oluyo dedim.Araba ya da düğün için biriktirmeye karar verdim.
Sizin de cok güzel birikiminiz.Tl de mi?
Aklim başima geldi zaten. Kendi kendime bi ödeme plani yaptim haziran sonu da karti kapatmayi düşünüyorum insallah. 4. Yilim meslekte ve geriye dönüp baktigimda ne kadar da cok ve gereksiz harcamisim.Kredi kartınızın limitini düşürebilirsiniz, ne kadar cok limit ben o kadar harcıyordum.16 bin birikiminiz olur ama borcunuz olmaz mesela.2 bin limit bekarsanız hayda hayda yeter aslınsa.
Bazen almak da lazım ben ilk iki sene dilediğim gibi harcadım.Harcaya harcaya öğrendim, neye ne kadar ödenir, hangi ürün kaliteli kalitesiz, ne giyerim ne giymem , tarzımı da çözdüm.Şimdi daha bilinçli tüketiciyim.Biriken para da o kadar tatlı geliyo ki her ay büyümesi, şimdi de harcamaya kıyamaz oldum paramı:)Ortayı bulmak lazım.Aklim başima geldi zaten. Kendi kendime bi ödeme plani yaptim haziran sonu da karti kapatmayi düşünüyorum insallah. 4. Yilim meslekte ve geriye dönüp baktigimda ne kadar da cok ve gereksiz harcamisim.
Branş ne sizin bu arada?Aklim başima geldi zaten. Kendi kendime bi ödeme plani yaptim haziran sonu da karti kapatmayi düşünüyorum insallah. 4. Yilim meslekte ve geriye dönüp baktigimda ne kadar da cok ve gereksiz harcamisim.
IngilizceBranş ne sizin bu arada?