Nasıl bir yol izlemeliyim

babyfistikyesil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2022
34
30
3
24
Merhaba, üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Uzaktan eğitim döneminde edindiğim bir arkadaşlığım vardı ve çok samimiydik. Geçen derste -10 not kurbanı oldum ve alttan çok fazla dersim olduğu için benim için sıkıntılı bir dönem ve bu dönem toparlayamazsam uzayabilir

Haftasonu şehir dışındaydım çok yorgun olduğum için derse gelemeyeceğimi söyledim ve o derse ait teslim etmemiz gereken bir ödev vardı. Hocaya biraz salladı, yazıcım bozuk da sorsun puan kırsın da neden uğraştırıyor da gibi gibi. Ben yapmıycam ödevi dedi peki okey dedim uzatmadım. Bozulduğumu anlayınca bir şeyler anlatmaya çalıştı, ben de kısa ve net cevaplar veriyorum. Sonra ortak bir arkadaşımızın özeli hakkında bir şeyler söylemeye başladı ben de uzamaması için konuşurum ben dedim konuşmamız öyle bitti

Ödevi yapmış hatta benim ödevimi teslim eden arkadaşıma olmuş mu bu diye göstermiş

Bir sonraki gün derse yarım saat kala nerdesinnn diye mesaj attı cevap vermedim sınıfa girdiğimde telefonla ilgilendim napıyosun haftasonu nasıl geçti gibi samimiyet kurmaya çalışarak bir şeyler soruyor. Ben de iyiydi dedim ders başlayana kadar da başka birisiyle muhatap oldum. Döndüğümde yüzü baya bir bozulmuştu ama hiç noldu falan diye sormadı normalde sorar

Ben yurtta kalıyorum ve dönem sonunda eşyalarımızı odalarımızda bırakamıyoruz. Burdan giderken birkaç eşyamı ona bırakmıştım. Sene başlayınca almak istediğimde bahaneler sundu ve hala alamadım. Şu an en sıkıntısız ve net şekilde nasıl alabilirim? Benim beklentim açıkça problemi söylemekti ama dün böyle bir ortam olmadı. Nasıl yaklaşmalıyım

Arkadaşınıza ne için soğuk davrandığınızı anlamadım.

Eşyalarınıza acil ihtiyacınız olduğunu söyleyin beraber gidelim alalım çok önemli benim için diyin durumu abartın.

Arkadaşıma tavır alma sebebim okula gideceği halde ödevimi teslim etmeyi reddetmesi. Hatta kendisinin yapmayacağını söylediği halde yapıp bunu gayet önemsiyor olması. Geçen sene ben onun için bunu yapmıştım ve en fazla 3 dakikamı almıştı. Kendisi yapmamış olsaydı bile okula gidecekti yani teslim edebilirdi bu size normal mi geliyor

Evet normal. Götürse iyi olurmuş ama götürmek zorunda değil. Siz istemişsiniz götürmüşsünüz o istememiş götürmemiş. İnsanlar sizin ayak işlerinizi yapmak zorunda değil ki. Yapmayınca bu derece tavır yapmak da normal değil. Kırıldıysanız “ödevi teslim etmişsin, benimkini de alabilirdin kırıldım biraz” gibi bir konuşma yaparsınız, o da açıklamasını yapar geçer gider. Bu derece pasif agresif tutuma doğru tepkiyi verip kendini çekmiş kızcağız.

Kızcağız djdjdkdk siz duygusal olgunluğunuzu tamamlamışsınız tebrik ederim sizi çizdiğiniz imaj burdan çok komik görünüyor

evet abes ama abartmasanız mı? utanmasanız ibreti alem diye sınıf ortasında sallandırayım mı diyeceksiniz.

sizi anlıyorum yaptığı hareket size manasız gelmiş olabilir, benim için öyle olmasa da bu sizin için arkadaşlık bitirmeye sebep de olabilir. ama öyleyse bu tavır yerine, ben fedakarlık yaptığım arkadaslarımdan da aynı fedakarlığı beklerim, birbirimize aynı değeri vermiyoruz bu sebeple seninle görüşmek istemiyorum şeklinde bir açıklamayla aranızı açmanız daha mantıklı olur gibi, sonuç olarak olgun insanlarsınız.

Baya bir abartmışsınız.
Sizin görevliniz yada maaşlı elemanız mı götürmesini zorunlu görüyorsunuz?
Götürmek istemeyebilir. Belki hocayla muhattap olmak istemedi belki başka bir şeyden dolayı yapmak istemedi. Bunun için açıkça konuşmadan tavır almanız yanlış. Size göre yanlışsa karşısına geçip konuşmanız gerekir. Siz diyalogdan kaçıp küskünlükle olayı uzatan tarafsınız.

Evet doğru söylüyorsunuz ama öncesinde bu tarz durumlarda açık olmama rağmen gösterdiği tavırdan dolayı bunu yapmak istemedim

yanına birkaç arkadaş daha al. git açık açık konuş eşyalarını iste. sonra tüm iletişimini kes. malıma konuyorsun savcılığa başvururum diye tehdit et eğer karşı çıkarsa. kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…