- 2 Eylül 2021
- 325
- 280
- 23
- 27
- Konu Sahibi poncikellazey
-
Birden kesmek çok yıpratıcı çocuk içinMerhabalar..Bugün kizimi anne sütünden ayırmaya karar verdim..Aslında 2-3 gündür çabalıyorum ama kesinlikle emmeden uyumuyo ve çok agliyo..Ağlamasına dayanamıyorum mecbur devam ediyorum emzirmeye..18 aylik kizim ve kilosu falan da gayet iyi ..Pek fazla yemek yemiyo muhtemelen halen emdiği için..son 2 haftadır çok fazla düştü..sürekli kucağıma geliyo..Bu süreçte bnde çok yoruluyorum..Nasıl ayirabilirim kızımı var mı tecrübesi olan?
Bilmiyorum..annelik fedakarlık gerektirir ama ben de yoruldum artık..çünkü yemek yemiyo doğru düzgün..artık kesmem gerektiğinin kanaatindeyim..napicam hiçbir fikrim yok..şimdi ayırmadan ilerde hiç ayıramam diye düşünüyorum..çünkü herseyin bilincine vardı artık herseyi anliyo..18 aylikken ben de canimdan bezmistim. Cocuk psikologuna danismistim. 18 ay civari ayirmayi tavsiye etmemisti. Ayrilik anksiyetesinin yuksek oldugu bir donemmis. Ben de birkac ay daha devam edip 21 aylikken kestim.
Haklisiniz. Insan cok bunaliyor, ben hic emzirme fanatigi degilim ama oglum cok duskundu. Memeyi birakana kadar ne dogru durust uyku bildik ne de dogru durust yemek yedi. Ilk mesajima ekleme yaptim. Belki tavsiyeler isinize yarar.Bilmiyorum..annelik fedakarlık gerektirir ama ben de yoruldum artık..çünkü yemek yemiyo doğru düzgün..artık kesmem gerektiğinin kanaatindeyim..napicam hiçbir fikrim yok..şimdi ayırmadan ilerde hiç ayıramam diye düşünüyorum..çünkü herseyin bilincine vardı artık herseyi anliyo..
Ben de bu hayallerle 25 aylıkken emzirmeyi sonlandırdım, değişen bir şey olmadı. Çocuğun huyu neyse o aynen devam ediyor valla.Pek fazla yemek yemiyo muhtemelen halen emdiği için.
Emme ile yemesin alakası olduğunu düşünmüyorum. Bebekler 18. Ayda emmeye fazla düşüyor. Emmeden uyutmaya çalışmalısınız. Göğsünüze sirke salça bant vs sürerek ayırmayın lütfenMerhabalar..Bugün kizimi anne sütünden ayırmaya karar verdim..Aslında 2-3 gündür çabalıyorum ama kesinlikle emmeden uyumuyo ve çok agliyo..Ağlamasına dayanamıyorum mecbur devam ediyorum emzirmeye..18 aylik kizim ve kilosu falan da gayet iyi ..Pek fazla yemek yemiyo muhtemelen halen emdiği için..son 2 haftadır çok fazla düştü..sürekli kucağıma geliyo..Bu süreçte bnde çok yoruluyorum..Nasıl ayirabilirim kızımı var mı tecrübesi olan?
Bende çok aşırı kilo verdim şuan..aslında birazda bu yüzden istiyorum ayirmayi,kızımı dusunecem derken kendi sağlığımdan olucam ...benimki yemek yiyo yemesine ama çok nadir..Ben kızımı bir yaşında gece emzirmeyi kestim önce. Gece süt, mama vs ile idare ettik. Gündüz yemediği için mecbur gece beslendi. 22. Aydan itibaren iki saatten, üç saate sonra dört saatte filan çıkarttık. Sabah akşama döndük en son.
İki yaş doğum günü oldu, pasta hediyeler, akrabalar filan çok eğlendi. Herkes gidince meme istedi " ama sana parti yaptık.meme bırakma partisiydi o dedim. Sonra unuttu gitti.
Memeyi birden bırakmak zorlar. Ben çok kilo vermiştim kızımı emzirirken. Çok yoruluyordum ama azaltarak bıraktırmak en mantıklısı bence. Yemek yemezdi benim kızım.
Kademeli şekilde yapabilirsiniz. Sadece uykularda emzirin. Ben öyle yapıyorum. Öyle korkutma, pis deme, salça sürme, bant takma vs işlerine girmeyin. Bu çocukta güven problemi yaratır.Merhabalar..Bugün kizimi anne sütünden ayırmaya karar verdim..Aslında 2-3 gündür çabalıyorum ama kesinlikle emmeden uyumuyo ve çok agliyo..Ağlamasına dayanamıyorum mecbur devam ediyorum emzirmeye..18 aylik kizim ve kilosu falan da gayet iyi ..Pek fazla yemek yemiyo muhtemelen halen emdiği için..son 2 haftadır çok fazla düştü..sürekli kucağıma geliyo..Bu süreçte bnde çok yoruluyorum..Nasıl ayirabilirim kızımı var mı tecrübesi olan?
Yemek yememesinin emmesiyle alakalı olduğuna emin misiniz? Hem emip hem çok güzel yiyen bebekler de var çünkü. Hani sırf bu sebepten kesmek istiyorsanız diye diyorum. Önce uykuyla bağlantısını kesmeniz daha doğru olur. Sonra tamamen kesersiniz. Kolay gelsin, zor bir süreç ama eninde sonunda bırakıyorlar neticede.Bilmiyorum..annelik fedakarlık gerektirir ama ben de yoruldum artık..çünkü yemek yemiyo doğru düzgün..artık kesmem gerektiğinin kanaatindeyim..napicam hiçbir fikrim yok..şimdi ayırmadan ilerde hiç ayıramam diye düşünüyorum..çünkü herseyin bilincine vardı artık herseyi anliyo..
Hiç azaltmadan mi keseceksiniz? Öğün öğün azaltarak kesilmeliymiş. Doktorlar öyle diyor. En az emdiği zamanı atlayarak yavaş yavaş keserseniz sizin için de bebek için de iyi olur sanırım.Bilmiyorum..annelik fedakarlık gerektirir ama ben de yoruldum artık..çünkü yemek yemiyo doğru düzgün..artık kesmem gerektiğinin kanaatindeyim..napicam hiçbir fikrim yok..şimdi ayırmadan ilerde hiç ayıramam diye düşünüyorum..çünkü herseyin bilincine vardı artık herseyi anliyo..
Baba yok maalesef..Boşanma asamasindayim..Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum birde kızım böyle yapınca daha çok yoruluyorum..aslında yorulma da değil onun canı sagolsun ben herseyi yaparım ama gerçekten kendi sağlığımdan da olucam..çünkü boşanma dediğimiz şey kolay birsey değil davamız da devam ediyo ve çok yiprandigimi hissediyorum..Yine de denemeye calisicam önerilerinizi..Bir de şunu eklemek istiyorum, ben henüz memeden kesmeyi tecrübe etmedim ahkam kesemem ama benim kızım da ben varken emerek uyuyor ama gündüz ben işteyken emmeden uyuyor mecburen. Mama, inek sütü, emzik vs de almıyor. Ben evde olmadığım için emme umudu olmuyor yani. Bu süreçte baba uyutmayı denese daha mı kolay olur acaba?
Allah kolaylık versin. İnşallah en güzel şekilde atlatırsınız bu süreci.Baba yok maalesef..Boşanma asamasindayim..Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum birde kızım böyle yapınca daha çok yoruluyorum..aslında yorulma da değil onun canı sagolsun ben herseyi yaparım ama gerçekten kendi sağlığımdan da olucam..çünkü boşanma dediğimiz şey kolay birsey değil davamız da devam ediyo ve çok yiprandigimi hissediyorum..Yine de denemeye calisicam önerilerinizi..
Amin inşallahAllah kolaylık versin. İnşallah en güzel şekilde atlatırsınız bu süreci.
Bende çok aşırı kilo verdim şuan..aslında birazda bu yüzden istiyorum ayirmayi,kızımı dusunecem derken kendi sağlığımdan olucam ...benimki yemek yiyo yemesine ama çok nadir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?