• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl aşarım bilmiyorum

Hiç basit bir problem değil bu. Ben de bu sorunu küçümseyenleri anlayamam mesela.
Ben yanımda veya otobüste arkamda sakız çiğneyenlere dönüp ters ters bakarım. Yakınımsa uyarırım sessiz olması için. Nefret ederim şapırdatma sesinden. Sırf bu yüzden kulaklık takıp müzik dinlemişliğim var.

Eşinize midemi bulandırıyorsun diye açıkça söylediniz mi? Artık onunla aynı sofrada yemek yiyemediğinizi. Çocuğa kötü örnek olduğunu anlattınız mı?

merhabalar benim 3 yaşında bir kızım var eşimle çok severek evlendik ama bir sorun varki a şa mı yo ruum :(( istese okadar kolay çözülecek bir sorunki ama umursamıyor ve sırf bu yüzden cok kotu bi haldeyim günlerdir..eşim yemek yerken ağzını şapırdatıyor aylardır..onceleri dikkatli yiyordu ama evliliğimiz ilerledikçe dikkatli davranmadığı için artık abartı bi şekilde :( ailem bana soyluyor ama ben ne yapabilirimki :( uyardım ses çıkarıyorsun dedim guluyor geçiyor düzeltmiyor ne aileme yemeğe gidebiliyorum nede dışarıda yemek yemeye çıkabiliyorum :( kızım henüz farkında değil ama oda ya babası gibi olacak yada benim gibi rahatsız olacak.inanmazsınız belki ama 1 haftadır birlikte yemek yemiyorum yiyemiyorum tahammül edemiyorum ben napacam gerçekten fikire ihtiyacım var evden gidesim var artık dayanamıyorum.gunlerdir konuşmuyorum sebebini biliyor yada bilmiyor hiçbir fikrim yok ama 1 lokma bişe yicegi zaman odadan çıkıyorum başka çarem yok ama bu böyle yurumez

Bende tahammül edemem ilk evlendiğimiz zamanlar eşimde fındık fıdtık cips falan yerken ağzını aça aça yerdi. Bir kaç kez söyledim gurur yaptı küstü ama devam etti aynı davranışa bende çaktırmadan telefonuma yerken video sunu kaydettim bak dedim sen yerken böyle bir ses oluyor diye bir süre küstü ama sonra bıraktı. Bazen dalgınlıktan yapıyor ama bakışlarımı hissedince düzeltiyor kendini :))

Gercekten kotu bir durum.
Yaninda durmayi istememek, sapirtilardan kacmaya calismak, kacamamk, sinirlenmek vb gibi durumlar olusuyor bende.
Kim olursa olsun bu agzini sapirdatan.
Ayni hisleri yasiyorum.
Arkadasin dedigi gibi ayni sekilde sakiz, erik, elma, sulu meyve vs de canimi sikar benim.
Ya da ben de bi seyler yemeye calisirim ki duymayayim.
Ama bosanilacak kadar abarti bir sey degil ya hu konu sahibi.

Öyledir tabii bilemicem.
Ben duymazdım gibime geliyor.
Neyse Allahım yardım etsin inşallah...

bence aslında ailenin eşinin şapırdatmasına tepkileri seni rahatsız etmiş.. ıyani onların bu kadar bu konu üzerinde durmaları seni rahatsız etmiş. tamam . benim anlamadığım ailenin ve akrabalarınızın rahatsız olması. ya ne olacak adamla 7/24 yemek yemiyorlar bir defa şapırdatsa ne olacak. sanki çok kötü birşeymiş gibi bu kadar rahatsız olmuşlar. seni de rahatsız etmişler..sonuçta durumu sen de biliyorsun.. görüyorsun..

belki ağızdan nefes alma durumunda oluyordur yani burnundan iyi nefes alamayınca böyle bir sıkıntı olur. yani sağlık sorunu da olabilir..belki damağıyla ilgili bir sorunu vardır. belki dişleriyle ilgili bir sorunu vardı.. belki hızlı yediği için nefes alamıyor bu yüzden oluyordur..
niye bu kadar sizi geriyorlar ki..

akması yok,kokması yok pisliği yok.. hani horlayınca tamam belki siz uyuyamayibilirsiniz o da horlamaya alışınca siz de uykusuz olunca uyuluyor. ben eşimden biliyorum. ama yemek yerken şapırtadıyorsa siz de kendi yemeğinize bakın.. niye onun yemesine takılıyorsunuz. belli bir müddet sonra kesilir ilk başta öyle oluyordur belki..

ben sigaradan nefret ediyorum. tiksiniyorum sizin yaptığınızı yapmıyorum. annem gelir kültabaklarını o temizler.ki annem de sevmez sigarayı.. ben eşime kaç defa dedim. dolu bir şekilde durmasın masanın üstünde veya sağda solda diye.. o öyle bırakır.. ben elleyemem kültablasını.ama onun pisliği var kokusu var.. döküntüsü var.. ayrıca görüntüsü kötü. gerçi bir gün şunu yapıyım diyorum kültablasını atacağım. o alacak ben atacağım.. sonra anlayacak.. temizlenmesi gerektiğini biliyor söylüyorum yani balkonda çöp kutusu var ona atmıyor öylece bırakıyor. ama kıyamıyorum işte.. masraf çıkarmayım diye..

Son düzenleme:
Benim sevgilim de çok homurdanarak daha doğrusu aşırı iştahlı saldırgan bi şekilde yiyo :D kendini kaydebiyo ama ben onu izlerken acayip eğleniyorum çok komik geliyo aynı tazmanya canavarı gibi... :D zaten adını tazmanya canavarı koyduk :D :D :52:

umursamamaya çalışsan dicem ama sen baya sinir olmuşsun :(

Hiç basit bir problem değil bu. Ben de bu sorunu küçümseyenleri anlayamam mesela.
Ben yanımda veya otobüste arkamda sakız çiğneyenlere dönüp ters ters bakarım. Yakınımsa uyarırım sessiz olması için. Nefret ederim şapırdatma sesinden. Sırf bu yüzden kulaklık takıp müzik dinlemişliğim var.

Eşinize midemi bulandırıyorsun diye açıkça söylediniz mi? Artık onunla aynı sofrada yemek yiyemediğinizi. Çocuğa kötü örnek olduğunu anlattınız mı?

bunu söylersem boşanırız gibi geliyor :) aslında düzelmemesinin sebebi bence sorunumun sadece onun yemek yeme şekli olduğuna inanmaması.ona gore bir insan bundan rahatsızlık duyamaz bu normal bişey okadar ileriyi düşünüyorumki kızımın rahatsız olacağını okadar iyi biliyorum ki birkez uyardım ondada kızına kotu ornek oluyorsun oda böyle yerse olmazda dedim ama dinlemedi

bende takıntılıyım bu konuda hakverdim sana valla..
gerçekten zamanla çekilmez bi hal alıyo..
üstelik istese dikkat edebilir yani bilinçsiz yapılan bişey değil ki...

bence aslında ailenin eşinin şapırdatmasına tepkileri seni rahatsız etmiş.. ıyani onların bu kadar bu konu üzerinde durmaları seni rahatsız etmiş. tamam . benim anlamadığım ailenin ve akrabalarınızın rahatsız olması. ya ne olacak adamla 7/24 yemek yemiyorlar bir defa şapırdatsa ne olacak. sanki çok kötü birşeymiş gibi bu kadar rahatsız olmuşlar. seni de rahatsız etmişler..sonuçta durumu sen de biliyorsun.. görüyorsun..

belki ağızdan nefes alma durumunda oluyordur yani burnundan iyi nefes alamayınca böyle bir sıkıntı olur. yani sağlık sorunu da olabilir..belki damağıyla ilgili bir sorunu vardır. belki dişleriyle ilgili bir sorunu vardı.. belki hızlı yediği için nefes alamıyor bu yüzden oluyordur..
niye bu kadar sizi geriyorlar ki..

akması yok,kokması yok pisliği yok.. hani horlayınca tamam belki siz uyuyamayibilirsiniz o da horlamaya alışınca siz de uykusuz olunca uyuluyor. ben eşimden biliyorum. ama yemek yerken şapırtadıyorsa siz de kendi yemeğinize bakın.. niye onun yemesine takılıyorsunuz. belli bir müddet sonra kesilir ilk başta öyle oluyordur belki..

ben sigaradan nefret ediyorum. tiksiniyorum sizin yaptığınızı yapmıyorum. annem gelir kültabaklarını o temizler.ki annem de sevmez sigarayı.. ben eşime kaç defa dedim. dolu bir şekilde durmasın masanın üstünde veya sağda solda diye.. o öyle bırakır.. ben elleyemem kültablasını.ama onun pisliği var kokusu var.. döküntüsü var.. ayrıca görüntüsü kötü. gerçi bir gün şunu yapıyım diyorum kültablasını atacağım. o alacak ben atacağım.. sonra anlayacak.. temizlenmesi gerektiğini biliyor söylüyorum yani balkonda çöp kutusu var ona atmıyor öylece bırakıyor. ama kıyamıyorum işte.. masraf çıkarmayım diye..

ailem ben rahatsız olduktan cok sonra dile getirdi bunu hani kaçtığım hersey başıma geliyor diyorum ya gecen günde halam dile getirdi.kendi ailesinden hiçkimse ya duzgun ye demiyor sanki hersey normalmiş gibi ama bence hiç normal değil

bencede sinir bozucu bi durum..
sevgiyle alakasi yok diye dusunuyorum
mesela benim de dedem agzini sapirdatarak yer inanilmaz midem bulanir,yemekte kimsenin yuzune bakamam takintim var resmen..
bide birsey yerken agzinin kenarini silmeyen insanlara tav olurum..midem fazla hassas da:ssz:

bende takıntılıyım bu konuda hakverdim sana valla..
gerçekten zamanla çekilmez bi hal alıyo..
üstelik istese dikkat edebilir yani bilinçsiz yapılan bişey değil ki...

evet sadece ağzını kapatarak yemek yiyecek ve ben dünyanın en mutlu insanı olup hayatıma devam edeceğim..ya ne sorunlar okudum burada ben sukur diyorum bi saygısızlığımız yok bi maddi problemimiz yok yalanımız yok aileler mutlu ama bu olay beni altüst ediyor atlatamıyorum aşamıyorum

merhabalar benim 3 yaşında bir kızım var eşimle çok severek evlendik ama bir sorun varki a şa mı yo ruum :(( istese okadar kolay çözülecek bir sorunki ama umursamıyor ve sırf bu yüzden cok kotu bi haldeyim günlerdir..eşim yemek yerken ağzını şapırdatıyor aylardır..onceleri dikkatli yiyordu ama evliliğimiz ilerledikçe dikkatli davranmadığı için artık abartı bi şekilde :( ailem bana soyluyor ama ben ne yapabilirimki :( uyardım ses çıkarıyorsun dedim guluyor geçiyor düzeltmiyor ne aileme yemeğe gidebiliyorum nede dışarıda yemek yemeye çıkabiliyorum :( kızım henüz farkında değil ama oda ya babası gibi olacak yada benim gibi rahatsız olacak.inanmazsınız belki ama 1 haftadır birlikte yemek yemiyorum yiyemiyorum tahammül edemiyorum ben napacam gerçekten fikire ihtiyacım var evden gidesim var artık dayanamıyorum.gunlerdir konuşmuyorum sebebini biliyor yada bilmiyor hiçbir fikrim yok ama 1 lokma bişe yicegi zaman odadan çıkıyorum başka çarem yok ama bu böyle yurumez

Allah başka dert vermesin...

ailem ben rahatsız olduktan cok sonra dile getirdi bunu hani kaçtığım hersey başıma geliyor diyorum ya gecen günde halam dile getirdi.kendi ailesinden hiçkimse ya duzgun ye demiyor sanki hersey normalmiş gibi ama bence hiç normal değil

ama bu kadar üstüne düşersiniz bir şekilde yapar. yani hızlı yediği için yapıyorsa ve bir yandan da sizin bu eleştirinize karşı hem yiyor hem düşünüyorsa o zaman da devam eder.. bence rahat bırakın birşey olmamış gibi davranın..

ayrıca kızınızın rahatsız olacağını söylüyorsunuz. o zamana kadar belki düzelir. düzelmiyorsa bundan kızınız da söyler baba niye şapırdatıyorsun falan diye belki onun sözü daha çok etkiler değişik bir şekilde çözüm bulur buna dikkat eder..

bunu söylersem boşanırız gibi geliyor :) aslında düzelmemesinin sebebi bence sorunumun sadece onun yemek yeme şekli olduğuna inanmaması.ona gore bir insan bundan rahatsızlık duyamaz bu normal bişey okadar ileriyi düşünüyorumki kızımın rahatsız olacağını okadar iyi biliyorum ki birkez uyardım ondada kızına kotu ornek oluyorsun oda böyle yerse olmazda dedim ama dinlemedi

Ama bu mahkemede sebep gösterilmiştir bence siz haksız çıkmazsınız eminim :1:

Bence ihtiyacınız olan bir kaç eş dost tanıdığın alay edercesine bu konuda yorum yapması. Hani vardır ya patavatsız kişiler her şeyle alay eden. Eşinizin bunun rahatsızlık olduğunu idrak etmesi için küçük düşürülmesi gerekiyor. Tanıdıkların onu kınadıklarını siz biliyorsunuz o bilmiyor. Böyle bir olay da olmaz zaten. Yani tek yol sürekli uyarmak. Allah sabır versin size.
Yetişkin biri bunun ayıp olduğunu nasıl bilmez, sizin rahatsızlığınızı nasıl görmezden gelir anlamıyorum.

Şahsen evime yemeğe gelen biri böyle sesler çıkarsa o anda bir şey diyemem ama içimden onunla birlikte yaşayanlara sabır dilerim.

Siz böyle yazınca aklıma rahmetli dedem geldi bundan 3 yıl önce filan yaz tatilinde dedemlere gittik gecekonduda oturyolardı o zman neyse ben salonda yatıyorum dedemde erkenden kalkar kahvaltı yapardı. Ama ağzını nasıl şapırdatıyo bende uyku sersemi kalkıp yavaş be yavaaaaaş demiştim :1: Sonra baktım dedem nasıl utanmıştım:50: Gülüp eşşoğlu eşşek demişti o da:52:
Mesela babam da şapırdatır ara sıra biz uyarırız sonra inadına yapar. Bir gün de yaptım kızdı bana bayansın sen yapma diye nasıl oluyomuş sen bırakana kadar ben de yapcam dedim şimdi daha dikkatli:46: Arada kaptırıyo kendini tabii :51:

Back
X