Nasıl anlatmalıyım

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
Ben MEB' e bağlı bağımsız anaokulunda kadrolu öğretmenim. Şubatın son haftası veli toplantım var. Hasta bir oglum var oglumun rahatsızlığını anlatmıştım diğer konularımda. Linkini paylaşacağım. Sorun şu ki benim 3-4 tane sorun yaşadığım velim var. Sürekli whatsaaptan zamanlı zamansız yazıp duruyorlar. İşte oglum bugün neden mutsuz, yüzünde neden çizik var arkadaşı ile kavga mı etti, meyvesini yedi mi, durumu nasıl, çorabını kaybetmiş, oyuncağı okulda mı kaldı, hatta tatilin son günü okul var mı bize yarın diye soran var. Ben çok yoruldum surekli mesaj atmalarından uyardığım halde devam ettiler hatta arıyorlar bile. Eve girmeden mesajlar geliyor, yemek yerken, hatta ogluma lavman vs. Yaparken devam ediyor. Eşim problem çıkartıyor. Ben de rahatsızım eve gider gitmez çocuklarını soyup neresinde ne var diye bakıp hemen yazıyorlar. Çocuklar ister istemez kavga edebiliypr oyunlarında ama barışıyorlar ama veliler daha farklı çocukların unuttuklarını onlar unutmuyor. Telefon numaramı verdiğime pişman oldum. Çok vaktimi alıyor bu mesajlar oğlumla ilgilenemiyorum. Ve o kadar küçük şeyler ki moralimi bozabiliyor bu mesajlar.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yuregim-daraliyor.1055008/

Ben MEB' e bağlı bağımsız anaokulunda kadrolu öğretmenim. Şubatın son haftası veli toplantım var. Hasta bir oglum var oglumun rahatsızlığını anlatmıştım diğer konularımda. Linkini paylaşacağım. Sorun şu ki benim 3-4 tane sorun yaşadığım velim var. Sürekli whatsaaptan zamanlı zamansız yazıp duruyorlar. İşte oglum bugün neden mutsuz, yüzünde neden çizik var arkadaşı ile kavga mı etti, meyvesini yedi mi, durumu nasıl, çorabını kaybetmiş, oyuncağı okulda mı kaldı, hatta tatilin son günü okul var mı bize yarın diye soran var. Ben çok yoruldum surekli mesaj atmalarından uyardığım halde devam ettiler hatta arıyorlar bile. Eve girmeden mesajlar geliyor, yemek yerken, hatta ogluma lavman vs. Yaparken devam ediyor. Eşim problem çıkartıyor. Ben de rahatsızım eve gider gitmez çocuklarını soyup neresinde ne var diye bakıp hemen yazıyorlar. Çocuklar ister istemez kavga edebiliypr oyunlarında ama barışıyorlar ama veliler daha farklı çocukların unuttuklarını onlar unutmuyor. Telefon numaramı verdiğime pişman oldum. Çok vaktimi alıyor bu mesajlar oğlumla ilgilenemiyorum. Ve o kadar küçük şeyler ki moralimi bozabiliyor bu mesajlar.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yuregim-daraliyor.1055008/
Bence eve gittikten sonra teli sessize alın veya kapatın derim .

Hata etmissin basta, telefon numarasini neden veriyorsun ki:S is baska seu, isten ciktiktan sonra da isi eve getirmissin bunun anlami yok. Tabi telefonu verince basiniza is almissiniz:S

herkesin cocugu var sizin de var ugrasmaniz lazim .. onlarin cocuari , benim cocuklarim nekadar kiymetliyse sizin cocugunuz da okadar kiymetli..
numaranizi degistirin varsa sorari okulda sorsunlar

Bence eve gittikten sonra teli sessize alın veya kapatın derim .

Cevap vermeyin. Uc beş yazarlar belki on kere yazarlar siz cevap vermeyince susacaklar.
Ece gittigim zaman esim ve cocugumla ilgileniyorum size cevap veremem diye soyleyin. Ben öyle yaptim yazan olmadi mi? Oldu. Ozelden atanda oldu. Cevap vermedim asla kesildi.
Okulun grubundan veya ailemden yazan olunca bakiyorum onlarin attigi mesajlar goruldu oldugu icin tekrar yaziyorlar neden cevap vermiyorsunuz diye

Yemin ederim 1.hastalar 2. veliler. Gerçekten dayanılmaz oluyorlar bazen.
Ne düşüncesiz insanlar ya ... Mesai saatleri içerisinde sorsunlar sorularını.
Ya da belli bir saat söyleyin atıyorum akşam 20.00'a kadar atılan mesajlara cevap veriyorum şeklinde.

Yemin ederim 1.hastalar 2. veliler. Gerçekten dayanılmaz oluyorlar bazen.
Ne düşüncesiz insanlar ya ... Mesai saatleri içerisinde sorsunlar sorularını.
Ya da belli bir saat söyleyin atıyorum akşam 20.00'a kadar atılan mesajlara cevap veriyorum şeklinde.
Uymadilar saat verdim

Whatsapp grubu varsa bir mesaj atin, mesai bitimi kendi ozel hayatimin zamani basladigi icin atilan mesajlara cevap vermeyecegim diye. Atarlarsa da cevap alamayacaklarını bilsinler.
Cift hat da kullanabilirsiniz. Velilere ayri, ozel hayatiniza ayri. Velilere verdiğinizi mesai bitimi kapatırsınız.

Bir sınıf annesi seçin ve onun vasıtasıyla iletişime geçin diğer velilerle. Bizim öğretmen bir duyuru yapacağı zaman öyle yapıyor. Baştan söyledi kadın zaten uğraşamam whatsappla benim de çoluğun çocuğum evim var diye.

Dan diye söylemezseniz anlamazlar.

Whatsapp grubu varsa bir mesaj atin, mesai bitimi kendi ozel hayatimin zamani basladigi icin atilan mesajlara cevap vermeyecegim diye. Atarlarsa da cevap alamayacaklarını bilsinler.
Cift hat da kullanabilirsiniz. Velilere ayri, ozel hayatiniza ayri. Velilere verdiğinizi mesai bitimi kapatırsınız.
En iyisi hat almak

X