Nasil anlariz...

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Kizlar selam sizlere birsey danismak istiyorum,bir insanin manik depresif yada ne biliyim o tarz bir psikolojik sıkıntısı oldugunu nasil anlariz,ornek vermek gerekirse bazen cok cok mutlu bazen hep aglayan bazen kavgaci bir insan,bu bazenler uzun zaman degil ama gun asiri yada 3 gunde bir olabiliyor,tembellik yillardir hat safhada ve aklina esince aksamlari gece yarisina kadar temizlik yapar, bir doktora gidilse hemen ne oldugu cikarmi yada tedavi edilirmi ve ne demeli doktora nasil anlatacak derdini?bazen okadar aci cekiyoki eski olan seyleri dusunup dusunup kalbinin alev aldigini soyluyo cani yaniyor (manevi anlamda) ertesi gun muzik acip gobek atiyor fikirlerinize ihtiyacim var

Doktora akli basinda birinin refakat etmesi ile gidecek.

Ilk muayenede teşhis edileceğini sanmam.

Test yapılır. Yakınına sorular sorulur.

Manik depresif dediginiz hastalıkta ataklar bahar aylarında gelir. 3 gunde bir gelmez.

6 aydır psikiyatriye gidiyorum tam teşhisi onlar bile daha koymadı bir bipolar diyor bir major depresyon. Ama ben kendimden soyleyeyim öyle 1 gün iyi ertesi gün kötü diye bir günüm hiç olmadı. Öyle ha demeye teşhis koymak zor zira kalp olsa eeg çeker,eklem olsa röntgen çeker çıkar her şey

Doktora akli basinda birinin refakat etmesi ile gidecek.

Ilk muayenede teşhis edileceğini sanmam.

Test yapılır. Yakınına sorular sorulur.

Manik depresif dediginiz hastalıkta ataklar bahar aylarında gelir. 3 gunde bir gelmez.
Evet haklisiniz bu yuzden hemen anlasilirmi diye soruyorum cunki bakilinca belirtiler manik depresif ama atak sikligi cok farkli ,tesekkur ederim yorumunuz icin

Cok
6 aydır psikiyatriye gidiyorum tam teşhisi onlar bile daha koymadı bir bipolar diyor bir major depresyon. Ama ben kendimden soyleyeyim öyle 1 gün iyi ertesi gün kötü diye bir günüm hiç olmadı. Öyle ha demeye teşhis koymak zor zira kalp olsa eeg çeker,eklem olsa röntgen çeker çıkar her şey
Cok gecmis olsun sizede

geçmiş olsun bu bahsettiğiniz kişi kim
doktora gitmeyi kendi istemesi gerekiyor
yaşadığı zor şeyler onun böyle tuhaf davranmasına sebep olmuş olabilir

Kusura bakmazsaniz bir sey sormak istiyorum. Elestirmek anlaminda degil, yanlis anlamayin. Boyle bir rahatsizliginiz varken nasil hamile kalmaya cesaret ettiniz? Zaten hamilelik basli basina insanin dengesini bozuyor.

geçmiş olsun bu bahsettiğiniz kişi kim
doktora gitmeyi kendi istemesi gerekiyor
yaşadığı zor şeyler onun böyle tuhaf davranmasına sebep olmuş olabilir
Cok cok yakin kardesim dedigim birisi kendiside gitmek istiyor ama bir rahatsizligi varsa ailesinin bilmesini istemiyor ben goturcem onu yaninda ben olcam

Kizlar selam sizlere birsey danismak istiyorum,bir insanin manik depresif yada ne biliyim o tarz bir psikolojik sıkıntısı oldugunu nasil anlariz,ornek vermek gerekirse bazen cok cok mutlu bazen hep aglayan bazen kavgaci bir insan,bu bazenler uzun zaman degil ama gun asiri yada 3 gunde bir olabiliyor,tembellik yillardir hat safhada ve aklina esince aksamlari gece yarisina kadar temizlik yapar, bir doktora gidilse hemen ne oldugu cikarmi yada tedavi edilirmi ve ne demeli doktora nasil anlatacak derdini?bazen okadar aci cekiyoki eski olan seyleri dusunup dusunup kalbinin alev aldigini soyluyo cani yaniyor (manevi anlamda) ertesi gun muzik acip gobek atiyor fikirlerinize ihtiyacim var
İşinde uzman bir doktora götürurseniz ilk seansta fikir sahibi olur. Tabi tek sefer goturmemelisiniz. Doktor hangi sıklikla isterse gelmesini gitmesi lazım.

Kusura bakmazsaniz bir sey sormak istiyorum. Elestirmek anlaminda degil, yanlis anlamayin. Boyle bir rahatsizliginiz varken nasil hamile kalmaya cesaret ettiniz? Zaten hamilelik basli basina insanin dengesini bozuyor.
Yok haklısınız korunurken hamile kalmışım. Hatta eşime aldıralım bile dedim. Esim ben bakarim diyor ki oğlum da kreşe gidiyor ve cocugunlukla eşim bakar.

tarif ettiğiniz manik depresif çift kutup ama yinede doktora gidin

Back