• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

Bu piyasanın durumu hemen düzelmez ama, mümkün olduğu kadar az yükle, zaruri şeyleri alarak evlenin derim, madem aileler maddi açıdan destek olmuyo, sizi anlamsız istekleriyle extra yükler altına sokmalarına izin vermemelisiniz, kalp kırılmasın diye hem gereksiz para harcamak hem evi eşya doldurmak hiç mantıklı deil, size tavsiyem aile büyüklerinizden deil de 2-3 yıllık evli arkadaşlarınızdan akıl isteyin, çünkü anneler teyzeler bazen makul olamayabiliyo, onların zamanıyla bizim zamanımız çok farklı, onlara göre illa olması gereken “bazı” şeyler bence artık son derece luzumsuz,
üstelik herşeyin modası çok çabuk geçiyo, zamansız eşyalar almak en mantıklısı, evinizi mutfağınızı eşya doldurmak hem maddi hem manevi ciddi anlamda yük, ben evlendikten sonra senelerce evimi, mutfağımı sadeleştirmeye çalıştım, sadeleştirdim de çok azaldım ama zamanında para vermiştim hepsine, ihtiyacı olanlara dağıttım hep bi hayra geçmiştir inşallah en azından, evlenenlere hep almayın diyorum şimdi😂 almayın kardeşim almayın😂
Minimum eşya ile evlenmeye çalışacam zaten 😅 çok temizlik yapmayı seven biri değilim onları temizlemek ayrı bir sorumluluk yapamam herhalde o kadar eşya ile 😅 tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim 🙏🏻😇

Doktorayi evlenmeden yapıyım ya ne olur ne olmaz 😅😅 şaka bir yana dediğiniz gibi iş sözü aileye geçirebilmede yetiyor
benimki 5 yıl sürdü yaa, onu bitirmeyi beklesem ohoooo :KK48: gönlünüzce olsun inşallah

Ben misafir yemek takimi almadım. Bir yıl oldu evleneli. Konuda bin lira verilir mi demişler ama nerde bin lira, en az üç binlerden başlıyordu sırf yaldızlı diye😁 evime misafirlerim de geldi hic rahatsiz olmadım, niye olayım?misafirime değerim yaldızlı tabakla mi ölçülecek?Ayrıca tabaklar çok kırılıyor , şimdiden kenarları iki üç tanesinin kırıldı. O kadar para versem yazık olurdu.
Gelinliğim hayalimdeki gelinlik değildi , nisanligimi da uyguna aldim. Bir kere giyicem aman zaten uzaktan hepsi beyaz dantel gibi duruyor dedim gelinlik icin:) evet bu beni üzdü kolay gelemedim bu seviyeye ama eşimin sabah akşam çalışıp gayret ettiği maaşı öyle bi anda harcamaktan utandım sanirim. Cok zengin olsaydı belki biraz daha rahat olurdum ama onunda tüm birikimini benim icin dökmesine gönlüm razi olmadi. Eşimde elinden geldiğince isteklerimi yapti. Mesela nikahta dağıttığım kandiller çok hoşuma gitmişti ve piyasaya göre iki kat pahaalıydı ama ben cok sevdiğim için alalım dedi o an gözümü kararttim:) bende davetiyeye çok para verme dedim daha basit birsey sectim gibi.
Eşim 4 bilezik almıştı yeter dedim altın arttı fazlaca ama o bi tane daha yapmış. Karşılıklı birbirinize düşününce evlilik çok tatlı oluyor:) para ne ki bunların yanında.
Eşyada da uyguna alabildigim seyler oldu ama bazılarına da baya para vermis olduk :/
Perdelerin bir kısmını annem verdi mesela mutfak perdem ablamin eski perdesi hic gocunmadım. Ev benim değil bir gün baska eve çıksam sil baştan masraf yapacağım şeylere çok para harcamamaya çalıştım.

Yeni evlenmiş biri olarak verebileceğim tavsiyeler;
Az ama kaliteli esyalar
Minimal bir ev, minimal duzen
Hemen cocuk dusunulmuyorsa 1+1 ev
Dugun kina vs evet guzel anlar eğlenceli ama, isteğiniz yoksa dugun yapılmaması sizi ciddi bir maddi kulfetten kurtarır.
En önemli tavsiye aileleri her b×ka dahil etmemek:)

Ben misafir yemek takimi almadım. Bir yıl oldu evleneli. Konuda bin lira verilir mi demişler ama nerde bin lira, en az üç binlerden başlıyordu sırf yaldızlı diye😁 evime misafirlerim de geldi hic rahatsiz olmadım, niye olayım?misafirime değerim yaldızlı tabakla mi ölçülecek?Ayrıca tabaklar çok kırılıyor , şimdiden kenarları iki üç tanesinin kırıldı. O kadar para versem yazık olurdu.
Gelinliğim hayalimdeki gelinlik değildi , nisanligimi da uyguna aldim. Bir kere giyicem aman zaten uzaktan hepsi beyaz dantel gibi duruyor dedim gelinlik icin:) evet bu beni üzdü kolay gelemedim bu seviyeye ama eşimin sabah akşam çalışıp gayret ettiği maaşı öyle bi anda harcamaktan utandım sanirim. Cok zengin olsaydı belki biraz daha rahat olurdum ama onunda tüm birikimini benim icin dökmesine gönlüm razi olmadi. Eşimde elinden geldiğince isteklerimi yapti. Mesela nikahta dağıttığım kandiller çok hoşuma gitmişti ve piyasaya göre iki kat pahaalıydı ama ben cok sevdiğim için alalım dedi o an gözümü kararttim:) bende davetiyeye çok para verme dedim daha basit birsey sectim gibi.
Eşim 4 bilezik almıştı yeter dedim altın arttı fazlaca ama o bi tane daha yapmış. Karşılıklı birbirinize düşününce evlilik çok tatlı oluyor:) para ne ki bunların yanında.
Eşyada da uyguna alabildigim seyler oldu ama bazılarına da baya para vermis olduk :/
Perdelerin bir kısmını annem verdi mesela mutfak perdem ablamin eski perdesi hic gocunmadım. Ev benim değil bir gün baska eve çıksam sil baştan masraf yapacağım şeylere çok para harcamamaya çalıştım.
Ne güzel yapmışsınız 🙏🏻 bende buzdolabı almayı düşünmüyorum yatak ve baza almayida düşünmüyorum çünkü erkek arkadaşım eve çıkarken bazı nedenlerden dolayı sıfır almak zorunda kalmış. Çok isterdim kendi içime sinen olsun ama sevdiğim adamlada en güzel çağlarımı borç ödeyerek geçirmek istemiyorum.

Yeni evlenmiş biri olarak verebileceğim tavsiyeler;
Az ama kaliteli esyalar
Minimal bir ev, minimal duzen
Hemen cocuk dusunulmuyorsa 1+1 ev
Dugun kina vs evet guzel anlar eğlenceli ama, isteğiniz yoksa dugun yapılmaması sizi ciddi bir maddi kulfetten kurtarır.
En önemli tavsiye aileleri her b×ka dahil etmemek:)
Nişan sade bir şekilde olacak. Ama kına istiyorum oynamayı bilmesemde yapacağım galiba çünkü bir şekilde arkadaşlarımla karşılıklı oynamak gerçekten istiyorum. Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim benim için çok degerliler 🙏🏻

Bu arada ben tül perde vs trendyoldan almıştım cok cok uyguna, hatta ben şöyle söyleyebilirim bu evliliğe dair eşim hariç herseyi internettem buldum hahaha.

Alakasız olacak ama Karacada delice Black Friday indirimi, ev eşyası alan kızlar koşunnnn

Yılın diğer zamanlarında da mutlaka indirimli, serisonu nevresim çarşaf vb bulunuyor Trendyol iyidir (marka reklamı gibi oldu payımı verin Allahsızlar)

Kaliteli ve Minimal tercihler yaparsanız sade ama şık bir eviniz olur, borcunuz erken biter, kitap kahve sinema tiyatro için bütçe kalır, ev işiniz erken biter hobilere zamanınız kalır.
Elinizde kalan fazla vakit ve nakitin verdiği hazzı inanın ne yaldızlı yemek takımı ne de süslü püslü bir berjer veremez.

Alakasız olacak ama Karacada delice Black Friday indirimi, ev eşyası alan kızlar koşunnnn

Yılın diğer zamanlarında da mutlaka indirimli, serisonu nevresim çarşaf vb bulunuyor Trendyol iyidir (marka reklamı gibi oldu payımı verin Allahsızlar)
Dün akşam indirim fiyatlarıyla eve mutfağından tut nevresim takımına yorganına battaniyesine pikesine kadar banyoda dahil hesaplama yaptım üşenmedim 🤣 toplam 32bin tutuyor her şey bir dahaki indirime artık 🤣

Kaliteli ve Minimal tercihler yaparsanız sade ama şık bir eviniz olur, borcunuz erken biter, kitap kahve sinema tiyatro için bütçe kalır, ev işiniz erken biter hobilere zamanınız kalır.
Elinizde kalan fazla vakit ve nakitin verdiği hazzı inanın ne yaldızlı yemek takımı ne de süslü püslü bir berjer veremez.
Ah kalbimden geçeni yazmışsıniz 😇 çok istiyorum evimde bir sinema odası olsun gidip yemek takımına 3bin verene kadar bir sinema odası yaparım daha iyi 😅

bakın ben eşimle 1 ayda evlendim, 1 ayda evi hallettik, sıfır çeyizim vardı hepsini aldık, kimsenin pandemiden dolayı eşya bulamadığı dönemde eşyaları hallettik - hepsini sıfır yeni alarak hem de- gelinliğimi 3 günde diktirdim, gün aldık, davetiyeyi hallettik.. hepsi 1 ayda bitti. bu aylarca hazırlık yapanlar neyin hazırlığını yapıyor böyle hiç anlamıyorum.
kız zr ada zr ada neyini beğenmedin bunun :D

Ayni düşünceye sahip degilim
para yok dememiş ki, kendinde var, sevgilisinin de kredi borcu varmış. herkesin var borcu. bi de biz 1 ayda yaptık da nakitle mi ? yoo. hepsi taksit. 1 senede bitti hepsi şimdi rahatız şükür. para için niye evliliğimi geciktireyim ki diye düşünüyorum

Back
X