• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranayım ben bunlara ,yaptıkları hak yemek değil mi ??

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
arkadaşlar olduğu gibi anlatıcam olanları değerlendirmeniz için

eşimden askerden geldiğinin ertesi günü işe başladı ,ve o gün bugündür babasının borçlarını ödüyo ,hala maaşından 300 küsür para kesiliyor babasının borçları için ,aynı zamanda ev kredisi ödüyoruz ,evi kabadan aldığımız için baya masraf yaptık onada ve yeni 50 günlük bebeğim var ,ama bunlara rağmen bikere oğlum bi sıkıntın var mı ,ödeyebiliyomusun demediler sanki mecburmuş gibi davrandılar tam bitti derken yenisi çıkıyo eşimde bıktı artık ,eşim kurtuluşu evlenmekte buldu belki yakasını bırakırlar diye, düğünde babası 2700 liralık dana kestirmiş yemek için neymiş kendisine battı dedirtmezmiş haram zıkkım olsun kendi oğlunun parasıyla elaleme hava atıyo ,eşim düğününü herşeyiyle kendi yaptı ,herşeyiyle diyorum evlendik kiradayız aynı zamanda evi aldık ,yeni evimize çıkmamıza bi kaç ay var içini yaptırıyoruz giricek kadar ,bi telefon geldi gelinliğimi aldığımız yerden 500 lira borcunuz var diye halbuki kapattık diye biliyoruz meğerse kaynanam almış kızını damadını torununu giydirmiş bi güzel ,okadar sıkıntıda eşim borç bulup o parayı ödedi ,yazıklar olsun başta kaynanama ... daha çok şey var ama toparlayamıycam şimdi en son konuda açmıştım düğünüme 1 ay kala düğün tarihi aldı görümcemler sünnet için hiç planda öyle bişey yokken ,ama benim tansiyonum çıkınca erken doğurmak zorunda kaldım 1 hafta doğumdan önce 3 doğumdan sonrada 3 gün hastanede yattım görümcem 1 kere aramadı kaynanam çıkıp çıkıp konuştu ablanın selamı var dedi bana düğün hazırlıklarını anlattı görümcemi anlattı habire ,eve geldim 10 gün sonra geldi evime düşünebiliyor musunuz abla bunu yapan ,bi hala olarak ne hamileliğimde ne doğumdan sonra bişeyi yok evimde ,ev aldım 2 kere gelip kaldı evimde bi ev hediyesi ne o ne kaynanam ,

düğüne ben gitmedim 15günlük loğusaydım eşiminde işleri yoğundu gerçekten tam sıkı sezon ertesi gün sünnete giderim demiş ama ayıp olmasın diyede iş dönüşü uğramış eniştesi kapıdan kovmuş (sonradan içkiliydim falan demiş ama pislik) ben ölümden döndüm aramadılar biz bişey demedik görüyo musunuz yaptığını ...
görgüsüzler biz onları ailecek giydirdik hemde emrivakiyle kendisi hadi benide geçtim insan kardeşine bi gömlek alıp yollar

neyse en son kızlarına set yapmışlar 3 ten aşşağ değil hemde eşimin arkadaşından veresiye (niye eşimin arkadaşından düşünün) paran yok kime hava yapıyosun ,bana yardım için geldi kaynanam hergün çarşıya inip yok kızının yollukları eskimiş yolluk aldı,yok tv ünitesi eskimiş yok sünnet şekeri yaptırılcakmış ,neylerineyse ,tövbe tövbe ya ,sözde ödüyceklermiş ,duyda inanma
hadi kendine güveniyosun madem borç yaptın ödiycen ben oğlunun çocuğunu doğurmuşum 1buçukluk kızına yap 1buçukluk bana ki altın kız tarafınamı düşer erkek tarafına mı ...annem 1 500 liralık bebek alışverişi ayrıyettende 2800 liralık bilenzik yaptı...

altını adaletsizliği belirtmek için yazdım beklediğimden değil yapamıycaklarını biliyorum ...Ama eşim artık çok doldu üzülüyor haklı olarakta ben onların okadar borcunu ödedim insan içine çıkardım neden görülmüyo diyo 3 binliraya ablama set yapıcaklarına gidip borçlarını ödeseler benide rahatlatsalardı diyo hatta eşim babasını korkutmak için belki işin ciddiyetine varır diye yalan söylemiş ,eşimi kefil yapıp para çekmiş babası 3 sene olmuş ödememiş ,babasına ödenmezse işle ilgili sıkıntıya girerim şirketin kulağına giderse işten olurum demesine rağmen öncelik setmiydi yani ,eşimde demekki kızlarının altın takması benim istikbalimden önemli diyo ,bunlarda benim çocuğumun hakkıda yokmu kızlar ,hazmedemiyorum gerçekten biz saygısızlık yapmayalım diye düşünüp sesimizi çıkarmadık bizim bişeyden haberimiz yok sandılar ... Allah hepsini bildiği gibi yapsın kesinliklede hakkımı helaletmiyorum hiçbirine...

Son düzenleme:
Sizde hata durumum yok ödeyemiyorum benim de bi'evladım var kalan parayla nasıl geçinicez desin resti çeksin.
Gerekirse konuşmasınlar böyle ana baba mı olur:44:

ki bu insanların kışın yediklerinin ısındıklarının parasını eşim ödüyo cebine harçlığını koyuyo babasının bukadar nankör gelinirmi ,ben bu insanlarla arama mesafe koymak istiyorum çocuğu bahane edip evime çatkapı gelmesin istiyorum oa ayrı mevzu herşeyimi sahipleniyor istemiyorum kalmasını neyse ...kızlarıyla artık zaten muhattap olmam ama ailesiyle ipleri tamamen koparmakta istemiyorum ama mesaede koymak istiyorum en basiti kışın görümcem kalmak isterse bende nasıl ne diyipte çevireyim bahane uydurmadan ,yüzsüzler

Allah yardımcınız sabrınız da bol olsun..ama sessiz kaldıkça elinize bir şey geçmez hatta bu olaylar artarak devam eder bence.Hangi bir gün öyle devam edeceksiniz düşünemiyorum.

Sizde hata durumum yok ödeyemiyorum benim de bi'evladım var kalan parayla nasıl geçinicez desin resti çeksin.
Gerekirse konuşmasınlar böyle ana baba mı olur:44:

babasının hiçbi geliri yok yazın ne eker biçerlerse ,mahkemelik durumu oluyo ,kalbide var acındırıyo kendini ,eşim zaten ödemez artık bişeylerini zaten ödücek durumda yok

Allah yardımcınız sabrınız da bol olsun..ama sessiz kaldıkça elinize bir şey geçmez hatta bu olaylar artarak devam eder bence.Hangi bir gün öyle devam edeceksiniz düşünemiyorum.

sağol canım
artık kopma noktasına geldik zaten ,eşim demediğini bırakmadı en son hepsini alıp karşısına konuşucakmış

ki bu insanların kışın yediklerinin ısındıklarının parasını eşim ödüyo cebine harçlığını koyuyo babasının bukadar nankör gelinirmi ,ben bu insanlarla arama mesafe koymak istiyorum çocuğu bahane edip evime çatkapı gelmesin istiyorum oa ayrı mevzu herşeyimi sahipleniyor istemiyorum kalmasını neyse ...kızlarıyla artık zaten muhattap olmam ama ailesiyle ipleri tamamen koparmakta istemiyorum ama mesaede koymak istiyorum en basiti kışın görümcem kalmak isterse bende nasıl ne diyipte çevireyim bahane uydurmadan ,yüzsüzler

Yahu iyi güzel hoş da neden eşin ödüyor her şeyi? Baba çalışmıyor mu? Bilezik bilmem ne alabiliyolarsa önce borçlarını kapatacaklar.
Böyle sessiz durursanız tepenize çıkan çok olur. Malesef her anne baba yürekten anne baba olamıyo nedense eli ekmek tutunca gözleri direk para görüyo. Sizin durumda da o durum var yoksa bi'aile önce evladının yuvasını düşünür sonra kendi keyfini, ödeyemeyeceği borcun altına da elini sokmaz. Lafın özü eşin hatalı.

hayır benim anlamadığım sen ailenin durumunu bilmiyomusun tutturmuş set diye ne yüzle set istiyosun arsız hadi o istedi paran yoksa ne diye alıyosun

eşin nasıl para yetiştiriyor acaba o kadar şeye

artık yetiştiremiyor zaten önceden ödedi okadar borcu ,eşim babasının tam zıttı çalışmayı sever ek işler bulur ziraat mühendisi ,işide müsait buna ama eşimin nasıl çalıştığını değil nekadar aldığını görüyolar nedense

Yahu iyi güzel hoş da neden eşin ödüyor her şeyi? Baba çalışmıyor mu? Bilezik bilmem ne alabiliyolarsa önce borçlarını kapatacaklar.
Böyle sessiz durursanız tepenize çıkan çok olur. Malesef her anne baba yürekten anne baba olamıyo nedense eli ekmek tutunca gözleri direk para görüyo. Sizin durumda da o durum var yoksa bi'aile önce evladının yuvasını düşünür sonra kendi keyfini, ödeyemeyeceği borcun altına da elini sokmaz. Lafın özü eşin hatalı.

bizde buna kızıyoruz ,eşimi mecbur kılmış hep yok haciz gelcek yok hapise giricem diye eşimde ailesini bu duruma sokmak istememiş ama iyi niyetini kullandılar hep ,ne maaşı var ne güvencesi babasının yazın ekip biçiyolar ,ha hiçmi kazanmıyolar kazanıyolar ama hala borçlar niye kapanmıyor onu anlamıyoruz ,paralar başka yerlere gidiyo ama Allah biliyo artık

Son düzenleme:
O değil de bukadar miktarları ayrı ayrı nasıl aklınızda tutuyorsunuz,birbuçuk o 1.50 şu,2.800 annem,2 bin bilmem ne görümceye şu ayy ben yoruldum,konunuzda haklı olabilirsiniz ama anlatımızla paracı görünüyorsunuz

suçlusunuz,alıştırmışsınız çünkü.
ödemeyin olur biter,mağazadan aldıkları kıyafetleri niye siz ödüyorsunuz??
niye borçlara kefil oluyorsunuz?
daha bir sürü şey...kapatacaksınız muslukları,başka yolu yok.
bir de maşallah eşiniz çok iyi kazanıyor demek ki,nasıl para yetişir bunca şeye?
ek iş yapmasın, ya da yaptığını ailesine söylemesin.
onlar devletin malı deniz hesabı yaklaşıyorlar olaya anlaşılan,ne koparırsak kar.
müsade etmeyeceksiniz,olacak bitecek.

ah madem kızlarına o kadar masraf ettiler azcıkta enişte beyin parasını yesinler.. bu ne pişkinlik ya.. töbe töbee... Allah yardımcınız olsun.

O değil de bukadar miktarları ayrı ayrı nasıl aklınızda tutuyorsunuz,birbuçuk o 1.50 şu,2.800 annem,2 bin bilmem ne görümceye şu ayy ben yoruldum,konunuzda haklı olabilirsiniz ama anlatımızla paracı görünüyorsunuz

okadar parayı ödesen sende aklında tutarsın

suçlusunuz,alıştırmışsınız çünkü.
ödemeyin olur biter,mağazadan aldıkları kıyafetleri niye siz ödüyorsunuz??
niye borçlara kefil oluyorsunuz?
daha bir sürü şey...kapatacaksınız muslukları,başka yolu yok.
bir de maşallah eşiniz çok iyi kazanıyor demek ki,nasıl para yetişir bunca şeye?
ek iş yapmasın, ya da yaptığını ailesine söylemesin.
onlar devletin malı deniz hesabı yaklaşıyorlar olaya anlaşılan,ne koparırsak kar.
müsade etmeyeceksiniz,olacak bitecek.

ah canım ben böyle desem annem babam napayım diyo ,kalbim diye ortalığı ayağ kaldırdı hep ,kaçkere icra gelmiş eşim döndürmüş bende bıktım artık ,hiç unutmuyorum 1 aylık falan evliyim düğün borcu ödüyoruz tutuklama kararı gelmiş bilenzik sattık da kurtardık bende en iyisimi ev alayım yoksa bu altınlar babasının borcuna gidicek dedim ,çok iyi kazanmıyor ama çok şükür iyi kazanıyo ama eşşek gibi çalışıyo , arkadaşım bide biz hastaneden borçla ayrıldık yarısını verdik yarısını veremedik bebek küvözde kalınca bende yatında baya tuzluya patladı çıkarıp beş kuruş vermediler ,set set diyosun diyceksiniz ama çok koydu biz okadar sıkışıkken

ah madem kızlarına o kadar masraf ettiler azcıkta enişte beyin parasını yesinler.. bu ne pişkinlik ya.. töbe töbee... Allah yardımcınız olsun.

yermi canım ya düşkün ayana yatıyolar acındırıyolar kendilerini daha düne kadar 30 yaşında 2 çocuklu kadın bayram kıyafetlerinii aldırıyodu bunlara yok değilmi var 3 dönüm tarla traktör falan almışlar hep ,onlar mal edincek tasası bize düşüyo

ağlayarak telefon açıp daha önce acımasızca yaptıkları bi harcamadan dolayı bi yerde bi borç kalıp ödenmemesi sebebiyle katlayarak çooook büyük bi meblaya ulaştığını ve eve icra geldiğini söyleyin borçları ödemeye yetecek miktarda eşyanızın bulunmadığı gerekçesiylede eşinizi tutuklayacaklarını ancak halinize acıyıp 5 10 gün falan mühlet verdiklerini ödeyecekte beş paranızın olmadığını söyleyin hep onlar acıtasyon yapcak değilya birazdan onlar tutuşsun...

ağlayarak telefon açıp daha önce acımasızca yaptıkları bi harcamadan dolayı bi yerde bi borç kalıp ödenmemesi sebebiyle katlayarak çooook büyük bi meblaya ulaştığını ve eve icra geldiğini söyleyin borçları ödemeye yetecek miktarda eşyanızın bulunmadığı gerekçesiylede eşinizi tutuklayacaklarını ancak halinize acıyıp 5 10 gün falan mühlet verdiklerini ödeyecekte beş paranızın olmadığını söyleyin hep onlar acıtasyon yapcak değilya birazdan onlar tutuşsun...

canım aynı şeyi bu akşam konuştum eşimle ,beni borca soktuğuda arkadaşları öğrenir onlardan dedi ,
kendi borcumuz sıkıştık ödeyemedik icra geldi desek nolcak canım ya umurları olurmu hiç sanmıyorum

Back
X