Narsist bir eş ve Bağımlı KIZ

sürekli iş televizyon telefon ve biraz güvenim eksildi mesele sürekli ben konuşurum duymaz efendim der bende neden dinlemiyorsun derim işten geldim kafamı boşaltmaya çalışıyorum sanki eğlenceden gelmiş gibi davranma der sonra trip atar o ben özür dilerim haklısın derim sadece bir örnek
Burda şöyle bir sıkıntı var dinlemiyorsa konuşmayacaksın, bir insana istemediği bişeyi zorla yaptıramayız. Demekki huyu karakteri buymuş. Seni anlıyorum akşam olunca bir güzel söz ilgi şefkat beliyorsun en azından günün nasıl geçti densin istiyorsun ama belliki bu adam yapmayacak. Lütfen özür dilemeleri bırak bakış açını değiştir. Nasıl bir evlilik istiyorsun kafanda netleştir. Bu adam değişmez ya onu öyle kabul et ve mutlu olmanın yoluna bak ya da mutsuz bir evliliğe mahkum olma. Hayata bir kere geldin nasıl sevilmek istiyorsan öyle seviilmeyi hakediyorsun.

Özür dileyip durma. Alttan da alma. Giderim dediğinde buyur git de.
Her özür dileyişin onu daha da güçlendiriyor.
Kavgaysa kavga. Korkma bu kadar.

Nasıl başlıyacağımı inanın bilmiyorum. Eşimle iş yerinde tanıştık ve bir sene sonra evlendik. ilk zamanlar herşey rüya gibiydi yada ben öyle zannediyordum. sonra kendimi yalnız hissetmeye başladım. her zaman kendini haklı çıkarır çok güzel manipülasyon eder bugüne kadar tarıştığımızda hiç mi haksız olmaz hep haklı çıkar ve gitmekle tehtit eder bende tek o gitmesin boşanmasın diye ona yalvarır hep özür dilerim ama her zaman düzeltmeye çalışırım evet yalan değil ani sinirlenirim ama gönlüm alması bir saniye sürmeyecek bir kızım siz söylemeden ben söyleyim haklısınız salağımm gidemiyorum sürekli kendimi suçluyorum hep alttan alıyorum ve kaybediyorum ve ilişkimizde onu tükketiğimde gitmekle kalmak arasında kaldığını söyledi yine düzeltmeye çalıştım şans verdik mutsuz hissediyorum kendimi sürekli içimde kendimi suçlu buluyorumm ben birisine bağlanıyorum ve ne yaparsa yapsın gidemiyorumm ne yapacagımı bilmiorumm cidden sizinle paylaşmak istedim belki rahatlarım dedim
Seni manipüle ettiğin farkındasın bu da birşey, üzmesine izin verme alttan almamaya başla. Gidecek adam senin ağlamanı yalvarmanı dinlemez ki. Psikoloğa git terapi al böyle kendini yıprata yıprata ömür mü geçer?

hayır öyle birşey demedi bir örnek verdi sadece ikimiz beraberken ben bundan eminim kitap aldım okudum internetten okudum eşim narsist bende bağımlıyım duygusal yoksunluk yaşıyorum
Eşiniz narsist olabilir ama narsist olup olmaması önemli değil, önemli olan sizin kendiniz için söylediğiniz "bağımlıyım, duygusal yoksunluk yaşıyorum" ifadeniz. Eğer böyleyseniz siz tencere kapak olmuşsunuz, o ego eksikliğini gidermek için sizi kullanıyor, siz de farkına varmadan "beni kullan" diyorsunuz. Hiçbir şey düzelmiyor. Onun gelmesi önemli değil sadece siz tek başınıza terapiye gitseniz inanın o zaman çok şey değişir.

Nasıl başlıyacağımı inanın bilmiyorum. Eşimle iş yerinde tanıştık ve bir sene sonra evlendik. ilk zamanlar herşey rüya gibiydi yada ben öyle zannediyordum. sonra kendimi yalnız hissetmeye başladım. her zaman kendini haklı çıkarır çok güzel manipülasyon eder bugüne kadar tarıştığımızda hiç mi haksız olmaz hep haklı çıkar ve gitmekle tehtit eder bende tek o gitmesin boşanmasın diye ona yalvarır hep özür dilerim ama her zaman düzeltmeye çalışırım evet yalan değil ani sinirlenirim ama gönlüm alması bir saniye sürmeyecek bir kızım siz söylemeden ben söyleyim haklısınız salağımm gidemiyorum sürekli kendimi suçluyorum hep alttan alıyorum ve kaybediyorum ve ilişkimizde onu tükketiğimde gitmekle kalmak arasında kaldığını söyledi yine düzeltmeye çalıştım şans verdik mutsuz hissediyorum kendimi sürekli içimde kendimi suçlu buluyorumm ben birisine bağlanıyorum ve ne yaparsa yapsın gidemiyorumm ne yapacagımı bilmiorumm cidden sizinle paylaşmak istedim belki rahatlarım dedim
Gitmek isteyeni asla durdurmayacaksın. O gitmek istiyor mu sen boşanma davası açacaksın far görmüş tavşan gibi olacak. Sonra ağlayıp zirlayip sana yalvaracak. Sen sırtını dönünce yine seni suçlayacak. Yani her zaman eski b.k huyuna dönecek. Kendine iyilik yap ve boşa. Hayatından silip at. Kızınla yeni bir yaşam seç. Yoksa bu girdapta boğulup gidersin.

Tuhaf biri oda tuhaf gidecekse gitsin inanmıyorum böyle gideceğim diyip durranlara size gelince yalvarin devam edin.Korkunuzu yenip bı kere yol verseniz gidemez o yola gelir.Yada gider .İkiside daha iyi olur sizin için.Ya duzelio kalmasi ya karşınızdan yıkılıp gitmesi Her gün korkulu rüya görülmez böyle.Hastalik bulursunuz yordugunuz kalp .Zamanla ciddi manada hastalık çıkarır.O zaman gitse ne kalsa ne..Ben yaşayamazdim sizin gibi elim yüreğimde

X