Nargileden korona bulaşır mı?

Stanislao

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2022
89
91
23
Merhaba arkadaşlarımın ısrarıyla kafede nargile içtik ağızlıklar farklıydı fakat hortum ortak sonuç olarak. Korona bulaşma ihtimali o an aklımın ucundan bile geçmedi 5 dk içtikten sonra bıraktım aklıma takıldı pişman oldum. Bu şekilde korona bulaşan var mı çevrenizde? Aşıyı yaptıralı da bayağı oldu.

Tabii ki bulaşır, deli misin ama hiç gerilme olan olmuş. Şöyle düşün,bugünlerde yine pik yapıyor. Yani o kafede bulaşma ihtimali ile nargileden bulaşma ihtimali hemen hemen aynı. Zaten aynı nargileden içmeden de arkadaşın hastaysa o kadar yakın temastan sana geçer.
Bekle bakalım,belki de sapasaglamdir arkadaşın.

Arkadaşlarımda sıkıntı yok ama başka insanlara da veriliyor o nargile. Temizlendiğini hiç sanmıyorum

ORTAK KULLANIMLI NARGiLE HASTALIK SAÇIYOR

Nargilenin ortak kullanımlı bir tütün mamulü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gümürdülü, "Nargile temel olarak baş, gövde, su haznesi ve hortumdan oluşur. Ortak kullanılan bu parçalarını ucuna eklenen ve her kullanıcıda değiştirilen 'sipsi' adı verilen ağızlıklarla hijyen sağlanmaya çalışılsa da bu pek mümkün değildir" dedi.

Nargilenin, hortumdan yani marpuçtan solunduğunu, marpucun içinde ve duvarında ise zamanla mikrop ve bakteri tabakası oluştuğunu belirten Gümürdülü, "Onlarca kişinin nefes alıp verdiği marpuç, birçok virüs ve bakteri için yaşam alanı oluşturuyor. Hijyeni sağlanamayan nargile, solunum yoluyla bir kişiden diğerine birçok hastalığı taşıyabiliyor" şeklinde konuştu.

*Netten Alıntıdır.

Sadece corona degil bir cok hastalik bulaşıyor

şak diye bulaşır hem de. sadece korona bulaşsa yine iyi nargileden neler neler bulaşır. o kadar nargile seviyorsanız ev tipi alın bir tane kendiniz kullanın sadece, eşim öyle yapıyor.

Marpucu kendinize göre tek kullanımlık getirtseydiniz

Arkadaşlarımda sıkıntı yok ama başka insanlara da veriliyor o nargile. Temizlendiğini hiç sanmıyorum
Tek kullanımlık marpuç(hortum kısmı) kullanabilir biz öyle yapıyoruz

Silikon hortumu kullanirsa herkesin kullandığı hortum o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…