Ekmekler Pideler Nar Gibi Kızarmış Tahinli Pide (Resimli)

Lentecik

Yasamak cok guzel!
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
797
11
süt,yogurt,sivi yag,su,maya ve aldigi kadar un ile yumusak bir hamur elde ediyoruz

Hamurun üzerini örtüp mayalanmasini iyice kabarmasini bekliyoruz

yarim cay bardagi süt
1 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi su
yarim paket yas maya
aldigi kadar un

süt,yogurt,sivi yag,su,maya ve aldigi kadar un ile yumusak bir hamur elde ediyoruz.hamurun üzerini örtüp mayalanmasini iyice kabarmasini bekliyoruz.daha sonra hamuru üc esit bezeye ayiriyoruz.bezelerden birini merdane ile acip üzerine tahin döküp elimizle iyice yaydiriyoruz tahinin üzerinede biraz toz seker serpip hamuru bastirmadan rulo seklinde sariyoruz.uzun tahinli rulomuzu bir ucundan baslayip yuvarliyoruz.daha sonra merdane ile tekrar cok bastirmadan alimizle veya merdaneyle acar gibi yapiyoruz/tepsiye koyup üzerine önce tahin sonra birazda yogurt sürüp firina veriyoruz.diger iki bezeyede bu islemleri yapiyoruz.kizarinca firindan cikariyoruz. valla superr oluyoo hazirin aynisi!

Az seker koyarsaniz daha guzel oluyor!

Son düzenleme:
süt,yogurt,sivi yag,su,maya ve aldigi kadar un ile yumusak bir hamur elde ediyoruz.hamurun üzerini örtüp mayalanmasini iyice kabarmasini bekliyoruz.daha sonra hamuru üc esit bezeye ayiriyoruz.bezelerden birini merdane ile acip üzerine tahin döküp elimizle iyice yaydiriyoruz tahinin üzerinede biraz toz seker serpip hamuru bastirmadan rulo seklinde sariyoruz.uzun tahinli rulomuzu bir ucundan baslayip yuvarliyoruz.daha sonra merdane ile tekrar cok bastirmadan hamuru aciyoruz.tepsiye koyup üzerine önce tahin sonra birazda yogurt sürüp firina veriyoruz.diger iki bezeyede bu islemleri yapiyoruz.kizarinca firindan cikariyoruz.

Az seker koyarsaniz daha guzel oluyor!

şekerim canım çekti valla bende denicem.evet eğer foto koyabilirsen hele birde yapılış aşamalrıyla olursa dahada iyi olur.cokacimcoook

Resim koymak simdi kismet oldu,,,firindan cikar cikmaz cekip ekleyim dedim,,,Ramazanin vazgecilmez lezzeti,Benim icin ramazan ayi,Tahin ve davul sesi demektir (ne alaka simdikaydirigubbakcemile3 ) Afiyett olsun!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Eklentiler

• $13052010004.jpg
    $13052010004.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 222
  • $13052010008.jpg
    $13052010008.jpg
    16,7 KB · Görüntüleme: 196
  • $13052010013.jpg
    $13052010013.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleme:
canım öncelikle paylaşım için teşekürler ellerine sağlık şurasını anlamadım rulo yaptıktan sonra tekrar çok bastırmadan açıyoruz demişsin ya, ama bu resimde öyle gözükmüyo benmi yanlış anlıyorum yoksa üç eşit parçaya ayırsak bu kadar nasıl oluyo:)açıklarsan sevinirm

Haklisin canim anlattigim resimdekiyle farkli gibi oldu( ama degil:),bu tarifi koyali 4 5 ay olmustur resim simdi ekledimde bilmiyorumkismile

Normalde pasatahanelerde buyuk boy oluyoya tam 3 tane cikiyo buyuk bi sekilde bu hamurdan...ama ben 2 kisi oldugum icin ortaboy kucuk kucuk beze yapip cok cikarttim,esim is yerinede goturuyo.Yani ayni olculerde yaptim.istersen daha minik minik yapip misafirlere ikram edebilirsin.
Gercekten orjinalini aratmayan bi tarif!

Rulo yaptiktan sonra acar gibi yaptigim sey elimle bastirdim acar gibi ,yayar gibi diyeyim :)) turkceyide cekince her yere gidiyo :))
Sakin seker serpmeyi unutmayin,onsuz olmuyo!
Hadi bakalim kolay gelsin sana cokacimcoook

X