• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları napsak da bebişleri gazdan kurtarsak?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
günaydın arkadaşlar .... gaz gidermekle ilgli diğer topikte yazmıştım ama tekrar burada da yazalım biz papatya çayı ile ıhlamuru karıştırarak veriyorum gazı çok var ama maşallah çıkartıyor rahatlıkla çok faydasını gördüm .... doğumda taburcu olurken kontrollerini yapan doktor noa baby isimli gaz ilacını verdi hiç faydası olmadı birde arkadaşlar bende aptamil 1 mamayı kullanıyorum doğduğu günden beri içine 1 damla limon damlatmanızda gazı için fayda sağlayacaktır.

Kızlar kesinlikle sıcak tutmak gerekiyo alt taraflarını. Karnı, ayakları ve poposu üşüdümü gazda artıyo..

çiçek sanırım mart annelerinde görmüştüm evet aptamil 1 gaz yapıyormuş söylediklerine göre......ve hatta kabızlıkta uzun kullanımlarda....bizim doktor eğer bebek gazlı ise kesinlikle milupa conformil kullanmalı demişti milupa bunun için geliştirmiş mamayı istersen internetten araştır.....limonu ayrıca önermiyorlar bir arkadaş limon demiş ama mide asidini arttırıyormuş....

kızlar burda biri rezenex die bi bitkisel şurup tavsiye etmişti son çare deniim dedim aldım mamadan sonra can a verdim çocuk süper gaznı çıkardı hemencecik bi deneyin isterseniz tamamen bitkisel

aptamilin içine 1 damla zeytin yağı koyabilirsiniz.biz eczaneden sapbsimplex diye bir ilaç almıştık.nurseharweys bitkisel şurupta olabilir.birde colinox.ayrıca acı elma yağı sürüp ayağının altına karnına ovalıyordum.

kızlar burda biri rezenex die bi bitkisel şurup tavsiye etmişti son çare deniim dedim aldım mamadan sonra can a verdim çocuk süper gaznı çıkardı hemencecik bi deneyin isterseniz tamamen bitkisel

canım babuline de çok işe yarıyor bitkisel şurup
ama ben tedaviyi buldum banyo :D
sar havluya bağırsaklarını boşaltsın
bu arada ben ne zaman altını açsam işiyor bana garezimi var bu bebişin acaba ?
canbebenin altaçmalarından aldım yoksa her alt açmada sidiklemi uğraşacam yaf..

rahatlıyodur altını açınca sonra foşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:)

geçenlerde tv de görmüştüm sub simplex lerin içine biber gazımı ne koyuyolarmış toplatılıyomuş

ohaaaaaaa faalan oldum yaaa bari bebeklerin sağlıklarıyla oynamasın şu ilaç üreticileri

bende rezene çayı veriyorum ama onuda su ile yapıoruz ya o zaman bebek bu çaylardan içince suda içmiş olmuymu ben bunu anlamadım

gaz sorununu yaşayan birisi olaraktan cok cektimm
aptamil 1 evet cok gaz yapıyoo.bizde conformil almıştık malesef oda gaz sancısı yapıyo ama aptamil 1 kadar değil.yani ne yaptıysak başaramadık zaten 3 aya geldiğimizde rahatlaadıkk.halada ara sıra oluyoo ama tabii ki ilk 2 ay gibi değil.yaşayanlara Allah sabırlar versin diyorummmkaydirigubbakcemile5

Bizim dr umuz da Babuline verdi çok gerekirse kullanırsınız die,biz daha almadık,çok yok gazı şimdilik çok şükür.alt açma konusu bizde de aynı,Canbebe nin ben de almıştım,ve bizim 1 ayda 12 li paket bitti,tam açıyoruz altını ,bez değiştirirken yapıyor,dalga geçiyor herhalde bizle,aman yapsınlar da sorun değil.
Gaz konusunda bence de bacaklarını sıcak tutmak gerek,biz en içe bir patik ya da sıcak tutacak bir çorap giydiriyoruz,ondan sonra tulumları,o da işe yarıyor.

ben gaz için acı elmayağı aldım adaçayı karışımlı onu göbek çevresine daire seklinde masaj yaparak sürüyorum işaret parmağımla saat yönünde 20 kere birde bidaha parmağımı yağlayıp tam tersi yönde 20 kere daha yuvarlak masaj yapıyorum birde ayak topuklarına sürünce çok işe yarıyo yağ o bölgeyi ısıtıyo zaten gaz çıkarıyo tavssiye ederim

kızlar genellikle mamadan sonra gaz sancısından bahsetmişsiniz anne sütüyle gaz sancısı yaşayan ve çözüm bulan var mı? Ben sadece anne sütü veriyorum henüz. Dün akşam müthiş gaz sancısı yaşadım.

Bir de rezene verenler nasıl veriyor? Şeker ilavesi yapıyor musunuz? Rezenenin tadı çok acı bebeğin onu içeceğini sanmıyorum.

kızlar genellikle mamadan sonra gaz sancısından bahsetmişsiniz anne sütüyle gaz sancısı yaşayan ve çözüm bulan var mı? Ben sadece anne sütü veriyorum henüz. Dün akşam müthiş gaz sancısı yaşadım.

Bir de rezene verenler nasıl veriyor? Şeker ilavesi yapıyor musunuz? Rezenenin tadı çok acı bebeğin onu içeceğini sanmıyorum.

ben sadec anne sütü vreiyorum ve gaz sancımız şiddetli olmasada oluyor rezene veriyorum kaşıkla 3-4 çay kaşığı bende bolca içiyorum ama anladığım kadarıyla tamamen benle alakalı bir durum gaz yapan yiyecekler yersem ondada oluyo şeker katılmaması gerekiyor diye biliyorum ama annem inatla içmez çocuk diyo ve çay kaşığının ucuyla çok az katıyor.

kızlar bende sadece anne sutu veriyorum bebegim 17 gunluk henüz sütüm artsın dıye sıvı gıda alıyorum meyve suyu, rezene cayı, su ve süt içiyorum. bugun nette gaz sorunuyla ılgılı yazılara bakarken bi yazı okudum.sadece anne veren ve sütüm artsın diye benım süt içen varsa kesınlıkle içmesin ben bugunden itibaren içmeyecegim yazı aynen şöyle

Bebeklere acı çektiren gaz sorununun önlenmesi için, annenin tükettiği gıdalara dikkat etmesi ve inek sütü içmemesi gerekiyor. Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Ataş, bebeklerin büyük bölümünün çektiği gaz sancısının, annenin tükettiği gıdalara göre değiştiğini söyledi.

Vücudunun tüm organları gibi, bebeğin sindirim sisteminin ve bağırsakların da çok hassas olduğunu belirten Ataş, ''Ağız yoluyla alınan besin, bağırsaklarda parçalanarak emilirken, bir miktar gaz ortaya çıkar. Bu gazın bir kısmı bebeğin bağırsakları içinde kalırsa, bebeğe büyük sancı verir'' dedi.

Gaz sorununa hiçbir ilaç yüzde 100 etkili değil

Bebeğin gaz nedeniyle yaşadığı sıkıntının, anne ve babanın da aylarca uykusuz geceler geçirmesine neden olabildiğini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:

''Gaz sorunu, bebek 5-6 aylık olana kadar devam eder. Gaz giderici olarak hekimlerce önerilen hiçbir ilacın yüzde 100 yararı olmuyor. Bebeklerde gaza neden olan etken madde, sadece inek sütü içinde bulunan ve bağırsakta parçalanamayan beta laktoglogulin maddesidir. Anne tarafından içilen inek sütünün içindeki bu madde, emzirilen bebeğe geçiyor. Bebeklere en çok acı çektiren gaz sorununun önlenmesi için, annenin ilk 5 ay inek sütü içmemesi gerekiyor.''

Son düzenleme:
arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim benim sütüm gelmediğinden şimdide yeterli olmadığından doğumdan bu yana aptamil 1 kullanıyoruz doktorumuzda bu mamayı kullanın demişti. bebeğim 52 günlük ilk defa dün bebelac mamasını deneyelm dedik bebeğime çok gaz sancısı yaptı ama yanı sıra şöle bir durum var bebeğim 2 haftadır 3 günde bir kaka yapar oldu örneğin pazar günü yaptıysa perşembe günü yapıyor kakasında değişiklik yok zorlanma sertlik yok ama içime dert oldu bu durum dün bebelacı verdikten sonra hemencik kakasını yaptı şaşırdık ama gaz sancısı devam etti gece tekrar aptamil verdim şimdi rahatladı bebelacın sindirimi daha kolaymış ama öteki taraftan sancı çekiyor bebeğim ne yapayım bilemedim ikisini bir arada kullanamam .... yorumlarınızı bekliyorum

Back