• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napacağımı şaşırdım (Doktor Sorunu ) !!! yardımcı olun lütfen

cecenn

Sabırla bekle...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
12.893
10.930
498
Derdimi şöyle anlatayım kızlar
Benim saç dökülme sorunum vardı 9 aydır ilaç tedavisi görüyorum kansızlık demir eksikliği var

Bugün kontrole gittim ferittin 15 olmuş çok zor yükseliyor
Dahiliye bölümü yeterli diyor ilaç falan kullanma artık

Cildiye ye gidiyorum en az 40 olması lazım diyor ilaç yazıyor
Ama ben bıktım ne sorunum geçti ne değerim yükseldi

Devlet hastenesi diye mi adam yerine koymuyolar anlamıyorum doğru düzgün ilgilenmiyolar bile
Artık hastaneye gitmek bile istemiyorum alıp kafama göre kullancam ilaçları testleri de kendim yapabilsem keşke
Çok muzdaribim bu dertten napmam lazım bir akıl verin lütfen !!!!

adam akıllı bi doktor bul canım git muayene ol...
araştırma yap, ne yazıkki insan kime güveneceğini bilmiyor..

Sinirden ağladım diyebilirim bugün
Araştırcam inşallah bulurum teşekkürler

Allah yardımcın olsun..
strest yapma oda en büyük etken zaten saç dökülmesinde..

Son düzenleme:
Aiy so ji sub'u koymuşsun avatara. Gözüm gönlüm açıldı cecenn.. :))

Doktora demiyor musun ilaçlar işe yaramıyor diye ? Devletteki doktorların malesef çoğu hiç ilgilenmiyor doğru dürüst hastalarla.
Onların yanındayken bolca soru sor. Bırakma öyle bi iki laf dediler diye.

Bi de yemek konusunda da takviye lazım. Bol bol badem, ceviz, fındık, kırmızı et yemen gerekiyor. Sadece ilaçla nereye kadar..

Bi de hap değil de kan iğneleri çok daha hızlı tesir ediyor. Kullandın mı bilmiyorum...

Bugün baktırdım ferritinime, şimdi değer aralığını kontrol ettim de 10-291'miş.

Yani dahiliyeye göre 14 normal sınır aralığında ama saç dökülmesi probleminiz için yeterli olan rakam o değilmiş demek ki.

Dahiliyeye gitme bence, dahiliyelik bir problem kalmamış önceki değerin daha düşükse eğer, değilse de zaten iç hastalıkları açısından sorunun yokmuş. Tahlilinde normal değer aralıklarını da görüyorsun değil mi?

Cildiyeye git sadece.

Not düşeyim; annem devlet hastanesinde çalışıyor. Nasıl çalıştıklarını ben biliyorum, kötülenince anama sövmüşler gibi sinirleniyorum. :9:

benimde aşırı saç dökülmem vardı cildiyeye de gittim dahiliyeye de kan tahliinde bişey cıkmadı ama sac dökülmesi uzun süre devam ederse daha kapsamlı arastırma gerektiriyomus, benim 6 aydan fazla sürdü ve psikolojım alt üst oldu aglıyordum sürekli saclarıma dokunamıyordum bile kullanmadıgım sey kalmadı ama sc dökülmesi için sampuan mutlaka kullanmalısın bende biraz faydası oldu ek olarak biotin tablet kullandım halada kullanıyorum dökülme bitti denecek kadar azaldı sanada tavsiye ederim,
inş en kısa zamanda sende kurtulursun

Aiy so ji sub'u koymuşsun avatara. Gözüm gönlüm açıldı cecenn.. :))

Doktora demiyor musun ilaçlar işe yaramıyor diye ? Devletteki doktorların malesef çoğu hiç ilgilenmiyor doğru dürüst hastalarla.
Onların yanındayken bolca soru sor. Bırakma öyle bi iki laf dediler diye.

Bi de yemek konusunda da takviye lazım. Bol bol badem, ceviz, fındık, kırmızı et yemen gerekiyor. Sadece ilaçla nereye kadar..

Bu adama aşığım ben :17::17::17: :1:

Canım iğne istedim ama vermedi dahiliye doktoru değerlerin normal dedi
Cildiyede sürekli ilaç veriyor işe yaramıyor diyorum yükselmiyor diyorum anlayan yok
Yemem içmem o kadar düzenli ki aslında kuruyemiş sürekli tüketirim

Sanırım özele gitmek en iyisi
Devlet hastahanesinin yanından geçmicem artık :47:

Bugün baktırdım ferritinime, şimdi değer aralığını kontrol ettim de 10-291'miş.

Yani dahiliyeye göre 14 normal sınır aralığında ama saç dökülmesi probleminiz için yeterli olan rakam o değilmiş demek ki.

Dahiliyeye gitme bence, dahiliyelik bir problem kalmamış önceki değerin daha düşükse eğer, değilse de zaten iç hastalıkları açısından sorunun yokmuş. Tahlilinde normal değer aralıklarını da görüyorsun değil mi?

Cildiyeye git sadece.

Not düşeyim; annem devlet hastanesinde çalışıyor. Nasıl çalıştıklarını ben biliyorum, kötülenince anama sövmüşler gibi sinirleniyorum. :9:

Sözüm meclisten dışarı diyim o zaman canım ya kusura bakma hepsi için geçerli değil bu durum :17:
Ama bazıları odaya girdiğin andan anlıyosun seninle ilgilenmeyeceğini doğal olarak moral falan kalmıyor

Söylediklerin mantıklı geldi aslında
Benim işim bundan sonra cildiyeyle sanırım
Dahiliye bişey yapmıyor çünkü normal diye

Bir zamanlar hemoglobini 4.1 lere düşmüş biri olarak gyno ferrasanolu öneririm..Onun kadar etkilisini görmedim...Kan iğneleri,şuruplar kullanmadığım kalmadı..Hepsi çok uzun vadede yararı olan şeyler...Hatta 5-6 ünite kan transfüzyonu bile yapıldı bana....Gyno ferrasanol en etkilisi..Drunuza danışın tabi....

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde aşırı saç dökülmem vardı cildiyeye de gittim dahiliyeye de kan tahliinde bişey cıkmadı ama sac dökülmesi uzun süre devam ederse daha kapsamlı arastırma gerektiriyomus, benim 6 aydan fazla sürdü ve psikolojım alt üst oldu aglıyordum sürekli saclarıma dokunamıyordum bile kullanmadıgım sey kalmadı ama sc dökülmesi için sampuan mutlaka kullanmalısın bende biraz faydası oldu ek olarak biotin tablet kullandım halada kullanıyorum dökülme bitti denecek kadar azaldı sanada tavsiye ederim,
inş en kısa zamanda sende kurtulursun

Teşekkür ederim yorumun için psikoloji bozuluyor başka hiç bişey değil
Kendimi hastalıklı gibi görüyorum :ssz:

Bir zamanlar hemoglobini 4.1 lere düşmüş biri olarak gyno ferrasanolu öneririm..Onun kadar etkilisini görmedim...Kan iğneleri,şuruplar kullanmadığım kalmadı..Hepsi çok uzun vadede yararı olan şeyler...Hatta 5-6 ünite kan transfüzyonu bile yapıldı bana....Gyno ferrasanol en etkilisi..Drunuza danışın tabi....

Teşekkür ederim Narmik gyno yazmış doktorum reçeteme baktım umarım işe yarar ...
Geçmiş olsun bu arada zor bir durum gerçekten

Teşekkür ederim Narmik gyno yazmış doktorum reçeteme baktım umarım işe yarar ...
Geçmiş olsun bu arada zor bir durum gerçekten

Göğüs kafesimden kemik iliği alınarak patolojiye gönderilmişti..Çıkan sonuca göre demir depolarım azalmış...Aşırı adet kanamalarım yüzünden..Şu an hemoglobinim 12-13 lerde...Gnyo kullandığınızda etkisini göreceksiniz..Ancak kabız yapabiliyor..Büyük tuvaletinizin rengi de siyah olabilir..Ben günde 3 tane kullanıyordum..Daha sonra gün aşırı günde 1 tane kullanmaya başladım...Özellikle adet dönemlerimde kullanıyorum artık...Size de geçmiş olsun..

Derdimi şöyle anlatayım kızlar
Benim saç dökülme sorunum vardı 9 aydır ilaç tedavisi görüyorum kansızlık demir eksikliği var

Bugün kontrole gittim ferittin 15 olmuş çok zor yükseliyor
Dahiliye bölümü yeterli diyor ilaç falan kullanma artık

Cildiye ye gidiyorum en az 40 olması lazım diyor ilaç yazıyor
Ama ben bıktım ne sorunum geçti ne değerim yükseldi

Devlet hastenesi diye mi adam yerine koymuyolar anlamıyorum doğru düzgün ilgilenmiyolar bile
Artık hastaneye gitmek bile istemiyorum alıp kafama göre kullancam ilaçları testleri de kendim yapabilsem keşke
Çok muzdaribim bu dertten napmam lazım bir akıl verin lütfen !!!!

Canım tek bir bölgede mi dökülme var,yoksa genel olarak bi dökülme mi?

Canım tek bir bölgede mi dökülme var,yoksa genel olarak bi dökülme mi?

Genel bir dökülme yani azalma seyrelme yok asıl buna şaşmak lazım çünkü yıllardır var dökülme sorunum:40:
Ama psikolojik etkisi çok
Sebibi kansızlık
Hiç üstüne gitmemiştim bu işin ama ciddi bişeymiş

Son düzenleme:
Genel bir dökülme yani azalma seyrelme yok asıl buna şaşmak lazım çünkü yıllardır var dökülme sorununum:40:
Ama psikolojik etkisi çok
Sebibi kansızlık
Hiç üstüne gitmemiştim bu işin ama ciddi bişeymiş

Anladım... Geçmiş olsun. Benim de bu şekilde dökülüyor saçlarım. Elimi saçıma götürdüğüm anda tutam tutam dökülüyor saçlarım :14: Acaba sebebi kansızlık olabilirmi benimkininde...

Anladım... Geçmiş olsun. Benim de bu şekilde dökülüyor saçlarım. Elimi saçıma götürdüğüm anda tutam tutam dökülüyor saçlarım :14: Acaba sebebi kansızlık olabilirmi benimkininde...

Tahlil yaptırmanı öneririm
Kan değerlerine baktır canım
Eğer kansızlık varsa bir an önce tedaviye başlasınlar çünkü uzun bir süreç

Bu adama aşığım ben :17::17::17: :1:

Canım iğne istedim ama vermedi dahiliye doktoru değerlerin normal dedi
Cildiyede sürekli ilaç veriyor işe yaramıyor diyorum yükselmiyor diyorum anlayan yok
Yemem içmem o kadar düzenli ki aslında kuruyemiş sürekli tüketirim

Sanırım özele gitmek en iyisi
Devlet hastahanesinin yanından geçmicem artık :47:

Benim kore dizilerini izlememe sebep onun bi fotosu olmuştu. :))
Fotoğraftan aşık oldum önce. Allegria eklemişti siteye.
Dizisini izleyince daha da aşık oldum. İzleyip vurulmayan yoktur ona zaten. Taş gibi.:69::69::69:

Hmm... O zaman özele gitmelisin kesinlikle. Çok fark var devlet hastaneleriyle özel arasında.
Gittiğinde kendin de bir kez daha şahit olacaksın zaten.
Böyle önemli durumlar için özele gitmek lazım.
İnşallah düzeleceksin. :16:

Back