Benim 15 senelik arkadaşım var. İlk başlarda hep konuşurduk tabi zamanla ayda yılda bir oldu. Ben onun nişanında kınasında düğününde yanındaydım. Annesi vefat ettiğinde boluda tatildeydim ilk otobüsle geldim yanında oldum. Lisede sevgili var diye izin vermiyordu babası buluşmamıza (çünkü benim buluşturduğumu dşünüyordu) ben evine gidiyordum. benle buluşmam diyip sevgilisiyle buluşuyordu sonra babası almaya geldiğinde bana kendini babama göster senle buluştuğumda inansın diyordu idare ettim hep o zamanlar. hamileydi taşındı evini temizlemeye gittim. Doğum yaptı daha lohusayken görmeye gittim. Hep yanındaydım yani iyi günde kötü günde. geçen mesaj atmak için açtım baktım mesajlara hep ben yazmışım. Çocuğum olduktan sonra bile ben atmışım hep ona foto o istememiş. En son mesajıma da cevap vermemiş. Bende sitem edeyim biraz konuşalım arayı açmayalım diye mesaj attım. Artık yazmıyorsun hiç dedim hep ben yazmışım dedim. Alışamadın mı ben böyleyim. Benim senin kadar boş vaktim yok. triplere girme. Filan yazdı. bende şaşırdım verdiği tepkiye. Sende böyle daha önce sitem etmiştin ben böyle dememiştim dedim. Ben sitem ettiğimde annem ölmüştü yalnız kalmıştım aramamıştın beni dedi o zaman anlamış kimseden fayda gelmeyeceğine. aramadın dediği dönem işsizdim ve benimde sorunlarım vardı o sitem edince haklısın yine de aramalıydım demiştim. Bende ben senin hep yanında oldum bi aramadım diye çizmişsin beni dedim. Bir daha gelme bişeyime bu triplerini git kocana yap vs vs şeyler dedi . Sonra bana sen hadislere inanmıyorsun diye soğudum senden müslüman olduğundan bile emin değilim biz buluştuğumuzda üstümüze lanet yağıyor filan dedi sinirlendim. Ben dini muhabbeti kapatıp aramızdaki ilişkiyi konuşmaya çalıştıkça o bana yanlış bildiği dini bilgilerden bahsediyor. Mesela bana hadisleri peygamber yazdırdı dedi bende yanlış biliyorsun dedim ve açıkladım sonra sen kendini biliyor sanıyorsun bana cahil diyorsun asıl cahillik biliyor sanmak dedi. ben cahil demedim yanlış biliyorsun dedim Sen bana cahil diyorsun artık sinirleniyorum üslubuna dikkat et dedim. Neyse bu sebeble 15 senelik arkadaşlığımızı bitirdi. Halbuki ben onun inancını sorgulamadım hiç, saygı duydum sadece ve ondan da bunu beklerdim. Üzüldüm. Üzülme diyenler olacaktır ama neredeyse çocukluğumuzdan beri arkadaştık böyle şeyler demesi ve arkadaşlığımızı bitirmesi üzdü beni. Nankörlük değil mi bu