Namaz Yasaklansın

meryemd

Kudüs Lenaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
4.526
2.100
178
Son dönemde takiye dolu politikalarıyla komik durumlara düşen CHP, aslına yakışır bir konuyla gündeme geldi.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz; bazı tarikatların, şehirler arası yolculuklarda gruplar halinde namaz kılmak istediklerini söyleyerek otobüs şoförlerine baskı yapması ve aracın rotası dışında durdurulmasını istemeyen diğer yolculara saldırmaları iddiasıyla ilgili, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

3 SORU YÖNELTTİ

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Bekir Bozdağ'ın yazılı olarak cevaplandırması için şu soruları yöneltti:

'1-Şehirlerarası otobüslerin bazı insanlar tarafından namaz vakti olduğu gerekçesiyle mola yerleri dışında zorla durdurulduğu, buna itiraz eden şoför ve diğer yolculara da şiddet uygulandığına ilişkin şikayetler Cumhuriyet Savcılıklarına yapılmış mıdır? Bu konularda açılan soruşturmalar var mıdır?

2-Son yıllarda mola yerleri dışında otobüsleri zorla durdurarak şiddet uygulayan ve terör estiren tarikat mensuplarının ya da grupların tespit edilerek, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için önlem almayı düşünüyor musunuz?

3-Belirtilen nedenle 22.6.2014 tarihinde Uşak garajında ellerinde bıçak bulunan 40-50 kişilik bir grup insan tarafından estirilen terör nedeniyle bir soruşturma açılmış mıdır, şikayetebağlı olmaksızın yapılması gereken bu soruşturma sonucunda suç işleyenlerin tespiti ve cezalandırılması için gereken işlemler başlatılmış mıdır?'

http://www.analizmerkezi.com/chpden-tutarli-teklif-namaz-yasaklansin-49673h.htm

Kaynak verdim ama haberin doğrulupğundan şüphe ediyorum

ben burda namaz yasaklasın la alaklaı bir şey göremedim.

Başlık biraz genel olmuş ama otobus yolculuklarında vakit girdiğinde namaz kılınması istenmiyor bunun yasağı isteniyor bu yeterli değil mi?

40- 50 KİŞİLİK GRUBUN BIÇAKLA YOLCULARA SALDIRDIĞINI ÖĞRENDİM

Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz; soru önergesinde, 'Son günlerde şehirler arası otobüs şirketlerinin tarifeli seferlerinde bazı insanların grup olarak namaz kılacaklarını belirterek otobüsün mola yeri dışında durdurulması talebinde bulunduğunu, mola yeri dışında otobüsün durdurulmasının mümkün olmadığını söyleyen şoför ve diğer vatandaşlara saldırdıklarını ve terör estirdiklerini vatandaşların şikayetlerinden öğrenmiş bulunuyorum. Hatta son olarak İzmir'den Uşak'a gelen bir otobüsün mola yeri dışında istedikleri yerde durmadığı ve zorluk çıkardığı gerekçesiyle bir tarikata mensup 40-50 kişilik grubun Uşak garajında ellerinde bıçaklarla terör estirdiklerini ve bazı insanları yaraladıkları duyumunu aldım. Dinimizde seferi olmak ve kaza namazı kılmak gibi dini vecibelerin yerine getirilmesinin yolları varken şehirlerarası yollarda mola yerleri dışında otobüsü istediği yerde zorla durdurmak, bu duruma itiraz edenlere de şiddet uygulamak ve terör estirmek Türk Ceza Kanunun kapsamında suçtur' ifadelerini kullandı.

Kanıtsız belgesiz bu söylemlerle bir şeyler ifade etmek ne demek oluyor.
Bİraz dolaylı olması sanırım sıkıntı

namaz konusunda seferilere kolaylık var diye biliyorum

haberde tarikat mensuplarının diğer yolculara şiddet uygulmasından bahsediliyor bu nasıl doğru olabilir

namaz konusunda seferilere kolaylık var diye biliyorum

haberde tarikat mensuplarının diğer yolculara şiddet uygulmasından bahsediliyor bu nasıl doğru olabilir

Savaş çıksa bile namaz farz ama bazı kolaylıklarla.

Bence böyle bir iddia varsa kanıt da gerekiyor.

Böyle bir durum varsa bence de suçtur ama kanıt gerekir

Öyle bir başlık atılmış ki habere sanırsın namaz yasaklansın denmiş
İlk cümleyi de okuyunca CHP yasaklatmak istiyor izlenimi doğuyor tamamını okumak lazım
Özetle otobüs şoförü ve diğer yolcular haklı kimse tarikat mensuplarına göre hareket edemez..
Otobüsün kalkış saati belli güzergahı belli birşeyi de abartmayın arkadaş...

Başlık biraz genel olmuş ama otobus yolculuklarında vakit girdiğinde namaz kılınması istenmiyor bunun yasağı isteniyor bu yeterli değil mi?
meryem konuyu bir daha okurmusun.
bir takım insanlar otobüslerin yolunu kesip namaz kıldırmak için tehdit ediyorlarmış. vatandaşların can güvenliği yokmuş. şikayetler varmış.
otobüsler zorla durdurulup insanlara şiddet uygulanıyormuş.
neyi savunuyorsun Allahaşkına bunumu..
tabiiki soruşturma açılır buna.
ayrıca,namaz yasaklansınla ne alaka
provoke etmek bu artık .

Son düzenleme:

Oky tekrar tekrar okuyup paylaştım
Ayrıca haberi de ben yazmadım
Bunu kanıtlamadığı sürece provoke eden bu Hanım oluyor bence.

Altarnatif sunduğu için yasak getirilmesi istendiği çıkarımı da yapılır

sen burada yapılanları normal karşılıyorsan ,şiddeti,yol kesmeyi,tehditi,..
sana diyecek kelimem yok.

sen burada yapılanları normal karşılıyorsan ,şiddeti,yol kesmeyi,tehditi,..
sana diyecek kelimem yok.

Anlamıyorsun ki
Ben böyle bir durum varsa kanıt gerekiyor diyorum
Kanıtlandığı sürece haklı çıkar ve o zaman kınarım ben de diyorum

Başlık çok yanlış.Ben böyle bir şeyin olduğunu sandım başlığı görünce.Ayrıca bahsedilen olaylar olmuşsa o kişilerin Müslümanlıkla alakası yoktur diğer kişilerin canlarına kasıt barbarlıktır.

Bende burada namaz yasaklansin diye birsey göremedim.

Ama meryemd nin söylemek istedigi su sanirim;

Bir milletvekili, elinde kesin bir kanit olmadan " böyle birsey varmismis, namaz kilanlar söför yolcu dövmüs" demesini, namaz kilan insanlari kötü gösterme olarak ele aliyor.

Eger elinde kanit yokken böyle birsey söylemisse milletvekili, tabiki namaz kilan insanlara iftiradir, karalamaktir.
Yok elinde kanit var, sikayet varsa, insanlar ibadet edeyim derken diger insanlara zulmetmesi kabul edilemez ve islamada uygun degildir!

Son düzenleme:
eee. namaz yasaklansınla ne alaka.

İşte onun için de diyorum ki
Böyle bir suç nedeniyle dinimizden örnek verip alternatif sunuyor
bu da otobuslerde bu durumun (yani namaz kılmanın) ortadan kalkmasını istediği anlamına gelir
ama bu suç bunu yapanların cezalandırılmasını gerektirir bence fazlasını değil
ama ben kanıt istiyorum buna

Evet,
Weiss in demek istediğini anlatmaya çalışıyorum

elinde kanıt olmadan soruşturma açın demez zaten. doğal olarak vardır.

demekki elinde bıçakla uşak garajını istila eden böyle bi grup var, görgü tanıkları vardır, o terörü yaşayanlar vardır yoksa neden durduk yere soru önergesi verilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…