Namaz kılanlar yardım ??!

tarcinkabugu1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
39
16
3
33
Kızlar merhabalar benim bir derdim var. Tesettürlü değilim ama 1 hafta önce içimden gelerek namaza başladım. Ancak sorunlu bir cildim var ve roza hastalığım var. Günde 5 vakit abdest almaktan cildim berbat oldu. Aşırı kurudu dökülmeler var ve rozalarım belirginleşti kırmızı oldu ve de çok ağrıyor krem bile süremiyorum. Maalesef bu yüzden namazı bırakmak zorunda kaldım. Namaz kılanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Çünkü vicdanen çok rahatsızım ama böyle de bir durum var. Ne yapmalıyım? 🌸☹️

Çok anladığım bir mevzu değil, konu da yasak ama vakitleri birbirine yakın zamanlarda kılsanız tek abdestle olmaz mı? Annem öyle yapıyor ordan biliyorum 😂 öğleni kılabileceği son dakikalarda abdest alıp kılıyor sonra aynı abdestle ikindiyi kılıyor. Akşamla yatsıyı aynı şekilde. Daha az suyla temas edersiniz böylece.

Bence bir görüş doktorla önce. Sonra da fetva hattına sormalısın. Ama bence foşur foşur yıkamasan hafif nemlendirsen de olur. Ve arttırıyorum bir hastalık sebebiyle hiç yıkamasan bile olur. Diğer kısımlar yıkananiliyor zaten. Hiçbir şey namazdan önemli değil. Allah şifa versin.

Rosaceayım,namaz kildigim zamanlar,bir abdestle 2-3 vakit kildigim oluyordu.Evet sürekli yüz yıkamak,cildimizi kurutuyor ve tahriş ediyor.Bol bol nemlendirmeli.Ben bu hastalıktan muzdarip olduğum için öncelikle rosacea yi kontrol altına almaya dikkatinizi ve cabanizi veriniz,yaşamayan anlamaz.Ciddi bir tedavi ve doğru ürünler kullanımı,yeme içmede ciddi bir düzenleme vs.41 yaşındayım 24 yaşımdan beri çekiyorum.Zaten iyileşen bir rahatsızlık da değil.

Kızlar merhabalar benim bir derdim var. Tesettürlü değilim ama 1 hafta önce içimden gelerek namaza başladım. Ancak sorunlu bir cildim var ve roza hastalığım var. Günde 5 vakit abdest almaktan cildim berbat oldu. Aşırı kurudu dökülmeler var ve rozalarım belirginleşti kırmızı oldu ve de çok ağrıyor krem bile süremiyorum. Maalesef bu yüzden namazı bırakmak zorunda kaldım. Namaz kılanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Çünkü vicdanen çok rahatsızım ama böyle de bir durum var. Ne yapmalıyım? 🌸☹️

5 vakit kılma zorunluluğu var mı, bilmiyorum. Bu bildiğim kadarıyla geçmeyen bir rahatsızlık, elinizden geldiği kadar kılın. Sonuçta önemli olan insanın niyeti bence.

Her namaz için tekrar abdest almana gerek yok. Alman gerekiyorsa da öğleni ikindi namazına yakın kıl akşamı da yatsı namazına yakın kıl böylelikle 3 kez abdest almış olursun.

Eğer hafif bir el islagiyla nemlendirmek sıkıntı olusturmayacaksa rosa acisindan, öyle yapabilirsiniz. Yoksa da mümkün mertebe bir abdestle bir iki vakti çıkartmaya çalışın. Uygun ilaçlarla umarım yoluna girer. Namaz gibi istikrarli da olmayı gerektiren bir ibadete niyet etmiş olmanızı da tebrik ediyorum daim olsun isteyen herkese nasip olsun ins.

İslam kolaylık dinidir. Siz namaz kılmak istiyorsanız emin olun bunun dinde karşılığını bulursunuz. Sadece yüzünüzü yıkayamadığınız için namazı bırakmanıza gerek yok. Ki yukarda bir arkadaş video paylaşmış zaten, yüzünü yıkamadan da olur diyor hoca. Fetva hattından da öğrenebilirsiniz.

Dermatolojiye gidip roza tedavinize başlayın namazdan bağımsız. Ayrıca doğru içerikli cilt bakım ürünleri ve yangısını almak için de aloe vera öneririm. Bende de yıllardır roza var, düzenli cilt bakımı şart. Çok yoğun güneşe maruz kalmadıkça sorun yaşamazsınız.

Su kullanmadan abdest alabileceğiniz bir rahatsızlığınız mevcut teyemmüm deneyebilirsiniz.

Teyemmüm şu hâllerde yapılır:
a) Abdest veya gusle yetecek miktarda su bulunamaması,
b) Su bulunduğu hâlde, suya ulaşma imkânının olmaması,
c) Su bulunduğu hâlde, havanın çok soğuk oluşu, banyo yapacak yerin bulunmayışı gibi engellerle suyu kullanma imkânının bulunmaması,
d) Sağlık açısından suyun kullanılmasının sakıncalı olması,
e) Yıkandığı veya abdest azalarını yıkadığı takdirde hastalanması, hastalığının artması veya iyileşme süresinin uzaması,
f) Vücudun veya abdest organlarının yarısından fazlasının yara, yanık vb. sebeplerle yıkanamaması.

Sadece kendi bilgi birikimime dayanarak söylüyorum bir yerde bir özrünüz varsa orayı muaf tutabilirsiniz yani yüzünüz etkileniyorsa yüzünüzü muaf tutarak abdest alabilirsiniz abdestinizi tutabiliyorsanız da mümkün mertebe bir vakitle iki namaz kılarsanız daha kolay olur sizin için

Fetva hattını arayıp sorun elbet bir kolaylık vardır

Bence de fetva hattını arayıp sorun sağlık bu sonuçta eminim bir kolaylığı vardır. Her vakitte abdest almayabilirsiniz mesela. Abdestin mantığı bildiğim kadarıyla vücudun temiz olması, modern insan da öyle toz toprak içinde yaşamıyor zaten günde bir kez duş alıp temizlenmek kafi.

Teyemmum yapilabilir diye biliyorum ancak dogrusunu fetva hattindan ogrenin. Illa abdest gerekiyorsa da bi abdestle iki ya da uc namaz kilmaya calisin. Ben mesela aksam aldigim abdestle yatsiyi da kiliyorum ayni seyi oglen ve ikindi icinde yapabilirsiniz. Ya da ikindiyi gec kilip hem aksam ve yatsiyida o abdestle kilabilirsiniz. Yeter ki isteyin bir yol bulunur. Rabbim yardimciniz olsun

Ben sabahla öğleni birleştiriyorum. İkindiyle de akşamı ve yatsıyı. Bazen üç defa bazen iki defa abdest almış oluyorum. Ama doktorla bir görüşmelisiniz,en önemlisi o. Gerisi hallolur,bir düzen oturtursunuz

Back
X