• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nagehan Alçı 23 Nisan şarkısını Milli Eğitim'e şikayet etti

Nagehan Alçı hmmmm bilemedim şimdi :KK64: de böyle şarkı marş deyince çağrışım yaptı aklıma geldi, hani Demir ağlarla örmüş, siz mi ördünüz biz ördük biz söylemi sonrası Atatürk kadar Demir ağ örülemediği çıkmıştı ortaya, acaba şarkılarda birşey mi var kio_O
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/demir-aglarda-rekor-hl-ataturk-doneminde-1101053/

neyi örmüş, bence de o yüzden 10. yıl marşı yasaklanmalı, çocukların beynini yıkıyor demir ağlarla ördük diye, halbuse yeni bir marş yazılsa duble yollarla ördük diye daha güzel daha şık:KK53:
yeni savaştan çıkmış bir ülke ve liderle şimdiki zamanda kendini kıyaslaması... aman neyse:KK53:

neyi örmüş, bence de o yüzden 10. yıl marşı yasaklanmalı, çocukların beynini yıkıyor demir ağlarla ördük diye, halbuse yeni bir marş yazılsa duble yollarla ördük diye daha güzel daha şık:KK53:
yeni savaştan çıkmış bir ülke ve liderle şimdiki zamanda kendini kıyaslaması... aman neyse:KK53:
Duble yollarla ördük :D:D

efide efide cim en son banlandiginda hem tahrik edici konustugun icin hem de üç uyelik aldigin icin ban yemistin degil mi goruyorum ki uslanmamissin israrla tahrik etmeye devam ediyorsun bak dördüncü uyelik de almak istersen ismini ben buldum bayan tahrik olsun cnm tamam mi:KK45:
Hangi Üyelikler mis onlar yaz bari bende kamuoyunu bilgilendireyim : p
Demek konuya cvp yazmak yerine bana rumuz buldun .Bel alti calismaya calistin.E işin bu .
Bende bişiler yazayım .
E ehl-i keyf çim,acaba çok samimi olduğun iki komsun, sağcı gecinip solcu olduğun için belki senden mideleri bulanmis ve tak diye iliskiyi kesmislerdir seninle ne dersin;)
Burda kendi sozunu armağan ediyorum.Oldugun gibi görün de komşuların olsun : p
Salavattan rahatsızlık duyan arkadaslarinla otur kalk hadi sevgili dikapci .Benimle ugrasacagina.

Ne yalan söyleyeyim Vahdettin ile ilgili bize de ilkokulda hep vatan haini olduğu öğretilmiştir. Sonra da kaçıp gittiği öğretilmiştir. Tarih kitapları Vahdettin'i hep böyle lanse etti.

Ama İlber Ortaylı dahil birçok tarihçi Vahdettin'in alttan alta Atatürk'ü ve anadolu ayaklanmalarını desteklediğini, esas suçlunun Damat Ferit Paşa olduğunu, işbirlikçinin o olduğunu anlatmıştı. Vahdettin Damat Ferit'e güvenerek hata etmiştir demişlerdi. Hatta Atatürk Samsun'a çıkmadan Vahdettin ile görüşmüş.

Vahdettin ile ilgili de birkaç kitap okudum, evet bir Fatih, bir Yavuz değil ve İngilizleri sepetlemek yerine bir şekilde ikili oynamak zorunda kalmış biri, yaş olarak da cepheden cepheye gitmesi mümkün değil. Yani bir nevi ingilizleri oyalamış biri.

Ve sürgün edilmiş biri. Beş kuruşsuz sürgün edilmiş ve ülkesinden uzakta ölmüş.

Nasıl ki Nazım Hikmet de Atatürk zamanında komunist olduğu için davadan davaya sürüklendi, sonra sürgün edildi, Vahdettin de öyle.

Tarihte yapılan bazı hatalar var ya da o zaman olması gerekendi belki ama şimdi neden diye soruyoruz? Atatürk de, İnönü de insandı ve bazı şeyleri sorgulanabilir. 90 doğru varsa 10 yanlış olabilir, bence insan olan herkes hata yapabilir. Belki Vahdettin kararı da böyleydi. Ya da o süreçte olması gerekendi.

Ben Atatürkçüyüm ama bu konuda Nagehan Alçı'ya katılabilirim ki bu kadından zerre haz etmem.

Atatürk olsa belki O bile Vahdettin'i böyle aşağılamazdı.

Bugünün sorununu çözmüş bitirmiş halletmiş şimdi geçmişteki padişahları kurtarıyor.Hoş millet olarak böyleyiz sıkıştı mı Osmanlı çok güçlüydü falandı filandı kimse inanmıyor hala yıkıldığına.Hayır sen Osmanlı'yı sev sev de yaşadığın tarihin 2016 olduğunu unutma.

Nagehan Alçı 23 Nisan şarkısını Milli Eğitim'e şikayet etti
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmailPrint

25.04.2016 11:21
nagehan-alci-23-nisan-sarkisini-milli-egitim-e-sikayet-etti-130866-5.jpg

Yandaş Nagehan Alçı, "Bu gün 23 Nisan / Hep neşeyle doluyor insan..." sözleriyle hatırlanan çocuk şarkısını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şikayet etti.

Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, "Bu şarkı sözleri bize yakışıyor mu?" başlıklı yazısında çocuklarını okula götürdüğü ve orada 23 Nisan şarkısını dinlediğini söyleyerek şunları yazdı:

“Doğrusu ilk kez sözlerini dikkatle dinledim. Hepiniz bilirsiniz aslında bu şarkıyı, şöyle başlar: ‘Sanki her tarafta var bir düğün / Çünkü en şerefli, en mutlu gün / Bu gün 23 Nisan / Hep neşeyle doluyor insan...’ Şarkının devamında ise şunlar var: ‘İşte bu gün bir meclis kuruldu / Sonra hemen padişah kovuldu / Bugün 23 Nisan / Neşe doluyor insan...’ 23 Nisan hakikaten güzel bir gün. Bir milletin farklı görüşlerden vekillerle meclis kurması, işgal altındaki vatanına sahip çıkan direnişi taçlandırması, bu günün daha sonra Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi... Son derece olumlu, mutlu bir gün 23 Nisan. Böyle bir günü anlatırken ‘padişah kovuldu’ ifadesi kullanmak, üstelik bunu minicik çocuklara söyletmek büyük bir yanlış değil mi?”

'BÖYLE ŞARKILAR NEDEN HÂLÂ SÖYLETİLİYOR?'

23 Nisan şarkısındaki “Padişah kovuldu” sözlerinin “hatalı” olduğunu savunan Nagehan Alçı, şöyle devam etti:

“Padişah Vahdettin hemen yani 1920’de ‘kovulmadı’ ki. (Büyük bir imparatorluğun temsilcilerine yönelik bu yanlış üslubu aynen göstermek için bu kelimeyi kullanıyorum) 1922’de bir gemiye bindirilerek Malta’ya gitti. Geri kalan saltanat üyeleri de 24’te gönderildi. Bu gün bu hamaset dilinin yanlış olduğundan bahseden, yeni Türkiye’ye işaret eden, Osmanlı saltanatının hayattaki üyelerini yeniden kazanmak isteyen Ak Parti iktidarının Milli Eğitim Bakanlığı bu şarkının sözlerinin farkında değil mi? Böyle şarkılar neden hâlâ söyletiliyor? Neden bir müfredat değişikliğine gidilmiyor?”
http://www.birgun.net/haber-detay/n...isini-milli-egitim-e-sikayet-etti-110040.html
Kadın haklı dağılın hanımlar..

Bakın hanımlar bu topikte yazıyorum ama siyaset bölümündeki tüm topikler için geçerlidir bu söyleyeceklerim, haberler paylaşılıyor, hepimiz düşüncemizi yazıyoruz iyi hoş ama rica ediyorum birbirinizle yarışa girmeyin, farklı görüşteki insanı nerden vururum, bel altı girişirim diye uğraşmayın.
Varsa habere yorumunuz yazarsınız, karşıt görüşler olarak birbirinize karşı fikirlerinizi de çarpıştırırsınız ama birbirinize laf sokmanız olmuyor.

Ne yaş, ne görüş, ne inanç, ne de açılan konuları bırakıyorsunuz. Birbirinizin üstüne basıyorsunuz da ne oluyor?

Şurada yeri geliyor fikirdaş olduklarımızla bile ayrıştığımız noktalar oluyor, olur olmalı, olmalı ki yanlış bildiklerimiz varsa doğrusunu öğrenelim, eksik bildiklerimizi tamamlayalım ama bunun dahi bir haddi hududu oluyor, kimse kimsenin kişiliğine, hayatına saygısızlık yapmasın lütfen.

Eşi ve kendisi itici ama evet bu konuda haklı. Şöyle sistematik akılcı bir şekilde tarih anlatılsa ve şiirlerde, şarkılarda daha naif olunsa ne güzel olur. "nasıl da kovduk zaa" yerine...En azından rejim değişikliğini mantıklı ve geçerli sebepleriyle öğrenmiş olur direkt Osmanlı Devlet'ini küçümseyici tü kaka bilinci ile yetiştirilmeleri yerine... Bir de tarih derslerinde sürekli antlaşma-savaş ekseninde anlatmaktan ne zaman kurtulacağız. Bunun yerine padişahların,yöneticilerin vs. entelektüel yönleri anlatılsa. Mesela ben Fatih'in bu kadar entelektüel olduğundan habersizdim. Bir taraf yerin dibine sokarken diğer taraf din islam ekseninde sıkıştıran bir profille bahsediyor kendisinden misal.

Eşi ve kendisi itici ama evet bu konuda haklı. Şöyle sistematik akılcı bir şekilde tarih anlatılsa ve şiirlerde, şarkılarda daha naif olunsa ne güzel olur. "nasıl da kovduk zaa" yerine...En azından rejim değişikliğini mantıklı ve geçerli sebepleriyle öğrenmiş olur direkt Osmanlı Devlet'ini küçümseyici tü kaka bilinci ile yetiştirilmeleri yerine... Bir de tarih derslerinde sürekli antlaşma-savaş ekseninde anlatmaktan ne zaman kurtulacağız. Bunun yerine padişahların,yöneticilerin vs. entelektüel yönleri anlatılsa. Mesela ben Fatih'in bu kadar entelektüel olduğundan habersizdim. Bir taraf yerin dibine sokarken diğer taraf din islam ekseninde sıkıştıran bir profille bahsediyor kendisinden misal.
Sistacım. Haklısın. Esasında çocukların doğrudan militarist yetişmemesi lazım, bu marşlar, antlar falan bunlar diktatör ülkelere yakışan şeyler bence. Hani benim aklıma Marş söyleyen çocuk dediğinde Kim abinin önünde hazır olda duran zavallı minicik bir Kuzey Koreli bebe geliyor, aslında.
Ama şu kovulma mevzusuna da bu kadar takılmayı doğru bulmuyorum şahsen.
Bence çocuklara tarih neden-sonuç ilişkisi içinde anlatılmalı.
Tarih duygusal bir bilim dalı değil. Yani hiç "Hain Uygurlar, yıktılar mis gibi Göktürkleri" gibi bir cümle okuyamazsın.
Ama şöyle de bir şey var.
Oradaki "Sonra Padişah kovuldu" cümlesi açıkça "Bak çocuk Padişahlık tü kaka, al bu cumhuriyet bu daha güzel" demek için yazılmış, bir cümle.
Yoksa hepimiz Fatih'in İstanbul'u fethederken giydiği elbiseye varana kadar öğretilmiş bir nesiliz, Kemal Kara sağ olsun.
Ha Cumhuriyet Rejimi'nin oldum olası Osmanlı'yla bu düşman kardeşler tavrını sevmiyorum.
Osmanlı iyi ya da kötü olabilir, doğru ya da yanlış şeyler yapmış olabilir. Osmanlı bir devletti, tıpkı T.C gibi günahlarıyla sevaplarıyla çeşitli uygulamalar yaptı. Bitti.
Şimdi Göktürklere kan kusmak, vatan haini bunlar demek falan ne kadar makulse, Osmanlı için de aynı şey geçerli.
Ama ben Türk Tarihi'nin Osmanlı'yı yerecek şekilde hazırlandığını sanmıyorum ve düşünmüyorum. Tam tersine bence kutsayarak yazıyor, tarafsızca değil.
Yani eğer bir öğrenci Fatih'i bildiği kadar Mete Han'ı da bilmiyorsa bence Osmanlı düşmanı bir tarihten bahsetmiyoruz demektir.
Haaa evet Osmanlı'nın Kuruluş ve Yükselişini gururla, Islahatlarını (özellikle de Atatürk'ün örnek aldığı 3. Selim'i) ballandıra ballandıra anlatan Türk Tarihi Dersi'nin, Dağılma, Parçalanma ve Yıkılma dönemine geldiğinde "Mundar ettiler gül gibi devleti, kabiliyetsizler" moduna geçtiği de doğru.

Ben mutluyum şiirimden, marşımdan.
Osmanlıcılıktan da nefret ediyorum. Osmanlı' dan değil, dikkat edelim.
Şu anda da kralcı olanlardan nefret ediyorum.
Olduğu gibi yaklaşmak varken neden aşırı bir fanatiklik sergileniyor anlamıyorum. O marşları bende söyledim hala da söylüyorum. Ama ne militaristim ne de başka bir şey oldum. En sevdiğim marş da İzmir Marşı' dır.

Her şeyi o kadar abartıyoruz ki, en küçük gündem meselesi bile en büyüklerin yerine oynuyor. Tek derdimiz bu mu sanki?
Ben ülkede ölen çocukları dert ediniyorum. Şehit neden geliyor diye düşünmek yerine tekbirini düşünüyorlar. Baştan aşağı korkudan büyük tabloya bakamamak bu bence. Çözemeyecekler çünkü asıl meseleyi. Böyle şeyleri söyleyip topluma da uygun hale getirip(!) sonra çözdük diye çıkıyorlar biz de bir şey becermişler sanıyoruz. Güzel strateji.

Ben mutluyum şiirimden, marşımdan.
Osmanlıcılıktan da nefret ediyorum. Osmanlı' dan değil, dikkat edelim.
Şu anda da kralcı olanlardan nefret ediyorum.
Olduğu gibi yaklaşmak varken neden aşırı bir fanatiklik sergileniyor anlamıyorum. O marşları bende söyledim hala da söylüyorum. Ama ne militaristim ne de başka bir şey oldum. En sevdiğim marş da İzmir Marşı' dır.

Her şeyi o kadar abartıyoruz ki, en küçük gündem meselesi bile en büyüklerin yerine oynuyor. Tek derdimiz bu mu sanki?
Ben ülkede ölen çocukları dert ediniyorum. Şehit neden geliyor diye düşünmek yerine tekbirini düşünüyorlar. Baştan aşağı korkudan büyük tabloya bakamamak bu bence. Çözemeyecekler çünkü asıl meseleyi. Böyle şeyleri söyleyip topluma da uygun hale getirip(!) sonra çözdük diye çıkıyorlar biz de bir şey becermişler sanıyoruz. Güzel strateji.
Çok güzel bir cevap olmuş. Geçen haberlerde gördüm neden şehit marşı Itri'den değil de Frédéric Chopin'denmiş. İşte bunu tartışıyorlardı. :KK51:

Back