• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

--------------Nafaka arttırma--------- davasıyla alakalı yardımcı olur musunuz?

nika13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
1
0
1
32
2015 mart ayınde eşimle resmi olarak anlaşmalı boşandık oğlumun velayeti bende o gün nafaka miktarını çocuğun bez ve mamasına göre hesaplamıştık ucu ucuna yani eski eşim temel giderleri için 350 vereyim geri kalan giyim vs karşılarım dedi ama karşılamadı sonuç olarak 350 tl nafaka alıyorum çocuk için ve yetmiyor. ailemle yaşıyorum ve çalışmıyorum oğlum önümüzdeki mayısta 4 yaşına basacak henüz okula gitmiyor. nafaka arttırma davası için neler yapmak gerekir neler gözönünde bulundurulmalı bilmiyorum. nafaka ne kadar alıyorsun dediklerinde 350 diyince neeee çok az diyorlar yani yeni öğrendim tekrar arttırılabileceğini..:/
hukuki anlamda neler yapmalıyım nasıl yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Son düzenleme:
BoşAnmanın üzerinden 1 yıl geçmeden alamazsınız, artırım genellikle ufe tufe oranına göre olur oda çok az bir zam demek ama olağan şartlarda değişik olduğu sebebiyle vb açabilirsiniz

2015 mart ayınde eşimle resmi olarak anlaşmalı boşandık oğlumun velayeti bende o gün nafaka miktarını çocuğun bez ve mamasına göre hesaplamıştık ucu ucuna yani eski eşim temel giderleri için 350 vereyim geri kalan giyim vs karşılarım dedi ama karşılamadı sonuç olarak 350 tl nafaka alıyorum çocuk için ve yetmiyor. ailemle yaşıyorum ve çalışmıyorum oğlum önümüzdeki mayısta 4 yaşına basacak henüz okula gitmiyor. nafaka arttırma davası için neler yapmak gerekir neler gözönünde bulundurulmalı bilmiyorum. nafaka ne kadar alıyorsun dediklerinde 350 diyince neeee çok az diyorlar yani yeni öğrendim tekrar arttırılabileceğini..:/
hukuki anlamda neler yapmalıyım nasıl yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Değişen Şartlar karşısında nafaka miktarının artırılması gerektiğinde bu dava her zaman açılabilecektir. Benim önerim, mahkemeden nafaka miktarının ileriki yıllardaki artış oranını belirlenmesinin talep edilmesi. Bu durumda nafaka alacaklısı olarak her yıl yeni bir dava açarak emek sarfından ve masraf yapmaktan kurtulmuş olursunuz.

Çocuğun bakımı için gerekli olan nafaka belirlenirken, çocuğun eğitim, sağlık ve diğer yaşamsal ihtiyaçlarının maliyeti hesaplanarak çocuk bakım nafakası belirlenir. Her yıl gerçekleşen enflasyon karşısında değer kaybına uğrayan nafaka miktarının yükseltilmesi içinde nafaka artırım davası açabilmektedir. Birde çocuğun okul masraflarının yada temel ihtiyaçlarının artması gibi sebeplerle nafaka miktarının artırılması davası açılabilir.

Fakat bu belirlenirken çocuk bakım nafakasını ödeyecek olan tarafın ödeme gücü ve gelir durumu göz önünde bulundurulur.

Back