İtiraz mi etti eski eşin yani ne diyecegimi bilemedim siz de attırma davası açın gerçi Ocak ayında sizin ki zamlanacak ama siz yinede açın.Merhabalar. Aynen tam 1,5 yıl sürdü. Yalnız kendisi istinafa başvurdu. Avukatım 1,5 yılda o sürer dedi.
Konu sahibi önce dilekçeler yazılır. Sonra maddi durumlarınızın araştırılması için mahalle karakoluna yazı gider ikinizde. Onlar arayıp evde kaç kişi yaşıyor maaş ne falan diye soruyor. Siz orda onlar sormasa bile kira, fatura, kredi, kredi kartı yani tüm giderinizi mutlaka söyleyin yazsınlar. Sormasalar da söyleyin! Sonra çocuğunuzun tüm giderlerini kitap kırtasşye servis bez mama kıyafet ne varsa fişlerini ekleyin sunun. Sonra şahit falan olursa dinleniyor. Hakim değişirse bunlar başa sarıyor yoksa da 4. Duruşma gibi karar çıkıyor. İtiraz olursa ayrı olarak istinafa gidiyor. 600 lira çocuğa bir suluk parası değil. Allah bildiği gibi yapsın onu
Bu istinaf davası açabilmesi için sanırım bir sınır varMaalesef öyle. Çocuklarımın babası 60 bin maaş alıyor iki çocuğumuza icrayla 9 bin ödüyor. Dava açmıştı 300 er lira verebilirim diye. Reddedildi tabi ki
İstinafa gitti mi acaba sizinBen geçen Şubat'ta açtım ,2000 liraydı iki çocuk için .7000 oldu ,3 ayda sonuçlandı .2. durusmaydi sanırım .
Tek çocuk için mi 7bin acaba?bir arkadaşım boşalacak da,adam kamuda ,70-80 bin maaş alıyormuş..2 çocuk var, 6 ve 12 yaş..devlette okuyorlar.. Ne nafaka çıkar sizce..iki taraf da kirada..kadın asgari ücretliBen geçen Şubat'ta açtım ,2000 liraydı iki çocuk için .7000 oldu ,3 ayda sonuçlandı .2. durusmaydi sanırım .
Evet maalesef iyi incelenemedi usulsüzlük var bir üst mahkeme incelesin demiş. Açabilirim doğru ama reddedilir artış oranı olduğu için. O zaman hem kendi avukatıma hem onun avukatına da bir sürü ücret ödemek zorunda kalırım.İtiraz mi etti eski eşin yani ne diyecegimi bilemedim siz de attırma davası açın gerçi Ocak ayında sizin ki zamlanacak ama siz yinede açın.
Hayır hiçbir sınır yokBu istinaf davası açabilmesi için sanırım bir sınır var
Sonra boşan hakkını alırsın dıyolar Adamlarda boşan evı terket baskısı yapıyor nıye çünkü nafaka vermeyecek versene bın ıkı bın evde yedıgındennaz odemıs olurum dıyor!Maalesef öyle. Çocuklarımın babası 60 bin maaş alıyor iki çocuğumuza icrayla 9 bin ödüyor. Dava açmıştı 300 er lira verebilirim diye. Reddedildi tabi ki
fakat burada bile "boşan ve donuna kadar al" diye akıl veriliyor hala kadınlaraSonra boşan hakkını alırsın dıyolar Adamlarda boşan evı terket baskısı yapıyor nıye çünkü nafaka vermeyecek versene bın ıkı bın evde yedıgındennaz odemıs olurum dıyor!
Onu bıle alamıyorlar yorumların çoğu ne kadar az nafaka verıldıgı şaka gıbı ama 600 verılmıs bununla yemesı ıcmesı mı egıtmımı gıyınmesı mı karşılanacak bozdur bozdur harcafakat burada bile "boşan ve donuna kadar al" diye akıl veriliyor hala kadınlara
yanlış anlaşılmasın kimseye boşanmasın demiyorum tabi ki boşansın da hani alacağı nafaka ortalama maaşlar için 3-5 bin olacak onu bilsin de boşansın.
Malesef öyle Allah dan çalışıyorm ailem arkamda birde resmn iyi ki bir çocuğum var diye dua ettim bu süreç deOnu bıle alamıyorlar yorumların çoğu ne kadar az nafaka verıldıgı şaka gıbı ama 600 verılmıs bununla yemesı ıcmesı mı egıtmımı gıyınmesı mı karşılanacak bozdur bozdur harca
Peki bu istinaf sürecinde eski nafaka üzerinden mi veriyor nafakayıHayır hiçbir sınır yok
Bizim ki nafaka azaltma davası olduğu için ve reddedildiği için eski nafaka yatıyor. Siz de durum farklı o nedenle ne dersem yanlış olurPeki bu istinaf sürecinde eski nafaka üzerinden mi veriyor nafakayı
tabiki edebilir ama karar genelde bozulmaz merak etme 1. mahkemeye sunmadığı delilleri, olguları istinafta ileri süremez. Tabiki çok yeni gelişen hadiseler ayrı. Atıyorum adam bir anda sakat kalır, 1 gecede iflas falan ederse ancak öyle yaniİnşallah dikkate almaz birde bişi daha sorabilir miyim karar çıktıktan sonra istinaf fln var mı itiraz edebilir mi
bilgi kirliliği olmasın istinaf başvurusu sadece kararın kesinleşmesini engeller, verilen kararın icrasını engellemez. Yani karar uygulanmak zorunda, ödemezse icra edebilirsin. Atıyorum 5 bin bağlarsa karar tarihi itibariyle ödemeye başlar. ödemezse icraya verirsin. istinafın sonucunu beklemek zorunda değilsin. Farzetki istinafta karar bozuldu ve 4 bine hükmetti işte o zamanda aradaki fark olan 1 tlyi sen adama verirsin bu kadar yani.Peki bu istinaf sürecinde eski nafaka üzerinden mi veriyor nafakayı
hayır yeni nafaka miktarını ödeyecekPeki bu istinaf sürecinde eski nafaka üzerinden mi veriyor nafakayı
Kimsye zorla babalık yaptirilmiyOnu bıle alamıyorlar yorumların çoğu ne kadar az nafaka verıldıgı şaka gıbı ama 600 verılmıs bununla yemesı ıcmesı mı egıtmımı gıyınmesı mı karşılanacak bozdur bozdur harca
Sonra boşan hakkını alırsın dıyolar Adamlarda boşan evı terket baskısı yapıyor nıye çünkü nafaka vermeyecek versene bın ıkı bın evde yedıgındennaz odemıs olurum dıyor
Ay çok teşekkür ederim içime su serptiniz çok sağolun bilgiler içinbilgi kirliliği olmasın istinaf başvurusu sadece kararın kesinleşmesini engeller, verilen kararın icrasını engellemez. Yani karar uygulanmak zorunda, ödemezse icra edebilirsin. Atıyorum 5 bin bağlarsa karar tarihi itibariyle ödemeye başlar. ödemezse icraya verirsin. istinafın sonucunu beklemek zorunda değilsin. Farzetki istinafta karar bozuldu ve 4 bine hükmetti işte o zamanda aradaki fark olan 1 tlyi sen adama verirsin bu kadar yani.
Ki ben zenginlerin davaları hariç verilen rakamın istinafta sadece rakamsal boyutta düşürüldüğünü görmedim. Yine diyorum dava aşamasındaki deliller beyanlar önemli. Adam derseki masraflarımı gösterdim, ekonomik durumum çok kötü ve kanıtladım da ama hakim dikkate almadı vs. vs. işte o zaman bozma koşulu ortaya çıkabilir. Adil yargılama olmamış olur.
Çok teşekkür ederim bilgiler içinhayır yeni nafaka miktarını ödeyecek
Hayır gitmedi.Gitse de düşme ihtimali yok gibi birşey dedi avukatım .Zaten hayat pahalılığı vs ortada ,7000 bile çok az ,hakimler de biliyor bunu.İstinafa gitseydi ,yeni miktardan toplu ödeyeceği ve masraflar da ekleneceği için canı daha çok acirdi.İstinafa gitti mi acaba sizin