Nadir kullanılan 2016 erkek bebek isimleri ve anlamları

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
2016 erkek bebek isimleri ve anlamları...

Bebeğinize isim seçme konusunda kararsız mısınız? Klasik isimlerden çok hoşlanmıyorsanız, nadir kullanılan erkek bebek isimleri listemize göz atabilirsiniz. İşte anlamlarıyla birlikte çok sık kullanılmayan erkek bebek isimleri...

A
Adal: "İyi bir ün kazan, adın yayılsın"

Arat: Yürekli, cesur.

Aden: Cennet bahçesi

Alkın: Korkusuz, yiğit

B
Barkın: Gezgin, seyyah, sürekli gezip dolaşan
Baler: Bal gibi tatlı kimse, bal gibi erkek, yiğit
Balın: Türk erenlerinden biri, mezarı Sofya’da bulunan Balı eren
Barın: Güç ve kuvvet

C
Canol: "Yaşamım ol, canım ol, bana can ol"

Celasun: Gürbüz, yiğit, cesur, genç yiğit

Ç
Çamer: Güçlü, kuvvetli ve yiğit kişi

D

Deran: Güzellik

Dirim: Yaşama gücü

E
Ecer: Güzel, iyi

Enç: Rahat, huzur

F
Feza: Uzay, gökyüzü
G
Günberk: Güneş gibi yakıcı ve sert
I
Ilgar: Akın

Ira: Karakter, kişilik
K
Karer: Yağız, yiğit

Kaner: Kanlı yiğit
T
Tanay: Şafak vaktinin Ay'ı

Tolun: Tamamıyla aydınlık
U
Ulun: Sivri, demirsiz ok

Uras: Şans, talih
Y
Yankı: Sesin bir yere çarparak dönmesiyle duyulan ikinci ses

Yengi: Utku, zafer, üstün gelme

Uraz ismini çok begeniyorum Uras ile ayni anlamda. Ama eşime begendiremedim bir türlü. Duyulmamis çok güzel bir isim bence

Uraz ismini çok begeniyorum Uras ile ayni anlamda. Ama eşime begendiremedim bir türlü. Duyulmamis çok güzel bir isim bence
Bence de çok güzel. İsim anketimde de çok puan aldı. Soyisim ile söylemesi zor oluyor diye koymayacağız biz, soyisim ile uyumlu ise düşün bence

Bence de çok güzel. İsim anketimde de çok puan aldı. Soyisim ile söylemesi zor oluyor diye koymayacağız biz, soyisim ile uyumlu ise düşün bence
Evet aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Soy ismimiz biraz zor. Ben bile hala alisamadim söylemesi de zor sanırım Türkiye de tek bizde var
Bu aralar yiğit ismini beğeniyoruz bakalım neye karar vericez. Siz karar verdiniz mi?

Egemen ön planda ama netleştirmedik. Benim anketimde vardı 8-9 isim oraya da bak istersen. birebir anlamlarını araştırdım, kesin anlamlardır. oğlumun isim anketi başlığında

Egemen ön planda ama netleştirmedik. Benim anketimde vardı 8-9 isim oraya da bak istersen. birebir anlamlarını araştırdım, kesin anlamlardır. oğlumun isim anketi başlığında
Evet baktım teşekkür ederim. Egemen en güzeli. Biz de büyük ihtimalle yiğit düşünüyoruz. O kadar farklı isim araştırdım, anlamlarını filan. Ama bir anda eşimle hiç dusunmedigimiz yiğit ismine odaklandik

Benim oğlumun ismi de Ensar Atlas olacak Allah nasip ederse...kızımın ismi Ebrar Esila

Ikizlerimin adı KAAN ve MİRAN rabbim nasip ederse bir oğlum daha olacak hamileyim onun ismide ASRIN olacak inşallah rabbim acılarını göstermesin
Asrın ismini çok. Beğeniyorum benimde oğlum olcak asrın çok istedim ama esim istemedi :) çok doğru bi seçim :) bende Hüseyin isminin yanına isim arıyorum. Eşim Göktuğ istiyor. Nasıl sizce :)

İnternette bebek isimleri konusunda güvenilir bir kaynak maalesef yok.
http://www.isimperisi.com/
....bu eksiği giderebilecek bir site.

Güvenilir bilgi için gözatmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Etka diye bir isim duydum erkek adıymış anlamı Allah korkusuyla günahtan çokça çekinen demekmiş. Ama söylenişi zor olduğu için ben Yusuf Mirza koydum Mirza bey oğlu demek

oğlumun adı Uras. hiç pişman değilim :)) gayet mutlu mesuduz, oğlumda duyup aaa ne güzelmiş, değişikmiş, biz de koyalım diye söyleyenler bile çok oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…