• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

n Diim krk :(

ben deil doktorlar söylüyo.. kırık dişler genellikle bonding yönetimiyle halledilir.. ama cok dayaniksizdir.. Lamine veneer ise bondingden sonra dişe en az hasarla dogal görüntü veren yontemdir.. kendi dişinin üzerinden sadece bi yüzey kazıması (0,3-0,7 mm) yapılarak uygulanıyor.. git 4 dişini cektir porselen yaptır demedim!! o yüzden tek seferde söyleyebiliyorum.. Eminim bi doktora gittiğinde de bu 2 yontemden biri uygulanıcaktır.. kalıcılığı ve dayanıklılığı sebebiyle (doğal dişe en yakın görüntü olmasıda cabası) lamine veneer yontemini tavsiye edicektir doktor.. tek seferde ve gönül rahatlığıylada söylüyorum : lamine veneer yaptırablirsin ;) ayrıca eminim arkadasımız doktora gittiğinde ''kadınlar klübünden puff lamine veneer yaptır dedi illede onun dediği olucak '' diye düşünmüyodur sanırım :))) komik ya

Benimde ön dişimde kırık var ama pek belli olmuyor. Doktora gittim bana dolguyla düzelebileceğini ama bi süre sonra düşeceğini söyledi, düşerse yeniden yapılabilirmiş.Sordum tekrar tekrar yaparsak kırık büyür mü diye , büyümez dedi ama bana büyüyebilir gibi gelio yinede.

ben 20 dişimi yatrmak istiyorum 9 milyara ihtiyacım var:gitme: nasıl bulunur o para of moralim bozuldu

ben 20 dişimi yatrmak istiyorum 9 milyara ihtiyacım var:gitme: nasıl bulunur o para of moralim bozuldu

Yaşın kaç biliyorum ama profilinde bekar ve öğrenci yazıyor... Belli ki gençsin...
Bu yaşta nsıl becerdin 20 tane dişini birden bozmayı???
Kocaelindeymişsin.. Değirmendereye gitmeyi düşünürsen değirmendere migrosun karşısında Opetin yanındaki diş hekimini şiddetle tavsiye ederim...
Uygun fiyatlar veriyor, ve iyi iş çıkarıyor...

benim de ön dişim kırık
küçükken bir düşüş esnasında kırmıştım nasıl becerebildiysem kaydirigubbakcemile3
rahmetli amcamın da kırıktı kardeşimin de kırık aile geleneği gibi :roflol:
yaptırmak istiyordum ama herkes bana çok yakıştığını söylüyor
ben de vazgeçtim
iyice de alıştım zaten
ayrı bir hava katıyor kaydirigubbakcemile3

Arteria, kompozit dolgu derken dişin eksik olan kısmının doldurulması gibi birşeymi? Çünkü bi çok kişi kaplama yaptırabilirsin diyor ama bunun için belkide diğer dişimdende vazgeçmem gerekecek. Bu bahsettiğin dolgu sadece dişi tamamlama gibi birşey mi? Eğer o tarz birşeyse düşme ihtimali çok gibi değil mi? Sürekli gittiğim bir dişçim var yalnız estetik diş ile uğraştığını düşünmüyorum, küçük bir yer çünkü. Yalnızca estetik diş ile ilgilenen yerlere başvurmam en iyisi sanırım. Ama korkum istediğim gibi olmayıp sonra pişmanlık yaşamam.

geç oldu ama benzer problemi olan arkadaşlar için yazayım

bu tarz küçük kırıklarınız dolgu ile çok rahat tedavi edilebilir arkadaşlar

küçük bi kırık için laminate yapan doktor açıkcası biraz kazanacağı parayı düşünmüştür

evet laminate çok gelişmiş, oldukça estetik bir yöntem

ama daha çok diestema denilen dişler arası boşlukları kapatmak, renklenmiş dişleri tedavi etmek için kullanılan bir yöntem evet kırık dişler içinde yaygın olarak kullanılır ama kırığa göre değişir bu kural

küçük kırıklarınız varsa hiç düşünmein dolgu yaptırın, bonding sistemler artık gelişmiş durumda, ağız hijyeninize dikkat ettiğiniz ve dolgunuza eziyet etmediğiniz takdirde dolgunuz düşmez,

milyonlarca puzzle parçasının içiçe girdiğini düşünün bonding sistemlerde böyle milyonlarca parça içeçe giriyor, anahtar kilit uyumu gibi yani düşmesi zordur

canim gec yaziyorum umarim bisi yaptirmamissindir.benim kapidan düserek ön iki disim capraz sekilde kirildi 1 yil kadar süre sonra dolgu yaptirdim 6.sinifta. kesi yapilmadan dolgu yapildi bi süre sonra yani suan kirik yer belli leke var ve kac kez dolgum yiprandi catladi tekrar yaptirdim ne leke gecti ne baska bisi okadarda kötü bir görünüsü varki ve daha kötü biside varki benim dislerimde cok az caprazlik vardi ama simdi artik habire yeniledigimdenmidiri nedir ön diisimin sag tarafi günden güne dahada capraz oluyo suan fot.koyyayim dicem ama cok kötü görüntüsü var ama yinede fikrin olsun istersen koyabilirim suan sol disim kocaman sag ise kücücück artik 1 2 yil sonra mecburen porselen yaptiricam

Ön dişimdeki minik kırığa bugün dolgu yaptırdım. Bakalım ne kadar dayanacak?? Bir arkadaşımınki 2.5 senedir dayandı hala da düşmedi ama doktorlar düşebileceğini söyleyerek yapıyor.

keske yaptirmasaydin .onu yapacagina yani dolgu parana kiyip yaprak porselenmi porslenmi adi neyse o daha iyidir yapmadim ama .ben 5 .siniftayken yaptirdim suan 19 yasindayim düsün kac yil en az 5 defa yaptirmisimdir üstüne ve yapa yapa disim capraz oldu.habire önü ortasi aciliyo kiriliyor kirilinca yama gibi oluyoir belli yani reng farkliligi kirilinca yemekte yiyince o yama gibi olan yer koyu renk oluyor.hic saglikli degil benden sana tavsiye ger dislerinin bozulmasini istemiyorsan eger sorun cikarsa porselen yaprak porselen yaptir psiamn olursun diyim.keske eksi ve yeni fotu koysayndin

ön dişlerinde problem olan arkadaşlar iyi bir diş hekimine gitselerdi eğer, en doğru şekilde tedavi edilirlerdi.
eğer dolgunun tutmama ya da kırılma riski varsa hekim bunu anlamalıydı.
onley dolgu denilen bir dolgu çeşidi vardır mesela.
dişin ölçüsü alınır ve kırık yeri dolduracak, porselenden yapılmış çok güçlü ve çok estetik bir dolgu yapıştırılır dişe.
çok doğal ve güçlü olur.
bunun dışında lamineyt denilen yaprak porselenler vardır. tırnak kalınlığındadır, dişin kırık kısmını kapamakla kalmaz, yüzeyini de incecik bir şekilde kaplar. kesinlikle çok sağlamdır ve çok doğal görünür.
ve tabi bir de kuron porselenler vardır. dişler küçültülür ve çevresine porselen diş oturtulur. yine oldukça sağlam ve estetik sonuç verir ama genelde diş hekimliğinde konservatif tedaviye meyil olduğundan bu ilk akla gelen yöntem olmamalıdır.

konservatif tedavi, diş üzerinde en az değişiklikle en sağlam, en doğal ve en estetik görünüme kavuşmayı amaçlar.

kısacası, dişiniz kırıldı diye kendinizi kötü hissetmeyin. işinin ehli bir diş hekimine gitmeyi deneyin. göreceksiniz eskisinden bile daha estetik ve güzel görünümlü dişlere sahip olabilirsiniz.

Aynı doktora ertesi gün gittim bu arada. Porselen yapmak için kırığın çok küçük olduğunu söyledi. Dişe yazık olur dedi ve dişimi toptan bişiyle kazıdı kırık yok oluncaya kadar. Şimdi çok güzel dümdüz 2 öndişim var ama bazen soğuk yiyince sızlıyo. Mine tabakası hafiften zarar gördü anladığım kadarıyla. Oyüzden ön dişimle hiçbirşey ısırmıyorum çok soğuk yada çok sıcak şeyler de yemiyorum. Estetik açıdan gayet güzel.

benim ön 2 dişimin arası açık ve sagdaki dişimin ortası kırık ilkokulda kırılmıştı hangi doktora gittisem çok çekirdek yediğindenmi oldu gerek yok ne yapılırsa buna düşer dedi. törpüleme süper olurdu aslında ama benim dişlerim serçe parmağımın tırnagındanda küçük yada o kadar var yok büyük diş fırçası kullandığımda diş etlerim tahriş oluyo çocllanıyrm kuzenlerimin dişleri bile benimkinden büyük. böle yaşamaya alıştım aslında ama resim çektirirken gülemiyorum :(( resim çektirmekten nefret eder oldum

Back