• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

n Diim krk :(

brandylz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
4
0
86
42
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Benim ön tek dişimde küçük bir kırık var ve yaptırmayı çok istediğim halde sonra pişman olma duygusundan dolayı biraz çekimser kalıyorum, gerçi iyi bir doktor bulsam bu çekincem kalmayacak.Kimisi ekleme yaptırabilirsin diyorlar ama kırık küçük olduğu için bu ekleme yapılırken kırığın büyütülmesi gerekir diye düşünüyorum ve ön diş olduğu için ne kadar dayanıklı, sağlam olur. Sürekli düşen kırılan bir diş istemiyorum. Kaplama olursa öndeki diğer dişide feda etmem gerekecek, ve yapay olmasından korkuyorum. Ön dişlerinde bu sorunu yaşayan ve tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Bana akıl verirseniz sevinirim :1hug:

kucuk bir kirik diyorsun
benim on 4 disim dokuldu
bildigin catir cutur kirilarak dokulduler
ve kalanlari ile dahi dolgu yaptirdim 4 tane guzel on disim var su an.
istersen doktor tavsiyesi verebilirm anadolu kazasker tarafinda.
gidip doktorla konusmadan bilemezsin nasil olabilcegini.
ama dis kirigi de hic hos bir goruntu degil bence.

Bir arkadaşım kırılmış dişine ekleme yaptırdı,öyle düşme sorunu falan olduğunu sanmıyorum..

Benim de çocukken ön dişim kırılmıştı..Damakta zedelenme de yapmış,bazen abse yaparak beni çok rahatsız ediyordu..18 yaşımı doldurduktan sonra yani çene yapısı gelişimini tamamladıktan sonra,sorunlu olan dişim çekildi ve şahane 4 tane porselen kaplama yapıldı.

Birkaç diş hekimine danışarak sana uygun gelen tavsiyeye uyarsın...

bence hiç yaptırma benimde ön dişlerim küçükken tırnak yediğim için bi acayip ama ben alıştım böyle önceden çok takınyılıydım... ama kaplamada kendi dişinin yerinin tutmuyor çevremden biliyorum dolgular filan onlarda düşüyor yemek yerken artık kaplamalarım düşcek diye paniklersin yanii sen bilirsin yinede

Arkadaşlar merhaba,
Benim ön tek dişimde küçük bir kırık var ve yaptırmayı çok istediğim halde sonra pişman olma duygusundan dolayı biraz çekimser kalıyorum, gerçi iyi bir doktor bulsam bu çekincem kalmayacak.Kimisi ekleme yaptırabilirsin diyorlar ama kırık küçük olduğu için bu ekleme yapılırken kırığın büyütülmesi gerekir diye düşünüyorum ve ön diş olduğu için ne kadar dayanıklı, sağlam olur. Sürekli düşen kırılan bir diş istemiyorum. Kaplama olursa öndeki diğer dişide feda etmem gerekecek, ve yapay olmasından korkuyorum. Ön dişlerinde bu sorunu yaşayan ve tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Bana akıl verirseniz sevinirim :1hug:
merhaba canım oncelıkle sakın panık yapma ve uzulme ınankı herseyın caresı varsdır ..arkadasımında dısı oyleydı nısantasında bı doktora gıttı ve yapdırdı sadece kırık yere ılavetten dıs yapılıyo kesınlıkle dısın ne kırılıyo ne de kucultuluyo ıyı bı doktorla konus ınan yapıldıkdan osnrakı halı super olcakdır gecmıs olsun...

benımde on ıkı dısımın arasında çürük vardı ve dolguluydu daha sonra dolgum dustu ve arası acık kaldı uzun bi aramadan sonra çok harika bir dişçi buldum ve sadece ön iki dişimi eskisinden daha iyi ve kimsenin farketmeyecegı bi hale getirdi gittiğim doktorların hemen hemen hepsi 4 dişinde gider dediler sakın onlara inanma bende az kalsn 4 dişimi birden feda edicektim ama sağolsun doktorum uzun ugraslardan sonra hallettı diş konusunda cok sorunlu bir indanım 2 yıldır dişçimden vazgecmıyorum ayrıca dişçi fobimde vardı oda kayboldu sayesınde maalesef istanbuldaymıssın keşke mersinde olsaydın dişçimi şiddetle önerirdim umarım istediğin gibi yaptırırsın dişlerini

kaplama nerden çıktı...kırığın derecesine göre kompozit dolguyla çok rahat halledilebilir...

Arkadaşlar öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. Aslında kaplama yapılacak kadar büyük bir kırık değil, ve açıkçası yapay olmayacak bir uygulama olsun istiyorum. Mesela ön dişi kaplama yapılmış arkadaşlarım var ve güldüklerinde belli oluyor, ayrıca zamanla diş etindeki morarma bundanda korkuyorum. Birde güldüğümde biraz diş etim görünüyor bunun içinde diş etinde çekmek yapıyorlarmış sanırım ama ne kadar sorunsuz olduğu konusunda çok düşünceliyim. Kaplamadan çok yalnızca dişlerin ön yüzü hafif oyularak kapakçık tarzı lamine diş takılıyormuş sanırım aslında daha çok bu uygulamayı düşünüyorum. Bu tarz bir uygulama yaptıran var mı aranızda?

kaplama nerden çıktı...kırığın derecesine göre kompozit dolguyla çok rahat halledilebilir...

Arteria, kompozit dolgu derken dişin eksik olan kısmının doldurulması gibi birşeymi? Çünkü bi çok kişi kaplama yaptırabilirsin diyor ama bunun için belkide diğer dişimdende vazgeçmem gerekecek. Bu bahsettiğin dolgu sadece dişi tamamlama gibi birşey mi? Eğer o tarz birşeyse düşme ihtimali çok gibi değil mi? Sürekli gittiğim bir dişçim var yalnız estetik diş ile uğraştığını düşünmüyorum, küçük bir yer çünkü. Yalnızca estetik diş ile ilgilenen yerlere başvurmam en iyisi sanırım. Ama korkum istediğim gibi olmayıp sonra pişmanlık yaşamam.

cnm ben daha öğrenciyim ama kompozitle ne kırıklar tedavi ediliyo bi görsen...bnm bi, arkadaşımın ön dişleri komple kırlmış ve kompozit dolgu yapmışlar...görsen doğal dişlerden bi farkı yok..tabikii işine özen gösteren bi doktora git...kaplama çok daha ileri safhalarda kullanılan bi yöntem...ileri safhadan kastım bi hastalık olmalı,diş kaybı yaşamalısın...bnm bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla kompozit bu iş için uygun...geçmiş olsun

arkadaşlar benimde 2 ön dişim kırık yaptırdım ve 7yıl geçti aradan ve dişimin birinde kararma oldu ve ayrıca artık kötü gözükmeye başladı yani kırık olduğu belli oluyo ne yapmalıyım:uhm:

arkadaşlar kesinlikşle zaman kaybetmeden iyi bir dişçi bulun zamnla dediğinz gibi daha kötü bir görüntü oluşacak.korkucak veya çekinek bir şey yk.

benımde altta ve ustte dıslerım kenarlarından kırık . duzelttırmek ıstıyorum ama guvenebılcegım doktor nerden bulabılırım.tavsıye edebılcegınız avrupa yakasında doktor varmı ?

benimde öndeki 2 dişim kırılmıştı hemde üçgen şeklinde ve bundan 15 sene önce. lazer dolgu yaptırmıştım ama ozamnki doktorum iyi yapamadığı için 2 sene sonra elma yerken kırılmıştı : ) daha sonra başka bir doktora gittim o da lazer dolgu yaptı 13 yıldır bu şekilde kullanıorum ve belli bile olmuo. ama artık bunlarda kırılırsa kaplama yaptırıcam.

oğlumunda ön dişlerinde kompozit dolgu var , bisikletten düşüp ön dişlerini kırmıştı:(:(
şuan belli bile değil ama hemen sarardığı için iyi bakım yapmak gerekiyor oğlumda henüz 11 yaşında bu konuda pek duyarlı davranmıyor umarım kalıcı bir sarılık kalmaz ........

Dolguların belli bir ömrü vardır .Özellikle kompozit dolguların.Zamanla sararma oluyorsa dolgunun değişim zamanı gelmiş demektir.Fakat kararmalar dişte oluyorsa özellikle darbe almış dişlerde dişin öldüğünü gösteren bir bulgu olabilir.
Kaplamadan önce kesinlikle kompozit dolgu denenir.Sorun olursa o zaman kaplama düşünülebilir.Çürük temizlenip tutucu alanlar ayarlanarak eksik olan kısım dolguyla kapatılacaktır.

ortaokuldayken düşmüştüm ve ön iki dişim kırılmıştı.ilk dişçi sağlam dişlerimi küçülttü ve kaplama yaptı.çok belliydi yapıldığı.sonrada şansım iyi gitmedi başka dişçilere gittim.tam 3 kez dişlerimi yaptırmak zorunda kaldım.ve üzücüydü. ön iki dişin ortasındaki et büyüdü.3 yıl önce onuda kestirdim ama yine tekrarladı.diş konusu önemli

kırık dişine lamine veneer yaptır.. tek diş 250 euro civarı..

Nasıl tek seferde bunu söyleyebiliyorsunuz şaşıyorum doğrusu!
Arkadaşlar dişin tamiri en az madde kaybıyla ve doğal haliyle halledilebiliyorsa öyle bitirilir.Dişte çürük var diye kaplama yapılır diyemeyiz.Basit bir çürük var dolgu olacak , ayrıca doktorunuz görmeden burdan tavsiye vermemiz çok doğru olmaz,genel bilgi olarak şunu söyleyebiliriz,her çürük diş kaplanacak diye bir kural yoktur!

Back