• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Myomlu Gebelik&Doğum

DogaAnne

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
18
11
6
42
Myomlu bayanlar, sevgili anne adayları lütfen korkmayın!!

5cm ve 4cm boyutunda 2tane subsoroz
Myom ile 2 kere hamile kaldım. Bebeklerimin gelisiminde herhangi bir skınıtı yasamadım. 2kez doğum yaptım ve normal dogum oldu her ikisi de.

Ancak danıstıgım Birçok doktor once ameliyat olmamı, hamile kalamıyacagımı, bebekte gelisim geriligi olabilecegini, normal dogumun mumkun olamıyacagını Soylemistiler. Ancak ben sukurler olsun ki bunların hicbirini yasamadım.

Türkiye'de 3 kadından 1'inde myom var. Risk degerlendirmesinde myomunuzun boyutu, yeri onemli ama arastırmadan endiseye dusmeyin diye deneyimimi yazmak istedim. Birkac sene once yana yakıla bu sayfalarda, makalelerde bilgi arayıp duruyordum, simdi bilgi arayanlarla paylasmak istedim.

Sevgiler

merhaba;
ağustos ayında rahim içinde 2 cm miyom olduğunu öğrendim. duphaston ilacını verdi doktor düzenli olmasa da kulanmaya çalıştımm.
bu ilacın miyomu küçükültmediğini söyledi doktor sizin bu konudaki dşünceleriniz neler 1 2 sene içinde çocuk doğurmayı düşündüğümde allahın izniyle bana neler önerirsiniz?

merhaba;
ağustos ayında rahim içinde 2 cm miyom olduğunu öğrendim. duphaston ilacını verdi doktor düzenli olmasa da kulanmaya çalıştımm.
bu ilacın miyomu küçükültmediğini söyledi doktor sizin bu konudaki dşünceleriniz neler 1 2 sene içinde çocuk doğurmayı düşündüğümde allahın izniyle bana neler önerirsiniz?
Ben ilk gittigimde myom 2-3 cm idi myomlarım. Hamile kalma niyeti ile 2-3 sene sonra gittigimde 5-6 cm olmuslardı.

Bildigim kadarıyla 6ayda 1 ultrason ile takip edilmesi gerekiyor myomların. 5cm ustune ameliyat onerebiliyotlar ama dedigim gibi ben ameliyat olmadan once bir denedim hamile kalmayı be sukur oldu.

İlac kullanımını bilmiyorum, ama o donemde arastırmalarımdan hatırladıgım hormanları bastırıp myomun buyumesini baskılayan ama etkili olma ihtimali cok yuksek olmayan bir grup ilac vardı. Bu da gebelik ihtimalini dusurecek Diye ben kullanmamıstım. Sizinki ne grup ilac bir doktorunuza danısın.

Özetle takip etmeyi ihmal etmeyin ama buyutmeyin de kendi icinizde.Turkiye de her 3 kadından 1inde myom var ve bu kadınların cocukları var;)) Hamile kalmak istediginzde bir sure deneyin. Myomunuz rahmin icinde mi dısında mı? Hamilelik ve dogumda yerleri onemli diye biliyorum

Ben ilk gittigimde myom 2-3 cm idi myomlarım. Hamile kalma niyeti ile 2-3 sene sonra gittigimde 5-6 cm olmuslardı.

Bildigim kadarıyla 6ayda 1 ultrason ile takip edilmesi gerekiyor myomların. 5cm ustune ameliyat onerebiliyotlar ama dedigim gibi ben ameliyat olmadan once bir denedim hamile kalmayı be sukur oldu.

İlac kullanımını bilmiyorum, ama o donemde arastırmalarımdan hatırladıgım hormanları bastırıp myomun buyumesini baskılayan ama etkili olma ihtimali cok yuksek olmayan bir grup ilac vardı. Bu da gebelik ihtimalini dusurecek Diye ben kullanmamıstım. Sizinki ne grup ilac bir doktorunuza danısın.

Özetle takip etmeyi ihmal etmeyin ama buyutmeyin de kendi icinizde.Turkiye de her 3 kadından 1inde myom var ve bu kadınların cocukları var:KK66:) Hamile kalmak istediginzde bir sure deneyin. Myomunuz rahmin icinde mi dısında mı? Hamilelik ve dogumda yerleri onemli diye biliyorum
rahmin içinde. daha önce laparoskopik ameliyat oldum. 6 ay sonra gel dedi ama keşke 1 ay sonra gitseymişim en azından ilaca daha erken başlar büyütmezdim şimdi ne durumda bilmiyorum.
Allah büyük dua edicem hep doktorun verdiği ilacı kullanıcam zaten 6 ay sonragel dedi ocak sonu gibi tekrar edicem.
inşallah büyüme yapmazlar ama evlendiğimde vs hormonlardan dolayı büyüyormuş galiba

Myomlu bayanlar, sevgili anne adayları lütfen korkmayın!!

5cm ve 4cm boyutunda 2tane subsoroz
Myom ile 2 kere hamile kaldım. Bebeklerimin gelisiminde herhangi bir skınıtı yasamadım. 2kez doğum yaptım ve normal dogum oldu her ikisi de.

Ancak danıstıgım Birçok doktor once ameliyat olmamı, hamile kalamıyacagımı, bebekte gelisim geriligi olabilecegini, normal dogumun mumkun olamıyacagını Soylemistiler. Ancak ben sukurler olsun ki bunların hicbirini yasamadım.

Türkiye'de 3 kadından 1'inde myom var. Risk degerlendirmesinde myomunuzun boyutu, yeri onemli ama arastırmadan endiseye dusmeyin diye deneyimimi yazmak istedim. Birkac sene once yana yakıla bu sayfalarda, makalelerde bilgi arayıp duruyordum, simdi bilgi arayanlarla paylasmak istedim.

Sevgiler
merhaba açıklamanız benim için umut oldu içime su serpti çok teşekkürler bende de 5.5 cm bir miyom var rahmin dışındaymış hamile kalamazsın ameliyat olacaksın dediler başka bir doktora gittim o da miyom rahmin dışında bebekle bir ilgisi yok ameliyat gerekmiyor dedi bunu diyen özel bir hastanenin doktoru para kazanmak istese o da ameliyat derdi bence ama gerek yok dedi birkaç kişi de miyomu aldır düşük yapabilir diyor kafam allak bullakoldu ben Rabbime sığınıyorum inşallah bir sorun çıkmaz :(

Merhaba,

Birkac yıl evvel aynı telastaydım. Simdi 2 oglum var. 2side normal dogum oldu. Saglıklılar sukur.

Biliyorsunuz bebek bastan basa Allah'ın bir mucizesi, ben 12 dr a gittim, her kotu sey duydugumda mantıgımı katbetmeden, icimdeki sesi dinledim. Her sey normal olan bebeklerde de dusuk olabilşyor. Myomlu gebelikte tutunma sancısına benzeyen dejenerasyon agrıları oldu hepsi bu.

Hamile kalınca bebegin tutundugu yer ve myom nerde o onemli, hamile kalana kadarda sık takip onemli bence.

Ben bekarken regl agrısı cok diye gittigim dr herkesde var diyince ben onemsememistim. Kıntrol gerekiyor demedi ben de evlenip, dr a gidene kadar buyumusler.( turk kadını olarak kadın dogum druna gitmeye de cekinebililiyoruz.

Sık kontrol ve korku yok;)) dus edin, yaradana guvenin, icinizdeki sesi dinleyin, rahat olun. Hamilelik cok dogal bir surec!

Merhaba miyomlu ve hamile biri olarak yazmak istedim,d.kontrol hapi kullandim o buyutmus olabilir ama 2cmdi bekarken evlendim ve ultrasondabana da hemen cocuk yap yoksa hamile kalamazsin dediler cocuk dusundugumde cok sukur hamile kaldim ilk basta miyomum 3cmdi sonra plesantanin yerlesmesi onemli dedi doktor ve 16.haftaya kadar miyom buyur sonra dururmus buyuk ihtimal benimki 4.5ta sabitlendi yeri de bebegi etkileyecek bir sekilde degilmis cok sukur,normal d.olursa bi sey yapilmayacak ama sezeryan olursa alinacak gibiyse alinacak dedi doktorum,rabbim bilir en güzelini doktorlarda insan ve istatistiklere gore soyluyorlar yani onlar tibbi konusuyorlar yine gidelim doktora tabi ama rabbim ol derse olur

Tabiki oyle ben de aynı dusunuyorum, benzer bir surec gecirmisiz. benim deneyimledigim gittigim cok sayıda dr olmaz, once ameliyat, dusuk vs vs derken saskın olmustum.

Pes etmemek lazım. Myom her uc kadından birinde var

Merhaba miyomlu ve hamile biri olarak yazmak istedim,d.kontrol hapi kullandim o buyutmus olabilir ama 2cmdi bekarken evlendim ve ultrasondabana da hemen cocuk yap yoksa hamile kalamazsin dediler cocuk dusundugumde cok sukur hamile kaldim ilk basta miyomum 3cmdi sonra plesantanin yerlesmesi onemli dedi doktor ve 16.haftaya kadar miyom buyur sonra dururmus buyuk ihtimal benimki 4.5ta sabitlendi yeri de bebegi etkileyecek bir sekilde degilmis cok sukur,normal d.olursa bi sey yapilmayacak ama sezeryan olursa alinacak gibiyse alinacak dedi doktorum,rabbim bilir en güzelini doktorlarda insan ve istatistiklere gore soyluyorlar yani onlar tibbi konusuyorlar yine gidelim doktora tabi ama rabbim ol derse olur
burda en azından yaşadıklarımızı paylaşmak çok iyi geliyor insan hele ki ailesinden uzaksa konuşacak kimsesi yoksa zor zamanlar geçiriyor yazınız için çok teşekkürler :)

Rica ederim ne demek. Ben de ilk gebeligimi gecirdigimde dogu gorevimi yapıyor, sevdiklerimden uzaktım.

Okudum, cok okudum, tıp sitelerindeki akademik makalelelere kadar turkce ingilizce okudum. Burası gibi annelerin deneyşmini de okudum.ama kirli bilgi cok.

Anneler lutfen bilgilenmek icin ugrasın ve her turlu siteyi bilgiyi takip edip, kendi mantıgımızla tartıp bicip dogruyu bulalım.

Kadın yaradanın verdigi guce ve dogasına saygı duysun inansın;)

Rica ederim ne demek. Ben de ilk gebeligimi gecirdigimde dogu gorevimi yapıyor, sevdiklerimden uzaktım.

Okudum, cok okudum, tıp sitelerindeki akademik makalelelere kadar turkce ingilizce okudum. Burası gibi annelerin deneyşmini de okudum.ama kirli bilgi cok.

Anneler lutfen bilgilenmek icin ugrasın ve her turlu siteyi bilgiyi takip edip, kendi mantıgımızla tartıp bicip dogruyu bulalım.

Kadın yaradanın verdigi guce ve dogasına saygı duysun inansın:KK66:
evet kesinlikle katılıyorum :*

merhaba bir kere miyom ameliyatı oldum daha sonra 2 küçük miyomumn daha olduğunu öğrendim. duphaston ilacımı kullanıyorum. belki seneye evleneceğim belki daha yakın miyomlar hamileleiğimi nasıl etkileyecke şimdiden düşünüyorum. şimdilik boyutları 2 cm ve rahimin dışında.Dua edelim.Allah hayırlısını hakkımızda verir.

En güncel hortlatilabilen konu olarak bunu buldum.tüp bebek ile miyomlu hamile kaldim.bebeğin tutunmasina engel olabilen bir yerde idi zararsizdi prof tüp bebek dr um oyle dedi.adette cok çektirmisti.kizim 5.5 aylik bi kontrol e gideyim dedim.2.5 civari olan miyom.4.5cm olmuş.kalan 2 embriyolar için 4 sene sonra ararlar.devlet hastanesinde o vardiya da hangi dr varsa o sezeryan yapti belki riske girmek istemedi.yada kendince gerek görmedi.bi daaha cocuk düşünsem yine sezeryan olacak ne yapsam bilemedim.adet olmaya başlayınca tekrar hastanelik olmak istemiyorum.

merhaba açıklamanız benim için umut oldu içime su serpti çok teşekkürler bende de 5.5 cm bir miyom var rahmin dışındaymış hamile kalamazsın ameliyat olacaksın dediler başka bir doktora gittim o da miyom rahmin dışında bebekle bir ilgisi yok ameliyat gerekmiyor dedi bunu diyen özel bir hastanenin doktoru para kazanmak istese o da ameliyat derdi bence ama gerek yok dedi birkaç kişi de miyomu aldır düşük yapabilir diyor kafam allak bullakoldu ben Rabbime sığınıyorum inşallah bir sorun çıkmaz :KK43:
Merhaba msjı yazalı çok olmuş ama 5.5 cm miyomla acaba hamile kalabildiniz mi merak ettim. Bende de 5 cm var şu an rahim dışında bende sizin gibi ikilemde kaldım da

Back