- 3 Kasım 2016
- 7
- 10
- 3
- 48
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen yıl bu zamanlar Jinekolojik muayene sırasında myom'um olduğunu öğrendim. Rahimde 7 cm'lik bir myom olduğunu ve tedavi yöntemi olarak sadece ameliyat olabileceğimi söylemişti doktorum. 3 Farklı Hastanede en uzman Kadın Doğum doktorlarına muayeneler oldum. Açık ameliyat ve Kapalı ameliyat tedavilerini önerdiler. Ve rahim alınma riski hepsinde %99 oranındaydı. Kadın Doğum doktorlarının hepsi malesef tek yöntem olarak ameliyat öneriyorlar. Ve farklı bir alternatif sorulduğunda ise embolizasyonu tavsiyede etmiyorlar.
Geçen yıl bu zamanlar Jinekolojik muayene sırasında myom'um olduğunu öğrendim. Rahimde 7 cm'lik bir myom olduğunu ve tedavi yöntemi olarak sadece ameliyat olabileceğimi söylemişti doktorum. 3 Farklı Hastanede en uzman Kadın Doğum doktorlarına muayeneler oldum. Açık ameliyat ve Kapalı ameliyat tedavilerini önerdiler. Ve rahim alınma riski hepsinde %99 oranındaydı. Kadın Doğum doktorlarının hepsi malesef tek yöntem olarak ameliyat öneriyorlar. Ve farklı bir alternatif sorulduğunda ise embolizasyonu tavsiyede etmiyorlar.
- Ameliyat olmak istemediğim için Myom embolizasyonu yöntemini araştırdım. İstanbulda 2 doktor Antalya da 1 doktor ile embolizasyon yöntemi hakkında ve bu yönteme uygun olup olmadığım hakkında görüşmeler yaptım.Ve 12 Temmuz 2016 tarihinde myom embolizasyonu yaptırdım. 3 ay sonunda 14 Ekim 2016 tarihinde kontrol emarım çekildi. ve myomlarımın boyutlarında hacim olarak ve çap olarak çok güzel oranlarda küçülme olduğunu öğrendim. Ben İşlemi yaptırdığım Hastaneden, Doktorumdan çok çok memnunum.
- Embolizasyon işlemi, Hastane ve Doktor hakkında merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayabilirim.