Myom ameliyatı olup da hamile kalanlar, umut ışığımız olur musunuz?

alaimisemaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
1.705
1.072
133
Merhaba hanımlar,

Ben 6 ay evvel açık myom ameliyatı olmak zorunda kaldım. Myomum bir tane ve dışa doğruydu, 9cm'e yakın bir büyüklükteydi. Doktor laparoskopiyle almak zor dedi ve sezeryan gibi oldum Açık ameliyatlardan sonra yapışıklık olur diye kapalı istiyordum ama maalesef olmadı.

Doktorum dört ay sonra kontrole gidip herhangi bir sıkıntı olmadığı takdirde gebelik düşünebilirsin dedi. Geçen ay kontrole gittim. Bildiğiniz rutin kontrol yapıldı (kan, idrar smear testi. vs) Herhangi bir sorun olmadığını söyledi doktor. 6 ay deneyin olmazsa tekrar gel dedi.

Ben ilk denememde hamile kalmıştım myom ameliyatı olmadan evvel (sonra bebeğimin kalbi durdu iki aylıkken). Bu ayki denemem başarılı sonuçlanmadı. Başta korkum yoktu ama artık ameliyatın olumsuz etki edeceğini düşünmeye başladım.
:18:

Myom ameliyatı olduktan sonra hamile kalan varmı aranızda? Ne olur hikayenizi anlatıp bizim gibilere biraz umut ışığı olun Ameliyattan ne kadar süre sonra hamile kaldınız? Yapışıklık, tıkanıklık vs gibi durumlarla karşıkarşıya kaldınız mı ne gibi tedaviler gördünüz? Bitkisel yollara başvurdunuz mu? Bizlere neler önerirsiniz? :26:

Şimdiden teşekkür ederim.

Sitede ararken bu paylaşımı buldum. Umut ışığı arayanlar işte bir ışık bize

Kızlar kimse cevap yazmamış. Benim için çok önemliydi ameliyat geçirip de hamile kalanların hikayesini dinlemek... Neyse çok şükür bu umudu sizlere kendim vermem nasip oldu.

2013 Ekim ayında ameliyat olmuştum 2014 Ekim ayında hamile kaldım. Gebelik için 7-8 ay uğraştık sonunda bu zamana kısmet oldu. Elhamdulillah bende yapışıklık vs gibi sorunlar çıkmadı. Umarım sizlerde de çıkmaz. Ben bu konuda çok endişeliydim aslında bu ay hsg çektirecektim. Gebe olduğumu öğrendim.

Sizlere tavsiyem çok kafaya takmayın ve sürekli dua edin. Ben hamile kaldığım ay incir kürü de yapmıştım. Onun etkisinin de olduğunu düşünüyorum.

Sormak istediğiniz sorular olursa bana yazabilrsiniz. Rabbim dileyen herkese bu güzel duyguları tattırsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…