MYOM AMELİYATI HİKAYEM

KartalMasal

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2019
32
26
8
36
Aslında ilk açtığim konu bu olmaliydı çünkü 4 yıldir evliyim fakat 6 yıl önce myomum olduğunu aşırı ağrılı olmaya başlayan regl dönemleri şikayetiyle öğrendim.
Normalde regl olduğumu sadece kanamam olunca anlardim fakat bi anda aşirı ağrılı geçmeye başladi her ay 2 3 kere iğne vuruluyordum.Sonunda bir doktor bir baktırmamı söyledi ve özel bir hastanede ultrason çekildim.Önce ah yazık ya bu yaşta henüz kız iken bunun olması çok ilginc çocuğun olmayabilir dedi doktor.Ardından Sait Çiftçi devlet hastahanesinden ultrason çeken bir amca da bu menapoz doneminde olmasi gereken birsey çocugunun olmasini zorlastirabilir dedi.Tabiki evlilik arifesinde çok üzdü bu durum.
Neyse sonunda özel bir muayenahanesi olab annemin doktoruna gittik ve onun yorumu umutlandirdi beni.Myomlarin normalde menapoz donemi ve sonrası görüldügünu fakat çağımızda yediğimiz hormonlu besinleri bu a yol açtıginı soyledi bir an önce evlen ve ameliyat yapalım kurtul bundan dedi.Bunun ardından 2 yıl sonra evlendim
4- 5 ay sonra hemen Dr.Ahmet bey açık myom ameliyatı önerdi.Myon ameliyati olacaksaniz bu soru kafanizi çok kurcalar laparoskopik mi açıkmı?
Bu tamemen myomun boyutu yeri ve doktorunuzun önerisine göre verilecek bir karar hastaya göre tedavi değişir.Benim doktorum gözle görülür ve dokunara baska olusan minik myom vs olmasi ve gözükmeme ihtimaline karşı ayrıca myomumun büyük olması sebebiyle açık ameliyat onerdi
Ve acık ameliyat oldum bir özel hastahanede ameliyattan sonraki gün taburcu oldum.
Benim canım çok tatlidır biraz fazla pipirikliyim o a rağmen 3 4 gü agrım.oldu ama ağrı kesici ile kesilen ağrılar bunlar.Sezaryen kesisi ile aynı yer ve buyüklükteydi kesi o yüzden 2 ay kadar dikkatli oldum ağır kaldırmak eğilmek vs dikkat ettim.
Ve sezaryen doğum gibi sonrasinda üşütmemeye dikkat ettim.
Myom ameliyati sonrası korkulan şey başima gelsi fakat benim sol tüpüm açık ameliyat sebebiyle tıkalı.ama tüp bebek yapmak zorunda olduğm için onunda bi olumsuz etkisi olmadı.
Myom ameliyati önerisi alanlar kendimce yardimcı olmak istedim.
Sevgiler

Merhabalar, evet benim iyi bir doktora ihtiyacım var. Açık ameliyatı benim de bir doktor önerdi ama çok dikkatli bu işin ehli biri olsun istiyorum. Yapışıklık olmaması adına iyi bir doktor öneriniz var mıdır? sonradan duyduğunuz ?

Sanirım yapisiklikgin doktorla bir ilgisi yok aslinda ama ameliyat icin tabiki iti bir doktor lazim.Ben doktorumdan memnunum açıkcası isterseniz araştırır gider görüşürsunuz içinize sinerse devam edersiniz.
Dr.Ahmet Varolan kendisi Acibadem göktürk hastanesinde de çalışıyo fakat ben şişlideki muayenehanesine gidiyorum...

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi doç. dr Emin Üstünyurtu önerebilirim. çok başarılı bir doktor, bursada bilinen tanınan bir doktordur gönül rahatlığıyla tereddütsüz başvuru yapabilirsinz. ben 3 eylülde de miyom ameliyatımı yaptırdım. ameliyatın ilk günü hafif ağrı oluyor 2. günü hızla toparlıyorsunz ayağa kalkıp yürüyebiliyorsunz. korkulacak bir ameliyat degil, geçmiş olsun

Açık ameliyatmı oldunuz?miyom nerdeydi içerdemi dışardamı?büyüklüğü ne kadardı?2 prof la görüştüm 2 side farklı söyledi.biri açık ameliyat biri laporoskopi önerdi 8 cm ve küçük bikaç tane miyomum var.Kafam çok karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…