Myastenia Gravis Hastalığının Getirdiği Özgüvensizlik

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhaba Arkadaşlar :KK200:

Hastalığın adını daha önce hiç duymamıştım. Benim gibi daha önce duymamış olanlar için tanım bırakayım:

Myastenia gravis; çeşitli biyokimyasal mekanizmalar nedeniyle sinir hücrelerinden iskelet kası hücrelerine iletilen sinyallerde görülen aksamalara bağlı olarak, kaslarda güç kaybı yaşanması ve hareket kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir. Myastenia gravis; hastalığın şiddetine bağlı olarak, sadece küçük kas gruplarında görülebileceği gibi, vücut genelinde yaygın kas güçsüzlüğü ve yorgunluk şeklinde de kendini gösterebilir. Çok şiddetli durumlarda diyafram gibi hayati öneme sahip kas grupları da etkilenebilir.

Bu hastalığa sahip bir erkek var. Hastalığından dolayı oldukça özgüven problemi yaşıyor. Kimseyle birliktelik yaşayamayacağını (birliktelikten kastım: sevgililik, evlilik) düşünüyor. Kimsenin onunla ilgilenmeyeceğini düşünüyor. İyileşmenin olamayacağını söyledi. Ben de çok fazla sormadım ona, morali bozulmasın iyice diye.

Aranızda bu hastalığa sahip ya da çevrenizde bu hastalığa sahip olan var mı? Tedavi yöntemleri neler? Bu hastalığa sahip olup partneri olanların yaşadığı sıkıntılar neler? Özgüvensizlik nasıl aşılır?

Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için...

çok geçmiş olsun. insan yapısı gereği herşeye alışıyor. bu kişininde bu özelliği ile yaşamaya alışması biraz zaman alır. yaşadığı şey sevgili, eş için bir engel değil ki. Şimdi koşup gülen bizler yarın ne olacagız kimin garantisi var. İyilikde hastalıklar da Allahtan.

Hastalığın adını daha önce hiç duymamıştım. Benim gibi daha önce duymamış olanlar için tanım bırakayım:

Myastenia gravis; çeşitli biyokimyasal mekanizmalar nedeniyle sinir hücrelerinden iskelet kası hücrelerine iletilen sinyallerde görülen aksamalara bağlı olarak, kaslarda güç kaybı yaşanması ve hareket kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir. Myastenia gravis; hastalığın şiddetine bağlı olarak, sadece küçük kas gruplarında görülebileceği gibi, vücut genelinde yaygın kas güçsüzlüğü ve yorgunluk şeklinde de kendini gösterebilir. Çok şiddetli durumlarda diyafram gibi hayati öneme sahip kas grupları da etkilenebilir.

Bu hastalığa sahip bir erkek var. Hastalığından dolayı oldukça özgüven problemi yaşıyor. Kimseyle birliktelik yaşayamayacağını (birliktelikten kastım: sevgililik, evlilik) düşünüyor. Kimsenin onunla ilgilenmeyeceğini düşünüyor. İyileşmenin olamayacağını söyledi. Ben de çok fazla sormadım ona, morali bozulmasın iyice diye.

Aranızda bu hastalığa sahip ya da çevrenizde bu hastalığa sahip olan var mı? Tedavi yöntemleri neler? Bu hastalığa sahip olup partneri olanların yaşadığı sıkıntılar neler? Özgüvensizlik nasıl aşılır?

Hayko cepkin geldi aklıma, bunun gibi bir hastalık dimi? bunun kesin bir tedavisi olmadığını okudum, ama bunun evlilik veya sevgililik boyutunda engel teşkil edeceğini sanmıyorum. Sadece kendisini sevmesi gerek. Hayko Cepkin'in gözlerini havalı bulan kızlar tanıyorum

bu hastalığa sahip erkek sizin ilgilendiğiniz erkek mi?

Hayko cepkin geldi aklıma, bunun gibi bir hastalık dimi? bunun kesin bir tedavisi olmadığını okudum, ama bunun evlilik veya sevgililik boyutunda engel teşkil edeceğini sanmıyorum. Sadece kendisini sevmesi gerek. Hayko Cepkin'in gözlerini havalı bulan kızlar tanıyorum
Teşekkürler. Yanlış hatırlamıyorsam Hayko'nun hastalığı biraz farklıydı ama doğru dediniz benzer. Bence de hiçbir şeye engel değil ama kendisi buna inanmayınca yapacak bir şey de olmuyor maalesef.

Yok ben duygularımı kürtajla aldırdım. Bu tesadüfen tanıştığım biri. Özgüvensizlik nedir bilirim, özgüvensizlikten dolayı kendini bir şeylere layık görmemeyi biliyorum. Bu kişiye de yardımcı olmak istedim bu nedenle.

o zaman arkadaşınızın yapacağı en doğru şey bir psikolog desteği almak olacaktır.
zira arkadaşların, ailenin olumlu yönde konuşması, bazı şeyleri kendine takıntı yapan insanlar için yeterli olmayabiliyor.

Mg hastaları sürekli bakım ister. Şu an sizin bahsettiğiniz hasta kaç yaşında biliyorum ama özellikle orta yaş üstünde sık sık ataklar görülür. Bu ataklar sırasında nefesi dahi kesilebilir. Hastalık sürekli kontrol ve tedavi edilmelidir. Belli periyotlarla ivik tedavisi yapılır ki bunun için hastanede yatması gerekir.
Bu hastalar çok çabuk yorulur. Fiziksel aktivite işlerinde zorlanır hatta ilerde yürüme kaybına kadar gidebilir. Allah yardımcıları olsun. Zor yani yaşayana da bakana da.

X