Mutsuzum Nedenini Bile Bile

Kahvedelisiii

Bir kuş bile nasibi kadar kanat çırpar gökyüzünde.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
585
183
29
Merhaba. 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Erkek arkadaşım var orta okul mezunu dışarıdan lise okumaya başladı meslek sahibi aşçı.Problemimi gelince ben Isparta'da okuyorum erkek arkadaşım ve ailem Antalya da yazları Antalya'dayım kışında 2 hafta da bir.Her baba gibi babam bana düşkün ama benimkisi biraz fazla sevgilim olsun istemiyor. Erkek arkadaşım çok sahiplenici kötü gün dostu tek kötü huyu siniri. Çok çabuk sinirleniyor. Pazartesi günü bardağı taşırdı siniri yüzünden ayrılmak istedim. Ben seni bırakmam dedi bende huzurlu bir yaşam geçirmek istiyorum dedim haklısın dedi şimdi sinirini kontrol etmeye çalışıyor benim isteğimle psikologa gidecek inşallah. Sorunumsa babamdan gizli çıkıyoruz annem biliyor ama annem de babamdan korkar beni pek koruyup kollamaz. Artık birisi görür diye o kadar korkuyorum ki. Erkek arkadaşım da görüşürüp buluşmak istiyor sağolsun beni iyi idare ediyor o kadar arada kaldım ki bunalıma girdim şunu da ekliyim memleketim Isparta ama orda bile zor okutuyor babam beni bizim yanımızda oku diyor beni Antalya'ya aldırmaya çalışıyor bi de sevgilim olduğunu öğrense Isparta'da kim bilir neler yapar der aklı daha çok bende kalır bilmiyorum ne yapacağımı bana akıl verın lütfen ve babam sevgilin olursa bana söyle demişti ama nasıl ? Babam da annemle evlendikten sonra liseyi ve üniversiteyi okumuş önemli olan karakter gerisi sonradan gelir diye düşünüyorum.Ne yapmalıyım ? Çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için ve okuyup değerli vaktinizi ayırdığınız için.

Durust olmayı dene.belki beklediğin kadar kotu bir tepki almayacaksın..denemeden göremezsin.

Burada babana söyle diyenler cikacaktir ama sanmiyorum.soyleyebileceginizi. daha 20 yasindasiniz ve aileniz bu konulara ılımlı değil. Daha az görüşün. Karsilasma olasiligi oldugu yerlere gitmeyin. Gerekirse gorusmek icin o antalyaya gelsin
Eğitim farkı bence önemli, ama erkek bir sure sonra alcaklik kompleksine kapilabildigi icin diyorum. Yine de siz bilirsiniz goz gormus gonul sevmiş, umarim mutlu olursunuz hep

Sizinki sevgilinizin olmasına izin vermiyor yine iyisiniz,benim babam seni asla kimseye vermem benim ciğerimi kimse benden alamaz diye olay çıkarıyogerçi aday yok ama neyse
bence babana söyleme henüz erken yaşın küçük

Ben ailene söyle diyemeyeceğim çünkü baban anlattığın gibiyse "oo maşallah kızım sevgili de yapmışsın, hayırlı olsun" demez. Böyle bir babaya anca iş ciddiye binmeden önce bu durum açıklanır. Yani benim babamda bu kafada olduğu için ben sevgilim olduğunda hiçbir zaman gidip söylemedim. Ola ki ayrıldınız, hep sorun yapar bunları. Niye gezdin tozdun der. En iyisi iş ciddiye binmeden önce aileyle herşeyi paylaşmamak.

Eğitim farkı için fazla yorum yapamam, kimi çiftler arasında sorun oluyor kimisinde olmuyor. Benim eski sevgilimle aramızda bu kadar fark olmamasına rağmen o sorun yapıyordu içten içe. Hatta "kendine eğitim olarak, yaş olarak daha yakın biriyle de olabilirdin niye benlesin" diye bile sormuştu. Ama çoğu aile genelde çocuklarının eğitim olarak kendisine denk birileriyle evlenmesini ister. Ailen bu durumu sorun yapabilir gibi geldi bana. Çocuk daha lise mezunu bile değilmiş, aranızdaki fark biraz fazla sanki.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ben turizm işletmeciliği okuyorum akademisyen olmak istiyorum bende erkek arkadaşıma dile getirdim eğitim sorunumuzu o benim kadar takmıyor. Zeki bi insan ve okuyacağım diyor insan kaynakları bölümünü bitirmek istiyor yönetici özelliği var.Babam aslında anlayışlı bi insandır ama bu konular da bana düşkün bi kere sevgilim olduğunu öğrendi lise de sabaha kadar uyumadı sonra okula gelip çocuğu sorguya çekmiş kızımı seviyor musn diye o da korkmuş kem küm etmiş anneme de ayrılsınlar demişti.Zaten az görüşüyoruz ama erkek arkadaşım da daha çok görüşmek istiyor. Çok arada kalıyorum. Babamın çevresi aşırı geniş ve çoğu beni tanıyor görmeyeceği yerlere gitsek bile çevresinin görmesinden korkuyorum.

valla bu tarz görülmekten korkuyorum olayları genelde görülerek biter maalesef ki
sakınılan çöp göze batar yani
bence buna korkacağınıza böyle bir durumda neler yapılabilir bunları düşünü
ayrıca sevgilinizde inşallah babanız gibi azimli çıkar

canım babanın böyle söylemesi çok güzel ama müdahale edebilir gibi görünüyo.yaşında 20,sevgilinden emin olmak için daha zamanın olabilir.bu sürede babanın müdahale etmesi iyi olmaz.önce senin emin olup ilerleyen zamanlarda söylemen daha doğru geldi bana.1 sene 2 sene kadar daha sabredin derim :)

Babaya çok güldüm ya

Baba asabi değil sadece kızını düşünüyor sanırım. Bence ilişkiniz ilerlemeden bilgi verip adamın kabusu olmayın. Size zarar gelecek diye korkuyor belliki. Eğer kulağına giderse tanıştırırsın

Sevgilim eski sevgilim gibi değil öyle bişey yapsa ben kızınızı seviyorum vazgeçmem derim dedi bana. Bende söylemek istemiyorum ama başkasından duymasını da istemiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…