Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

gkk1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.699
482
32
Merhaba arkadaşlar geçmişe takılı kalmayıp önümüze nasıl bakabiliriz? Bunun için piskiyatriste gitmek nasıl bir fikir sizce? Daha önce giden oldu mu? Piskolog dinleyip fikir verir diye biliyorum ama piskiyatrist tıbbi müdahalede de bulunabiliyor sanırım. İkisinin de ücretleri pahalı ben randevu aldım bi piskiyatriste 150 tl yarım saati.. Umarım param boşa gitmez.. Kafam sürekli geçmişe takılı hüzünleniyorum mutlu olamıyorum geçmişi unut düşünmemeye çalış demeyin çünkü yapamıyorum. Evliliğimden işimden yaşantımdan herşeyden pişmanlık duyuyorum zaman zaman.
Aranızda piskiyatriste veya piskoloğa gitmiş tavsiyeler almış bunu paylaşacak kişiler var mı birbirimize yardımcı olalım. Ben yarın gideceğim deneyimimi size de aktarırım ancak sizin deneyimlerinizi duymaya ihtiyacım var şuan. Yardımlarınız için çokk teşekkürler şimdiden, ki zaten her yorum yapana cevap veriyorum :)
Not: Eski konularımı okuyup onun üzerinden yorum yapmayın lütfen, o konularda yeterince konuştuk.. :KK43: :KK43: :KK43:

psikiyatri şu anda en son düşüneceginiz çözüm olmalı bence
gidiceksiniz sizi dinleyecek birkaç birşey söyleyip
muhtemelen 10 mg bir antidepresan yazacak
ilaçlarla mutlu olmaya unutmaya çalışmak çözüm olmuyor canım ben kendimden biliyorum
sana tavsiyem bolca dua et ve Allah a sığın
en iyi huzuru O veriyor
ben ilaç kullanıyordum ama baktım ki bütün hayatımı esir aldılar
bıraktığım an iki katı olarak geri dönüyordu sorunlar
bende en son güzel bir kitap aldım okumaya başladım
içim sıkıldıkça kalkıp namaz kıldım
Allaha şükür şuan iyiyim
herşey yolunda gitti ve şuan yeniden anne olmayı düşünüyorum
insan beyni mükemmel yaratılmıştır
başarabilirsin kendi kendine
sevgiler

Bende çok uzun zaman geçmişte yaşadığım şeyleri unutamıyorum açıkcası. Örneğin kaza yaptım ve uzun zaman araba kullanırken korktum şimdi eşimin yanında otururken korkuyorum. Bende herşeyden yaptıklarımdan ortamda otururken o muhabbetlerden filan hemen sıkılıyorum bir işe başlıyorum adapte olmakta zorlanıyorum bunun için bi yardım almak istiyorum . Eşimde çok sabırsız oda onun için yardım almak istiyor . Yarım saatlik seans ta cidden çok kısa ve pahalıymış

psikiyatrist ilaç yazar ilaçları kullanmaya başlar ve er ay ki durumu kontrol için yeniden gidersiniz
ilaçlar sizi uyuşturur ve mutlu oldum sanırsınız

psikolog dinler ilaç yazamaz
bu senslar sizi rahatlatır ama düzenli gitmek durumundasınız
güzel para dökersiniz

ve tüm bunlara rağmen iş yine kendinizde biter

ilaçlar ya da başka bir insan sizi iyi etmez yalnızca geçici rahatlama sağlar

psikiyatri şu anda en son düşüneceginiz çözüm olmalı bence
gidiceksiniz sizi dinleyecek birkaç birşey söyleyip
muhtemelen 10 mg bir antidepresan yazacak
ilaçlarla mutlu olmaya unutmaya çalışmak çözüm olmuyor canım ben kendimden biliyorum
sana tavsiyem bolca dua et ve Allah a sığın
en iyi huzuru O veriyor
ben ilaç kullanıyordum ama baktım ki bütün hayatımı esir aldılar
bıraktığım an iki katı olarak geri dönüyordu sorunlar
bende en son güzel bir kitap aldım okumaya başladım
içim sıkıldıkça kalkıp namaz kıldım
Allaha şükür şuan iyiyim
herşey yolunda gitti ve şuan yeniden anne olmayı düşünüyorum
insan beyni mükemmel yaratılmıştır
başarabilirsin kendi kendine
sevgiler
Evet muhtemelen ilaç verecek ama ben ilaç istemediğimiz söyleyeceğim inşallah ters tepki vermez doktor o zaman neden geldin demez. Acaba piskoloğa mı gitsem onun yerine?
Bir ara sizin dediğiniz gibi namaza başlamıştım bol dua ediyordum kitap okuyordum, hatta her duamda namaz kılmaktan ayırma diye dua ederdim rabbime ancak başıma öyle kötü şeyler geldi ki Allah affetsin namazı bıraktım.. Başım sıkıştığında namaza başlardım geçince bırakırdım hep Allah da beni böyle cezalandırdı işte diye düşünüyorum namaza başlamaya da yüzüm tutmuyor yine bırakacağımı düşünüyorum çünkü... Hayattan tat almıyorum resmen artık... İnşallah bende zamanla doğru yolu bulurum.

psikiyatrist ilaç yazar ilaçları kullanmaya başlar ve er ay ki durumu kontrol için yeniden gidersiniz
ilaçlar sizi uyuşturur ve mutlu oldum sanırsınız

psikolog dinler ilaç yazamaz
bu senslar sizi rahatlatır ama düzenli gitmek durumundasınız
güzel para dökersiniz

ve tüm bunlara rağmen iş yine kendinizde biter

ilaçlar ya da başka bir insan sizi iyi etmez yalnızca geçici rahatlama sağlar
Ben gerçekten çok bunaldım artık.. Herşeyden herkesten hayatımdan.. Yeni bir sayfa açmaya bile cesaretim yok. Benim kendimi yenilemem lazım. Yenilenmem demek yeni bir hayat demek ancak buna halim yok cesaretim yok belki buna çözüm bulunur diye umuyorum :KK43:

Bende çok uzun zaman geçmişte yaşadığım şeyleri unutamıyorum açıkcası. Örneğin kaza yaptım ve uzun zaman araba kullanırken korktum şimdi eşimin yanında otururken korkuyorum. Bende herşeyden yaptıklarımdan ortamda otururken o muhabbetlerden filan hemen sıkılıyorum bir işe başlıyorum adapte olmakta zorlanıyorum bunun için bi yardım almak istiyorum . Eşimde çok sabırsız oda onun için yardım almak istiyor . Yarım saatlik seans ta cidden çok kısa ve pahalıymış
Evet maalesef öyle gidip gitmemekte kararsızım aslında ama bir denemek istiyorum randevuyu aldım o yüzden.. Benimki daha çok acı çekmemi sağlayan geçmişte yaptığım duygusal hatalar.. içimde hep ya şöyle olsaydı diyen biri var gençliğim heba oluyor diye düşünüyorum... Ve bunu getirmenin bir yolu yok maalesef..

Ben de çok büyük hatalar yaptim.
Ama bunları kambur olarak görmemek gerek.
Bunlar beni ben yapan seyler.
Benim parçam, su anki halimin tuğlaları.
Böyle kabul etmek lazim.
Hata yapmadan yaşamak diye bir şey yok ki.
Evet bende bir an böyle düşünüp rahatlıyorum sonra yine aynı oluyorum ya şöyle olsaydı böyle olsaydı diye kemirip duruyor içimi düşünceler.. Acaba değiştirebilir miyim şuan diye kemiriyor içimi düşünceler..

Evet maalesef öyle gidip gitmemekte kararsızım aslında ama bir denemek istiyorum randevuyu aldım o yüzden.. Benimki daha çok acı çekmemi sağlayan geçmişte yaptığım duygusal hatalar.. içimde hep ya şöyle olsaydı diyen biri var gençliğim heba oluyor diye düşünüyorum... Ve bunu getirmenin bir yolu yok maalesef..
gençliğim heba oluyor demek çok yanlış hadi geçmişte hata oldu o zamanlar heba oldu şuanda da o zamanı düşünerek heba ediyorsun o zaman birde böyle düşün. Ayrıca bu gibi şeyler beyinde bitiyor diye düşünüyorum doktor evet yardım edebilir belki ama çözüm değil ki kendi kafanda bitirmen gerekli bence

gençliğim heba oluyor demek çok yanlış hadi geçmişte hata oldu o zamanlar heba oldu şuanda da o zamanı düşünerek heba ediyorsun o zaman birde böyle düşün. Ayrıca bu gibi şeyler beyinde bitiyor diye düşünüyorum doktor evet yardım edebilir belki ama çözüm değil ki kendi kafanda bitirmen gerekli bence
Evet kafamda bitirmem gerekli ama şöyle bir düşünce bu gençliğim heba mı oluyor acaba olayı; şuan bişeyler yapsam belki bişeyler değişebilir hayatımda ama ben hiçbirşey yapmıyorum ve ilerde atıyorum 50 yaşıma gelince ya genşken cesaret edip şöyle yapsaydım demek istemiyorum.. Acaba harekete geçmeli miyim ne yapmalıyım... Aslında piskolog daha iyi olacak sanırım piskiyatrist ilaçları dayayacak galiba..

Ben gerçekten çok bunaldım artık.. Herşeyden herkesten hayatımdan.. Yeni bir sayfa açmaya bile cesaretim yok. Benim kendimi yenilemem lazım. Yenilenmem demek yeni bir hayat demek ancak buna halim yok cesaretim yok belki buna çözüm bulunur diye umuyorum :KK43:

bence başarabilirsin
ilaç yazacak çünkü psikiyatristin iyi etme yolu budur
Allah a sıgındıgında pes etme elbette için daralacak ama ısrarla tek çözüm tek huzur beni yaratanda diye düşünürsen başarabilirsin canım
Bir yola çıkarsın ve ilk zorlukta pes edersen olmaz
Allah kulunu sınar her durumda O na şükrediyormusun kalben teslim olabiliyormusun?
bu kadar yıpratma yorma kendini

evet geçmişin olmasa şuanki sen olamazdın
eminin rahatlayacaksın canım

Evet kafamda bitirmem gerekli ama şöyle bir düşünce bu gençliğim heba mı oluyor acaba olayı; şuan bişeyler yapsam belki bişeyler değişebilir hayatımda ama ben hiçbirşey yapmıyorum ve ilerde atıyorum 50 yaşıma gelince ya genşken cesaret edip şöyle yapsaydım demek istemiyorum.. Acaba harekete geçmeli miyim ne yapmalıyım... Aslında piskolog daha iyi olacak sanırım piskiyatrist ilaçları dayayacak galiba..
bencede nedense ben bu ilaç işine karşıyım çok büyük bir depresyon vardır bir kayıp vardır vs gibi durumlarda tmm yani ilaç alınsın ama bilmiyorum senin durumunda bana yanlış gelirdi ilaç işi. Kardeşim karanlıktan korkuyordu filan başka sorunları vardı gitti doktora aylarda hatta 2 yıl filan ilaç aldı o zaman onada kızmıştım

bence başarabilirsin
Allah a sıgındıgında pes etme elbette için daralacak ama ısrarla tek çözüm tek huzur beni yaratanda diye düşünürsen başarabilirsin canım
Allah kulunu sınar her durumda O na şükrediyormusun kalben teslim olabiliyormusun?

eminin rahatlayacaksın canım[/QUOTE

Bir ara o yöntemi denediğimde hep şöyle düşündüm Allah a dua ediyorum yardım istiyorum ama ben kul olmanın gerekliliklerini yerine getiriyor muyum acaba diye düşündüm yani başım açık kıyafetlerim desen öyle, kapanmayı zaten düşünmüyorum.. Bu sebeple Allah (c.c) bana doğru yolu göstermiyor beni hep huzursuzluğa itiyor diye düşünürdüm zamanla namazı bıraktım böyle böyle.
İnanın zaten Allah'tan korkum olmasa aykırı şeyler yapıp kendim için çabalayacağım ama Allah korkusu ağır bastığı için elim kolum bağlı.. Mesela boşanmak.. Allahtan korktuğum için boşanmıyorum biliyorum boşansam bu sefer daha kötü olacak..

bence başarabilirsin

eminin rahatlayacaksın canım
Bir ara o yöntemi denediğimde hep şöyle düşündüm Allah a dua ediyorum yardım istiyorum ama ben kul olmanın gerekliliklerini yerine getiriyor muyum acaba diye düşündüm yani başım açık kıyafetlerim desen öyle, kapanmayı zaten düşünmüyorum.. Bu sebeple Allah (c.c) bana doğru yolu göstermiyor beni hep huzursuzluğa itiyor diye düşünürdüm zamanla namazı bıraktım böyle böyle.
İnanın zaten Allah'tan korkum olmasa aykırı şeyler yapıp kendim için çabalayacağım ama Allah korkusu ağır bastığı için elim kolum bağlı.. Mesela boşanmak.. Allahtan korktuğum için boşanmıyorum biliyorum boşansam bu sefer daha kötü olacak..

bencede nedense ben bu ilaç işine karşıyım çok büyük bir depresyon vardır bir kayıp vardır vs gibi durumlarda tmm yani ilaç alınsın ama bilmiyorum senin durumunda bana yanlış gelirdi ilaç işi. Kardeşim karanlıktan korkuyordu filan başka sorunları vardı gitti doktora aylarda hatta 2 yıl filan ilaç aldı o zaman onada kızmıştım
Evet biyolojik dengem de bozulacak ruhsal dengemin bozulduğu yetmezmiş gibi..

canım
Allah kuluna öyle dermi? sen pes etme bu düşündüklerinin hepsi şeytan vesvesesi
sen yolundan ayrılma bak herşey nasıl düzelecektir
kapalı açık olmakla alakası yok sen umudunu kaybetme

X