mutsuz evlilik

Eşinde hafif de olsa odunluk varsa tatli sozler yok yalniz hissediyorumlar seni ozluyorumlar sokmuyor canim. İstedigin kadar bakimli guzel ol. Malesef fayda etmiyor. Sen de bizim tayfaya katilmis gibisin. En iyisi mi emrivaki yapacaksin. Hoop suraya gidiyoruz ben ayarladim hadi kalk. Tabi bunu da haftasonu yapacaksın el mecbur.
dimi gururu bir kenara bırakmak gerek

Çocuklar 1 gece annenlerde kalsin. Mesela cuma akşami annenlere birak ve cumartesi öğlenden sonra tekrar al.

Sirf o cumartesi uyuyucağini bilmek bile insani rahatlatir. Eşinin sevdiği bir restoranda yemek yiyin yada evde film keyfi yapin, yakinlaşin.

Bunu ayda 1-2defa yapin, size çok yardimci olacak. Ve hayir bu çocuklarda travma yaratmiyor. Çocuklarin anne baba mutlu olduğu, enerjili olduğu bir yuvaya ihtiyaçlari var. O anneanede (ki taniyorlar, seviyorlar) kaldiklari 1 gece inan onlari etkilemiyor.

Hatta mesela kizim annemlerde 1 hafta kalmişliği var. Hic sorun olmadi.

Çocuklar 1 gece annenlerde kalsin. Mesela cuma akşami annenlere birak ve cumartesi öğlenden sonra tekrar al.

Sirf o cumartesi uyuyucağini bilmek bile insani rahatlatir. Eşinin sevdiği bir restoranda yemek yiyin yada evde film keyfi yapin, yakinlaşin.

Bunu ayda 1-2defa yapin, size çok yardimci olacak. Ve hayir bu çocuklarda travma yaratmiyor. Çocuklarin anne baba mutlu olduğu, enerjili olduğu bir yuvaya ihtiyaçlari var. O anneanede (ki taniyorlar, seviyorlar) kaldiklari 1 gece inan onlari etkilemiyor.

Hatta mesela kizim annemlerde 1 hafta kalmişliği var. Hic sorun olmadi.
ah keşke ama annem gece bakamaz çünkü nerdeyse hiç uyumuyorlar haftada 2 böyle bir fırsat olsa keşke ... kesinlikle çocuklara da yansır

malesef uykuları berbat beraber uyuyoruz uyku eğitimi denemedim ağlatmadan mümkün olmuyor çünkü

Yataklari ayirin. Artik büyüdüler, gece sütede ihtiyaçlari yok. Ve evet ağlayacaklar ama bu iyilikleri için. Uyku bir çocuk için çok çok önemli. Gün boyu yaşadiklari şeyleri uykuda anlamlandiriyorlar.

Korkuyorsan pedagog eşliğinde uyku eğitimi verebilirsin. Ben olsam ilk önce odalari ayirirdim ve onlar ile beraber diğer odada yatardim, odaya alişincaya kadar. 1 hafta felan.

Ondan sonra uyku eğitimine başlarim. Önce bir rutine başlarim, banyo-süt-diş firçalama-ve kitap bakma. Ondan sonra doğru yatağa. Iyi geceler dileyip odadan çikardim. Ağladiklarinda her 5-10-20-25-.. dakika yatağindan çikarmak kaydi ile pişpişlardim.

Ki ben öylede yaptim kendi kizimla. Şimdi akşam 7-sabah 7ye kadar yatiyor.

Eşinizin size hiçbir eziyeti yok.Yapmayın.Şimdiki doktorların canı çıkıyor.Arkadaşımın eşi de doktordu.Hafta sonları 1 gün çocukları annesine bırakıyordu.O da eşiyle baş başa kalıyordu.Çok da güzel evlilikleri vardı.Ama uykuyu ihmal etmişsiniz Bebeklerin uyku saati çok önemli.Hep aynı saatte yatırmalısınız.Bu konuda mutlaka eğitim alın bir an önce.Ne olur eşinizin de değerini bilin.Sadece çok yoruluyor.Haftada bir onu yormayacak ama seveceği bir ortam yaratabilirsiniz.

ben senın eski konunuda hatırlıyorum
ne yazıkki değişmez canm
dışarıdan bakınca adam sanıyorsun okumuş etmiş doktor olmuş diyorsun
ama evdeki kadına davranışlarına bak ,

gizli kapaklı isleri varmı , bir halt çeviriyor olmasın

arkadaşlar merhaba herkese.direk konuya giriyorum müsaadenizle. 5 senelik evliyim 18 aylık ikiz kızlarım var çok şükür.
konu eşim evliliğim bir heyecanımız yok içim kıpır kıpır gezmek istiyorum yarım saat bile olsa dışarda bir yürüyüş ne bileyim bir kahve içmek istiyorum eşimle... ama eşimde hiç heyecan yok çalışıyor yorgun geliyor hastaneden aramızda 6 yaş var. çocuklara bakarken çok ama çok yoruluyorum arada kayınvalideme ya da anneme bırakma şansım var maks 3 saat bırakabiliyorum eşime defalarca söz ettim sinemaya gitmeyi çok özledim canlı müziğe gidelim aşkım vs vs ama adamda hiç heves yok en az onun kadar yoruluyorum ikiz bakmak çok zor tv telefon bağımlısı güzel dikkat çeken bir kadınım ama sadece eşimin ilgisini çekmiyorum sanırım. adamın ruhu yorgun,ondan ilgi göremiyorum bir sohbetimiz yok adamla kavga edince cevap vermiyor duvarla konuşsam daha çok rahatlarım odun gibi :KK43: mutsuzum ama seviyorum ne yapacağımı bilmiyorum üniversite mezunuyum fakat çalışmıyorum bebeklerden dolayı.çocuklardan önce de böyleydi ama şuan daha soğuk. arkadaşlarıyla güler sohbet eder ama benimle konuşacak konu bulmaz günün nasıl geçti desem akşama kadar hasta baktım der genel bir cevap verip konuyu kapatır bu durum beni agresifleştirdi eşimle paylaşım yapmak haftada 1 gün gezmek bir yerde oturmak biraz sohbet etmek istiyorum küs kalamıyorum da .. kin tutup bir kaç gün tavır yapsam belki pişman olur var mı benim gibi olup çözüm bulan boşanma dışında fikirlerinizi merakla bekliyorum çok teşekkür ederim. bu arada ailesine aşırı aşırı düşkün düşkün olsun düşman olmasın tabi ama onun yanında bana küfür etseler neden demez bizi hiç sahiplenmez

Hayatınızı elinize alın desem?

Ben yerinizde olsam, bir gün annemi veya kayınvalidemi ayarlarım, tam da eşinizin evde olacağı saatlerde.
Giyinir güzelce, ayarında hafif bir makyaj ile dışarı çıkmaya hazırlanırım.
Eşinizde geldiğinde, hayatım ben dışarı çıkıyorum gelmek ister misiniz?
Annen/annem çocukları idare edecek, bende bir kafa dağıtmak istiyorum.
Gelmeye karar verirsen filanca yerdeyim, görüşürüz.

Diyerek cevap vermesine bile fırsat vermeden çıkın.
Eve döndüğünüzde size çıkışacak olursa, "ben sana defalarca gel çıkalım dedim yorgunluğunu söyledin bana, ben de seni yormamak için ama kendim için de birşeyler yapmak istediğim için yalnız çıktım" dersin.

Bir başka gün arkadaşlarınız ile organizasyon yapın ve onlar ile vakit geçirin.
Bir başka gün yalnız sinemaya gidin mesela.
Ama bunu düzenli yapın, haftada 1 veya 2 sefer olacak şekilde, düzenli olarak kendinize vakit ayırın.

Zamanla, bu ayırdığınız vakitlerin size ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz.
Sizdeki değişimi fark eden eşinizde meraktan veya sırf gıcık olduğundan size katılmaya başlayacak.
Sonrasında da bir rutine dönüşecek bu ve siz de eve kapanıp 2 çocuk ile hayatınızı köreltmekten kurtulacaksınız.

Eşinize kızdım açıkçası, o çocuklar tek başına dünyaya gelmedi.
Hem size destek olmayışı, hem de sizin ruhsal sağlığınız için çok önemli olan desteği vermemesi, can sıkıcı.
Zamanla bunu törpüleyin derim.
Zamanla sizi anlamasını sağlayın, yoksa böyle hayat geçmez...

X