Mutluluk sizin için nedir?

**SU**

çocukta yaparım kariyerde
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
643
9
49
MUTLU OLMAK İÇİN İÇİNDE
BULUNDUĞUNUZ "AN" DAN
DAHA İYİ BİR ZAMAN OLDUĞUNA
KARAR VERMEK İÇİN
BEKLEMEKTEN VAZGEÇİN.

MUTLULUK BİR VARIŞ DEĞİL, BİR YOLCULUKTUR.

PEK ÇOKLARI MUTLULUĞU İNSANDAN DAHA YÜKSEKTE ARARLAR, BAZILARI DA DAHA ALÇAKTA.

OYSA MUTLULUK İNSANIN
BOYU HİZASINDADIR…

UNUTMAYIN;
"YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR"

"ANLAT BAKALIM MUTLULUK SENİN İÇİN NEDİR? "

Mutluluk benim için önce Allah'ın bana vermiş olduğu iç huzurdur. Yalnız kaldığım anlarda onun hidayetiyle güç alabilmem ve onunla konuşabilmemdir. Mutlululuğu bana verebilen en büyük düşüncem Allah C.C'dir.

Mutlu olmak için bir çok düşüncem vardır. Bilmek de bunlardan biridir. Mutluluk nedir diye sormaya başladığımda öncelikle bilmek gerekir diyorum. Neyi bilmek ? Öğrenmeyi, yaşamayı, doğayı, hayvanları ve tüm canlılarla özellikle insanı, gelişen teknolojileri, annenin yaşlılığında ki durumu ve babanın sorunlarını, kardeşlerin zorluklarını, arkadaşlarımın isteklerini ve dostlarımın ihtiyaçlarını, bunların hepsini bilmeliyim, nasıl bileceğimi öğrenmeliyim ki mutlu olayım. Herşeyden önce kişiliğimden daha önemli karakterim ahlaki yönüyle kuvvetli olmalı. Allah'ı bilmeliyim. Öyle doyumsuz bir düşünce ki Allah günlerce onu düşünüp mutlu olabilirim.

Onu düşünen herkes onu bilemeyebilir. İşte bu yüzden diğerlerinide bilmem ve öğrenmem gerekir. Öğrenmek nedir diye sormam, bildiklerimin ve bilmediklerimin bana artı ve eksi yanları nedir diye sormam gerekir. Hayat içinde mutlu olmak için birşeyler istemeden önce birşeyler isteyenleri dinlemeli ve onlara birşeyler vermeliyim. Benim için mutluluk kendi içimde taşıdığım bir hediyedir. Doğum gününde değil, sevgililer gününde ya da anneler gününde değil. Her gün içimden bir hediye vermekdir isteyenlere ya da istemeye çekinenlere...

Kısaca mutluluğum...

Bir okyanus'u bilmek kadar derin, bir deniz'e bakmak kadar geniş, bir şelalede yüzmeyi öğrenmek kadar zor, bir bataklıkda görebilceklerim kadar pis olsada batmayacak ve bir bardak su da içebileceğim kadar az'dır benim için... Kısaca mutluluk verebildiğim kadar aldıklarım değil, almadan verebildiklerimdir... Sevgiler

Şöyle cevap vermek istiyorum.....

DÜNYANIN YEDI HARIKASI
> >
> > Bir grup ögrenciden Günümüz Dünyanin Yedi Harikasi'nin
> > neler oldugunu düsündüklerine dair bir liste yapmalari
> > istenir. Aralarinda anlasmazliklar çikmasina ragmen
> > asagidakiler en fazla oyu alanlardir:
> >
> > 1)- Misir'in Büyük Piramitleri
> > 2)- Tac Mahal (Taj Mahal)
> > 3)- Büyük Kanyon (Grand Canyon)
> > 4)- Panama Kanali
> > 5)- Empire State Binasi
> > 6)- St. Peter Bazilikasi (St. Peter's Basilica)
> > 7)- Çin Seddi (China's Great Wall)
> >
> > Ögretmen oylari toplarken, sessizce duran bir kiz
> > ögrencisinin henüz kagidini vermemis oldugunu
> > farkeder. Sonra ögrencisine kendi hazirladigi liste
> > ile ilgili bir problem olup olmadigini sorar. Kiz
> > ögrenci ise
> >
> > "Evet, biraz. O kadar çok sey var ki, bir türlü karar
> > veremiyorum" der.
> >
> > Ögretmen de ögrencisine
> >
> > "Peki, söyle bakalim senin listende neler var, belki
> > biz sana yardimci olabiliriz" der.
> >
> > Kiz ögrenci önce duraksar ve sonra okumaya baslar:
> >
> > "Bence Dünyanin Yedi Harikasi :
> >
> > 1)- görmek
> > 2)- duymak
> > 3)- dokunmak
> > 4)- tatmak
> > 5)- hissetmek
> > 6)- gülmek
> > 7)- ve sevmek...
> >
> > Odada sinek uçsa sesi duyulacak sekilde bir sessizlik
> > oldu. Basit, siradan ve normal olarak düsündügümüz ve
> > gözden kaçirdigimiz seyler gerçekte ne kadar da
> > mükemmeldirler.
> >
> > Samimi bir hatirlatma: Hayattaki en degerli seyler
> > satin alinamayanlardir.
>
>Bence mutluluk görmek,duymak,dokunmak,tatmak,hissetmek,gülmek ve
sevmek tir.:a015:

mutluluk bence insanın sevdikleriyle sevenleriyle yaşamasıdır.ben eşimle ve kızlarımla birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyorum onlar benim yaşam sebebim.............

sağlığım yerinde ve sevdiğim insanlar yanımda,benim için mutluluk bu.

sevenlerimle ve sevdiklerimle sağlıklı mutlu beraber yaşamakdır.

mutluluk bulunduğun andan haz almaktır. Tabiki sevdiklerinde olursa iyi olur. Ama nedense biz kadınlar mutluluğu yada güzel şeyleri çocuklarımız eşimiz yada büyüklerimizle düşünürüz. Oysa erkekler yalnız gidip kahvede yada arkadaşıyla başıboş dolaşır. Çocuklarınız sizei devet bile etmeden sinemaya gider. Peki ya ben
Ben ne zaman mutlu olurum. İşte ben kimse davet etmesede,dolaşmak istermisin diye sormasada ben bir müzikle bir kitapla yada bir sohbetle mutlu olurum. Bazen kalabalık dünyada yalnızlığımla

Bazen kendimizi çok yorgun, bitkin ve güçsüz hissederiz...Sanki bir çok yük, anlaşmış gibi aynı anda omuzlarımıza biner...İşte böyle anlarda, kendimizi küçük bir çocuk gibi korunmaya muhtaç hissettiğimiz de...Duyduğumuz, İYİ GECELER, GÖRÜŞÜRÜZ BEBİŞİM cümlesi bizi mutlu eder...))) ...Gülümsetir...Evet, işte bu deriz...))) ...Hayat birden yeniden güzel görünür gözümüze...Kendimizi perfect women gibi hissederiz...))) ...

bence mutluluk sevgidir.herkesi herşeyi sevmektir.kızım beni çok mutlu ediyor.
onu düşünmel en sıkıntılı zamanlarımda bana mutluluk veriyooo.
seni seviyorum mutluluk kaynağım kuzum.

bence mutluluk sevgidir ve birde suan benim için mutluluk kızımın iyileşmesidir

Bence En Güzel Mutluluk En Basitinden Huzur Icinde Bir Bardak Cay Icip Keyfini Cikarabilmektir

MUTLULUK BAKTIĞINI GÖRMEK, İÇİNDEN İNANDIĞINI NE PAYASINA OLURSA OLSUN YAPABİLMEK VE EVETTTTT BEN BUNU YAPTIM BAŞARDIM DEMEKTİR. ÖYLE ÇOK Kİ MUTLULUĞUN ANLAŞIYIŞI BUNU SINIRLANDIRMAK MUTLULUĞUMUZU SINIRLANDIRMAK DEĞİL MİDİR???

YÜRÜĞÜN YOLDAN, YEDİĞİN EKMEKTEN, ,İÇTİĞİN SUDAN, SICACIK BİR GÜLÜMSEMEDE, BİR İÇTEN YANAĞA KONAN ÖPÜCÜKTE, BİR DOST SESİNDE , HAVADA KUŞTA , ALDIĞIN NEFESE ŞÜKRETMEKTE DEĞİL MİDİR.???

Hüznün hemen arkasından gelen şeydir mutluluk..

Mutluluk ve hüzün hep birbirlerini kovalar, birbirlerinin peşinden gelirler...

kendimin ve sevdiklerimin sağlıklı ve huzurlu olması benim için mutluluktur.

X