- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi musunmutlu
mutlu olmak istiyorsan az beklentin olacak, ne kadar fazla istek o kadar mutsuzluk ve en önemlisi evlilik için acele etme, hayallerini yaşa, yalnız yapman gerekenleri yap, içinde şunu da yapsaydım uhdesi kalmasın, asla ve asla eşin olacak erkeğin seni değiştirmesine-kısıtlamasına izin verme, aileleri de ilişkine çok bulaştırma...Hanımlar Merhaba :)
Siteyi uzun süredir üye olmadan takip ediyordum ve bugün sadece bu konu için üyelik açtım.
Ben bekar 23 yaşında bir bayanım. Üniversiteden bu sene mezun oldum ve malumunuz evlilik mevzuları gündemde. Zaten bu sebeple bu siteye giriyorum.Birçoğunuz evlilik konusunda ince detaylar için bana çok yardımcı oldunuz ANCAK çoğu konuda okuduğum problemli evlilik-nişanlılıkların beni korkutmaya, isteksizleştirmeye, endişelendirmeye başladığını farkettim.Yanlış anlamayın elbette insanlar burada dertleşiyor, birbirine destek oluyor bu çok güzel.
Sadece benim mutlu olan evlilik ve nişanlılıkları duymaya ihtiyacım var. Yaşantınızda sizi neler mutlu ediyor? Hangi süreçler harikadır? İyi ki evliyim, iyi ki nişanlıyım, nişanlılığın şusu çok güzel, evliliğin şusu her şeye bedel dediğiniz durumlar nelerdir biraz anlatır mısınız?
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyor ve herkesin mutluluğuna maşaAllah diyorum.
Ekleme: Yorumların daha isabetli olması için yazmak istedim. 2 yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var. Henüz evlilik düşünmüyoruz. Sadece ben buradaki konuları okumamla oluşan endişelerin evlilik düşüncemin önüne geçmesini engellemek istediğim için bu konuyu açtım. Bunu dikkate alarak destek olan herkese tekrar teşekkür ederim :)
aynen bende katiliyorum. Biz evlenmeden once de rahatca sevisebiliyorduk hatta. O yuzden tek fark ayni soyadi kullanmak ve es kaza gebe kalirsam ne olacak derdimin olmamasi.mutlu olmak istiyorsan az beklentin olacak, ne kadar fazla istek o kadar mutsuzluk ve en önemlisi evlilik için acele etme, hayallerini yaşa, yalnız yapman gerekenleri yap, içinde şunu da yapsaydım uhdesi kalmasın, asla ve asla eşin olacak erkeğin seni değiştirmesine-kısıtlamasına izin verme, aileleri de ilişkine çok bulaştırma...
sonrasında eşin sana gereken ilgiyi-alakayı gösteriyorsa zaten mutlusun..
ama bu demek değilki herşey mükemmel olacak, bazen ekonomık sorunlar bazen cınsellık bazen karakter uyusmazlıkları sorun olmasına neden olabılıyor.. bunları da sabırla-anlayısla çözebılırsınız..
bana sorarsan ıyıkı evlendım dıyememzaten bırlıkte yasıyorduk-hayatımızda degısen bırsey olmadı- artık özgurce sevısebılıyoruz evlılıgın bence tek guzel yanı bilmem anlatabıldım mı )) yoksa evlılık benım gıbıler ıcın olmasada olur
işte rahatlıgı da burdan kaynaklıyoraynen bende katiliyorum. Biz evlenmeden once de rahatca sevisebiliyorduk hatta. O yuzden tek fark ayni soyadi kullanmak ve es kaza gebe kalirsam ne olacak derdimin olmamasi.
aynen evde herseyi birlikte yapabilmek ve bundan keyif almak harika..Cutemom da yazmış bekarken mutlu olan evlenince de oluyor.
28 yaşında evlendim 31 yaşındayım yeni anne oldum. Evlilik güzel. Arada tartışacağını baştan kabul et. Yalnız asla küfür eden tartışmalarda çirkinleşen bir adamla evlenme. Biz bugüne kadar tartışırken söylediğimiz en sert şey "saçmalama" oldu. Burada bazen okuyorum kızlar yazıyor sevgilim küfretti falan diye üzülüyorum onlar için.
Bir de akşam eve gelme var. İki taraf da çalışıyorsa kız mutfağa gidip erkek salonda tv seyredip masaya geçiyorsa o evlilik bana göre değil.
Gece konusuna girmiyorum onu aranızda halledin :))
Hanımlar Merhaba :)
Siteyi uzun süredir üye olmadan takip ediyordum ve bugün sadece bu konu için üyelik açtım.
Ben bekar 23 yaşında bir bayanım. Üniversiteden bu sene mezun oldum ve malumunuz evlilik mevzuları gündemde. Zaten bu sebeple bu siteye giriyorum.Birçoğunuz evlilik konusunda ince detaylar için bana çok yardımcı oldunuz ANCAK çoğu konuda okuduğum problemli evlilik-nişanlılıkların beni korkutmaya, isteksizleştirmeye, endişelendirmeye başladığını farkettim.Yanlış anlamayın elbette insanlar burada dertleşiyor, birbirine destek oluyor bu çok güzel.
Sadece benim mutlu olan evlilik ve nişanlılıkları duymaya ihtiyacım var. Yaşantınızda sizi neler mutlu ediyor? Hangi süreçler harikadır? İyi ki evliyim, iyi ki nişanlıyım, nişanlılığın şusu çok güzel, evliliğin şusu her şeye bedel dediğiniz durumlar nelerdir biraz anlatır mısınız?
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyor ve herkesin mutluluğuna maşaAllah diyorum.
Ekleme: Yorumların daha isabetli olması için yazmak istedim. 2 yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var. Henüz evlilik düşünmüyoruz. Sadece ben buradaki konuları okumamla oluşan endişelerin evlilik düşüncemin önüne geçmesini engellemek istediğim için bu konuyu açtım. Bunu dikkate alarak destek olan herkese tekrar teşekkür ederim :)
Hanımlar Merhaba :)
Merhaba canım..Ben de 24 yaşındayım.6 ay önce evlendim üniversitede tanışmıştım eşimle mezun oldum bir sene sonra da evlendim yangından mal kaçırır gibi.Benim eşimle aramda 6 yaş var.Senin nişanlın kaç yaşında onu öğrenebilir miyim?Eğer senin gibi daha 23-24 ise bence daha en az 3-4 sene düşünmeyin derim ben.Erken evlenmek o kadar da güzel bir şey değil yani.Hala üniversitede yakın kız arkadaşlarımla deli gibi gezdiğimiz o günleri özlüyorum bazen.Biliyorum olumlu şeyler duymak istemişsin ama bunları paylaşmak istedim.Bkz ayrıca;Hanımlar Merhaba :)