mutlu sonla biten tedavi hikayemiz :)))

celiin

Guru
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
1.022
6
358
Diyarbakır
Benim de farklı bir hikayem var kızlar aynı zamanda eşe söyleme hikayesi komik. 4 yıllık evlilik ve 3 yıl denemeden sonra kavuştuk ama nasıl kavuştuk uğraşmayan bilemez.bu süreçte insanların düşüncesiz lafları hergün yumurta takibi iğneler, her doktora gittiğimizde farklı bir sorunla karşılaşmamız artık yıpratmıştı beni.serophenler,klomenler çatlatma iğneleriyle aylar geçti eşimin test sonucu gayet olumlu fakat tüm bunlara rağmen olmayınca hsg çekildim ve tüplerde yapışıklık ve tıkanıklık tespit edildi, tamam sorun buymuş dedik devam ettik yola, tabi her ay bizi düşük çıkarak kendisiyle uğraştıran E2 hormonuna aldırmadan...Derken benim tüpler açıldı bu sefer olumlu herşey dedik eşte sorun yok benım tüpler açıldı devam ettik sıra iğne tedavisine geldi göbekten 12 gün boyunca gonal f vurularak iğne tedavisine başladık eşimin yeniden tahlil vermesi istendiği için bu arada tahlil verdik ve o gün şok olduk.muayene sırasında çift taraflı varikosel tespit edildi sperm hareketliliği %3 e kadar düşmüş normal yolla asla cocuk sahibi olmazsınız dedi bütün gittiğimiz doktorlar.mecburen ameliyat denildi fakat ben bu aralarda iğneleri vuruluyorum bırakıp bırakmayacağımı doktora sorduğumda bırakma iğnelerin boşa gitmesin madem eşinde sorun varmış ameliyat öncesi iğneleri kurtaralım bari aşılama yapalım deyince çok mutlu olduk.Tam aşılamanın hazılığını yaparken yine e2 nin azizliğine uğradık ve çok düşük olduğu için aşılama iptal edildi yani iğneler boşa gitti.Erken menopoza girme riskiyle karşı karşıya olduğumu öğrendim bu hormunun düşüklüğü yüzünden.sonra eşimin ameliyat olmasına karar verdik ve ameliyat olundu.Yüce Rabbin hikmeti işte eşimde sorun yokken benim tüpler kapalıymış sonra benim tüpler açıldı tam olacak derken eşimde erkek kısırlığı... vardır bundada bir hikmet. zaman herşeyi çözüyor ama beklemesi çok zor işte.Bu arada doktorum dinlenme aşamasındasınız soğan suyunu öneririm dedi pcosyim aynı zamanda.Battı balık yan going :) deyip ben o ay hem soğan suyunu hemde hayıt suyu diye bir şey duydum hormonları dengeliyormuş dediler onu içmeye başladım tabi ameliyatta iyi geçtiği için kafamız rahattı.ne yumurtlama günü saydım ne şu gün ilişki olacak bu gün ilişki olacak diye kendimi kastım eşimin 20 günlük heyet raporu benim sömestr tatiliyle birleşince ameliyattan sonra bol bol kendimize vakit ayırdık.Eşimin ameliyatının 20. günü benim yumurtlama dönemine denk gelmişti işte tam o zamanda meğer bu kadar kısa sürede olmuş.ben ki önceleri adetten 3 gün önce kan testi için koşa koşa hastaneye giden kişi...3 gün geçince idrarda test yaptım fakat çıkmadı işte dedim yine oluşan yumurta çatlamadı kocaman kiste dönüştü birde bunun için uğraş daha önce başıma çok geldiği için biliyorum.Ben doktora gittim gidecem(rahatım ya)aradan bir hafta geçti adet olmam lazımdı iş çıkışı hastanenin önünden geçerken bari yumurtlamama bakım olmuşmu olmamışmı diye progesteron testi yaptırayım dedim ve kan alınmışken hadi beta hcg ye de bakın dedim ve iş çıkışı eşim eve gelmeden arkadaşa kahve içmeye gittim sohbete daldım ve hastaneyi aramayı unuttuğumu farkettim ve aradım sadece progesteron 12 dedi şaşırdım hep 0 a yakın çıktığı için o dönemde. allah allah dedim ne oluyor yani dedim hadi bakalım gözünüz aydın hamilesizin beta hcg pozitif o yüzden progesteronunuz yükselmiş dediler, ben hala bakın başkasının tahlilyle karıştırıp beni boşa umutlandırmayın diyorum personele o da ısrarla hamilsiniz diyor o anı hiç unutamam. e şimdi evde değilim eşe nasıl haber verecem birazdan beni arkadaştan almaya gelecek telefondada veremem.telefon açıp hadi acele et acele et bizi bekletme dedim o anlamadı tabi.meğer arkadaşımında benimle bize geleceğini tahmin etmiş.Biz evden çıktık asansöre bindik yyyyaaaa bizi niye bekletiyorsuunnnn amaaaa diyerek karnımı işaret ettim eşim şoklarda gerçektenmi gerçekten mi diyerek bu arada 12. kattan aşağıya inip kapı açılana kadar sarılmışızz :)))))))))))))) kapı açıldığında biz hala sarılıyoruz bu arada görevden dolayı doğudayız buralarda hoş karşılanmayan durum tespih çeken bir amca karşımızda kafa sallayarak ne günlerdeyiz der gibi cık cık cık diye ses çıkarıyor tövbe tövbe diyerek ama sadece gülüyoruz biz ben bu ilginç günü ömrüm boyunca unutmıyacağım işte benim uzun hikayem buuu.umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.sizlerden de farklı tedavi hikayelerinizi yazıp paylaşmanızı istiyorum. bir kere daha anladım ki herşey vaktiyle saatiyle hayırlı zamanda geliyor ve herşey olacağa varıyor.Noluurrrr umudunuzu yitirmeyin, hiç durmadan devam edin Allahtan isteyin o en güzel zamanda en ummadığınız zamanda veriyor...

ne güzel bir müjde
sizin adiniza cok sevindim
Allah tamamina erdirsin ,hayirli evlat olur insallah

Allah tamamina erdirsin, dileyen herkese nasip etsin :)

Allah tamamına erdirsin inşallah sağıcakla alın bebeğinizi kucağınıza ne güzel anlatmışsınız darısı başımıza inşallahh :)

maşallah,Allah tamamına erdirsin,sağlıkla ve mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin
boğazım düğümlenerek okudum hikayenizi,tam da umudumun uçurumun ağzına geldiği noktadayım.Rabbim inş isteyen ve uğraşan herkese bu güzel duyguyu tatmayı nasip eder. inş bir gün ben de bu meşakkatli yolda yaşadığım hikayemi mutlu sona erdiği zaman anlatırım burda

Gözünüz aydın canım. Çok mutlu oldum. Sanki kendimin olmuş gibi sevindim.

Rabbim sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin. Benim gibi olmayanlara da bir an önce bebiş versin. Amin.

Dualarını eksik etme bizden.

yüce rabbim tamamına erdirsin inşallah.sağlıklı gine kucağıınıza almak nasip olur.

canım okurken çokkkk duygulandım gözlerim doldu rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....bizde bebiş için uğraşıyoruz üzülüyoruz elimizde değil ne yapalım ama herşey takdiri ilahi mevlam ol desin yeterki olmayacak hiçbirşey yok canım....sabır ve duadan başka çaremiz yok dediğin gibi elbet birgün yavrularımız gelecek bütün kalbimle inanıyorum....rabbim banada tüm isteyenlerede hayırlı evlatlar versin inşallah...bizlere de dua et canım inşallah

her zaman söylüyorum rabbim kimseyi diğerinin çocuğuna boynubükük baktırmasın çok zor bir durum. ben çok yaşadım bu zorluğu allah sizlere yaşatmasın.en yakın 2 arkadaşım dogum yapıp memleketlerınden gelecektı süreclerini birlikte yaşadığımız insanlardı, günlerce ağladım ama kesınlıkle kıskanclıktan değil ben onların çocuguna nasıl davranacam diye acaba biraz geri dursam kıskanıyor mu sanacaklar çok yaklaşsam nazar değirdi gözü değdi derler mi diye ikilemde kalmaktan zor bir şey yok en yakın arkadaşımın yıne bebeği olduğunda koklamak için eğildim ayyy öpme yaaa diyerek tepki verdi ben bu günleri hiç unutmuyorum daha bunu gibi belki yüzlercesi.Allahım bana verdiğinin 10 katını 100 katını hayırlısıyla sizlere versin.hep dua ediyorum. dualarım sizlerle arkadaşlar..

ah canım aynen öyle nasıl davranacağımızı bilemiyoruz sevsek nazar değecek sevmezsek kıskanıyor mu diyecekler diye ne yapacağımızı bilemiyoruzhee birde bebeği kucağımıza aldığımızda eee çocuk diye ölüyorsun yapsana demeleride cabasısanki elimizde olan birşey
canım sende çok dikkat et temizlik filan yapma,ağır kaldırma yat mis gibi oldu mu?

yyokk zaten temizlikle işim bu kadar zorlu sürecten sonra bulmuşum her tarafım pislik olsa ne yazar dinleniyorum bol bol raporluyum zaten düşük tehdidinden dolayı yormamaya çalışıyorum kendimi benı gunluk gittiğim 120 km yol yordu işten dolayı.ilçeye gidip geliyorum ama dikkat edıyorum kendıme insanlar çok cins yya diyorum ya bir arkadaş konuşma esnasında benı bu cocuk mahvettı kustum ölüddüdüüm bitttimm dedyıp duruyor yyav dedımmm kustuuysan arkadasım ömur boyumu surdu yok, 9 ay mı surdu yok, 3 ay surdu isterse 9 ay sursun dedım elbette gecıcı seyler içinde bir bebeğin buyudugunu bilmekk bu daha sevındırıcı kussan bıle dedım,benım olsun samımı soluyorum 9 ay kusmaya razıyım dedım, sen anne olmadan bilemezssiiiiiiinn ben mahvoldumm, sen annne olmadannn anlayamazsınnn benıııı dedii şartellerim attı tabi dedim allah bizlerin durumunada düşürmesin ama sen beni hiç anlayamazsın beklemıyorum da zaten dedim kimsenin garantisi yok dedım, barı elındekının kıymetını bıl yanlış bişe yapmada allah onu almasın elınden 1.si oldu bakalım ikincisi nolacak, allah benım durmuma inş.senı düşürmez dedim neye uğradığını şaşırdı. yani diyeceğim insanlar çok acımasız, bunlara ben cok uzuluyordum ruhlarımı duyuyor kesınlıkle duymuyor hiç de bişe olmuyor. bizler boşa yıpratıyoruz kendımızı güçlü olalımkı söz söyleme hakları olmasın kımsenın...

Çok zor dediğin gibi nasıl davranacagını bilemiyorsun. yap sende diyorlar siparişle mi geliyor sanki.

Sabırla bekliyoruz. Bir gün bizde kendi yavrumuzu kucagımıza alacagız.

Herkesin evladını anne babasına bağışlasın..

Sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim..

canımm valla çook duygulandım yaaa Allahım gönlüne göre versin içindeki o mucize tohumu sana yapışsın ve hiçç bırakmasın inşallahhh...

hayırlı olsun :)) Allah tamamına erdirsin
öncelikle rahat bir gebelik dilerim
hayırlı bir doğum ve sağlıkla sıhhatle büyütmek nasip etsin Rabbim
benimde hiç olmadı gebeliğim evliliğimin 7. senesine giriyoruz
Rabbim tüm isteyenlere arasında banada nasip etsin inşallah...

rabbim yeterki verecek olsun gercekten hayırlı zamanda sabrın tukendıgı zamanda veriyor haftası bıle ayarlı bılıyormusun? benım gebelıgın 32. haftası yasal dogum ızın hakkımın haftası okulların acılıs haftası yani okula bıle gıtmıcem (çalışmıcam) yüce rabbım öyle bır ayarlıyorki yeterki içini ferah tut o olacağı zamanı senın için ne zaman hayırlıysa gercekten biliyor.rabbim olmayan herkese nasip etsın inşallah...

Öncelikle Rabbim sağlıkla,mutlulukla ve huzurla bebeğini büyütmeyi , kucağına almayı nasip etsin...
Yazdıklarından çok etkilendim... Dilerim böyle bir mucizeyle gelen bu bebek , büyür ve ailesine hayırlı evlat olur.

Bebek sahibi olmaya çabalamadıkları halde, bebek sahibi olan ve durmadan şikayet edenlerden ben de hazzetmiyorum...
Başarısız bir tüp bebek denemem oldu benim geçtiğimiz günlerde... ama ne tedavi süresince , ne opu da , ne transferde gıkım çıkmadı...şikayet etmedim Rabbimin gücüne gider diye...
Eşim hep der , başına iş açıyorsun , zor çocuk bakmak diye...ben razıyım dedim , ne zorluğu varsa razıyım... şikayet edersem , gel yüzüme tükür dedim...
Rabbim bize de nasip etsin... Hayırlısıyla... Senin de sevincini daim etsin canım...

Rabbim tedavi gören, ilaca yetecek maddi gücü olmayan insanların yar ve yardımcısı olsun.bana doktor gonal f diye bir iğne yazmıstı çok etkılı bır iğne oldugunu söylemişti ve maddi yönden bayağı pahalıydı, ben ne güzel bu sefer olacak inşallah deyip eczaneye girerken bir bayan ağlayarak çıktı ve eczacı kalfası içeri girdiğimde gonal fi yerıne koyuyordu (malum kutusu kocaman olunca görmemek mümkün değil) ben de gonal f o mu?ben sanırım ondan alacam dedim tanıdık zaten eczacı.evet bu abla az önceki bayan alamadı yetmedi parası sana kısmetmiş dedi ben o günü hiç unutmuyorum(( o an inanki keşke olsada verebilsem dedim, ama kendımınkını bıle zar zor alıyordum bence bir insan bir insana yardım etmek istiyorsa evlat sahibi olamayan kişinin ilacını almalı, bu kadar büyük bir sevap olamaz diye düşünüyorum.Allah kimseyi muhtaç etmesin dileyen isteyen herkese vatana millete hayırlı ailesine hayırlı evlatlar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…