• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olamıyorum...

Canım ben seni çok iyi anlıyorum. bende senin gibi sorunlu bir ailede büyüdüm (dayak hakaret içki daha benzeri bir sürü şey)
hep evlenince mutlu olucam dedim. 6 yıl süren ilişkimin sonunda çok güzel bir düğünle evlendim. ama bende senin gibi ne bişey anlamadım düğünden sanki başkasının düğünüydü.
bence bizi hayat erken yordu aile iş sevgili hepsi uzatmalı ve sorunlu geçince hayatının düzene girmesi mutlu olman zaman alıyor birden olmuyor emek harcamadan mutluluğa erişemiyoruz.
umarım çocuğun senin neşen ve mutluluğun olur

umut ve hayal kırıklığı döngüsü içerisinde yaşamak çook yorucu. kısa süreli mutluluklar dahi genel anlamda mutluyum dedirtemiyor. dediğin gibi cnm hayat bizi çok erken yormuş olmalı ki bazı şeyleri zamanından önce hazır olmadan yaşamışız..
şuan ki umudum çocuğumla umarımm güzel günler beni bekler.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

kimse sizi dinlemiyor olabilir ama siz kendinizi dinleyin . kendinizle dertleşin. her soru kendi cevabını doğurur. yavaş yavaş kendinizi motive edin ne kadar zor olduğunu biliyrm ama size sizden başkası duymak istedikleerinizi söylemeyecek . eee öyleyse bunları siz kendinize söyleyin . ben bunun farkına vardım ve artık sadece duymak istediklerimi kendime söylüyorum çünkü biliyorum ki beni harekete geçirecek şeyleri yalnızca ben bilirim :) ve en önemlisi de dua etmek . bunları kaldırabilecek güce sahipmişsiniz ki Allah size böyle şeyleri yaşatıyor , içinizde ki gücün farkına varın çünkü siz gerçkten çok güçlüsünz :) ve bebeğinizde dünyanın en iyi bebeği olacak çünkü empati duygusu gelişmiş bir annesi olacak . siz yaşadığınız için ona daha çok destek olacaksınız . o daha mutlu olacak o mutlu oldukça siz daha mutlu olacaksınız :)
ayrıca insan ne kadar mutsuz olduğunu düşünürse bir o kadarda mutsuz olur
o yüzden hiçbir şey olmamış gibi yeni güne şükrederek kalkmak iyi şeylerin olması için dua etmek lazım :) Allah yardımcınız olsun . unutmayın her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır :)

evet benim böyle bir problemim var hayatta ne yapsamda mutlu olamıyorum. eskiden böyle değildim ufacık şeylere bile mutlu olan kıpır kıpır kahkaha atan hiç bir şeyi takmayan bir genç kızdım yaklaşık son 7 yıldır bu halimden eser yok kahkaha atmayı tamamen unutmuş herşeye kafayı takıp saatlerce uyuyamayan bazen ağlayarak yatıp bazende ağlayarak kalkan bir insan haline geldim kimseyi kendimi dahi sevmiyorum...
her çocuk hemen büyümek ister bende öyleydim büyümek özgür olmak ne güzeldi. hatta insanlara bakıp keşke çocuk kalsak demelerine bile şaşardım şimdi çook iyi anlıyorum bunu
hiç bir zaman normal bir aile hayatım olmadı normal bir ev ne anne ne de normal bir baba bense tam tersiydim normal bir aileye hasret... bu yüzden erkek arkadaşımla evlenmek için gün sayardık evimiz eşyalarımız aşkımız... öyle hayaller kurardıkki o ''gün içinde tüm gün seni özlerim '' derdi bense eve her geldiğinde boynuna atladığımı hayal ederdim. sadece omzuna yatsam beni başka hiçbirşey mutsuz edemez takmam derdim. son yıla kadar bu böyleydi bu hayal tam 9 yıl sürdü ve 9. yılımızda evlendik.
düğünümde hiç heyecanlı değildim zaten deli gibi griptim serumla salona gittim ayakta kalabilmek için sonrasında bile herşey hayal meyal aklımdaydı sadece o gün sanki bi başkasının düğününe gitmişim gibi geliyordu oysa çok güzel bir düğündü ve hiç heyecan deli gibi mutluluk yoktu üstümde nasıl olmazdı 9 yıl bu gün için bekledim...
sonunda evlendik ve çok sıradan sıkıcı ve sorunlu günler başladı heyecan yoktu aileler ve onların çekilmez lafları huzursuzlk eşimin anne kuzusu olduğunu öğrenmem bununla savaşmam gerekti. ailesinin bana oğullarını ellerinden almışım gibi tavırları vs. kayınvalidemle evimizin çok yakın olması sürekli bizi yemeğe kahv.ya davet etmesi neredeyse hiç başbaşa plan yapamadığımız günler bekliyormş beni . ben eşimle değil hepsiyle evlenmişim.benim sorunlu bir aile hayatım olduğu için ailemden kopup evlenmek bana koymadı da ona koymuştu resmen.ben tüm yıl kpss e hazırlandm bu yüzden sosyal hayatım zaten yoktu eşimin çalışma saatleri fazla olduğu için birbirimizi göremez hale geldik.artık işten geliyor tüm gün iş hayatını anlatıp ardından benim sinir olduğum hareketlerle şakalarla gün geçiriyoruz aramızda iletişim bile yok artık onca derdim var ağlıyorum ama ne olduğunu ona anlatmıyorum çünkü zaten dinlemiyor daha birkaç gün önce patladım ve evliliğimizle ilgili dertlerimi anlattım bir cümle bile kurmadı gitti ve yattı. bu kadar rahatça gitti ve yattı ...bense saatlerce ağladım ve uyuyamadım.çünkü bu benim hayal ettiğiim hayat değildi o benim evlenmek istediğim erkek değildi.ne zaman canımı sıkan bir problemimi anlatsam dinlemek istemiyor amaan çok takıosun diyip kesip atıyor. artık öylesine yanlızım ki.. evet evliliğim yalnızlıktan ibaret derdimi döküp beni anlayıp bana moral verecek hiçbir insan yok hayatımda.bu yüzden buraya dökmek istedim bu gün içimi çünkü artık öyle doldum ki.kendimi tanıyamaz oldum.ne yapsamda mutlu olamıyorum
hayatta beni daha çok mutlu edecek birşey varsa o da bir bebeğimiz olması derdim o duygu beni uçururdu onca yıl bekleyip evlenmek bir de çocuğumuz olması yok daha neler derdim eskiden.
ben henüz çocuk istemiyorken önce iş istiyorken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim önlem alıyorduk fakat eşim bir kaç denemede beni ayakta uyutmuş .uzun süre buna inanamadığım için test bile yapmamıştm eşim sürekli istiyordu çocuk oysa benim önce ekonomik özgürlüğüm olmalıydı.
ve ben hamile olduğum için hiç sevinemedim hiç mutlu da olamadım çünkü hiç hazır değildim. kaç aylık oldu hala bazen unutuyorum hamile olduğumu ve hala hiç sevinemiyorum oysa benim için ne büyük bir hayaldi.bu onu istemediğim anlamına gelmiyor elbet çok istiyorum onu kucağıma almayı ama bu halde olmamalıydı bu halimin onu etkilemesinden çok endişeliyim herkes harika bir anne olmak ister ben hiç sevgi ve saygı görmedim ailemden bu yüzden en büyük hırsım çocuğumu tüm kalbimle sevmek onu korumak ve asla ona yanlız olduğunu hissettirmemekti.çünkü o yalnızlık duygusunu çok iyi biliyordum.
ben hala mutlu bile olamıyorken onu nasıl mutlu edeceğim..
26 yaşında üniversite mezunu 1 yıllık evli hamile ve hiç birşeyden zevk alamayan mutlu olamayan gülmeyi unutmuş bir anne adayıyım hayatımdan ufacık bir kesit anlattım daha niceleri var içimi kemiren. sürekli uykusuz ağlamakla geçen günlerim...
evet gerçekten merak ediyorum bana doktor nasıl bir teşhis koyardı neden bu kadar takıyorum neden böyleyim gerçekten problemim ne?kafayı mı yiyorum.9 yılımı ve o tüm hayallerimi bunun için mi değiştim tüm fedakarlıklarım bunlar içinmiydi...ben ne yapmışım!!!

evet benim böyle bir problemim var hayatta ne yapsamda mutlu olamıyorum. eskiden böyle değildim ufacık şeylere bile mutlu olan kıpır kıpır kahkaha atan hiç bir şeyi takmayan bir genç kızdım yaklaşık son 7 yıldır bu halimden eser yok kahkaha atmayı tamamen unutmuş herşeye kafayı takıp saatlerce uyuyamayan bazen ağlayarak yatıp bazende ağlayarak kalkan bir insan haline geldim kimseyi kendimi dahi sevmiyorum...
her çocuk hemen büyümek ister bende öyleydim büyümek özgür olmak ne güzeldi. hatta insanlara bakıp keşke çocuk kalsak demelerine bile şaşardım şimdi çook iyi anlıyorum bunu
hiç bir zaman normal bir aile hayatım olmadı normal bir ev ne anne ne de normal bir baba bense tam tersiydim normal bir aileye hasret... bu yüzden erkek arkadaşımla evlenmek için gün sayardık evimiz eşyalarımız aşkımız... öyle hayaller kurardıkki o ''gün içinde tüm gün seni özlerim '' derdi bense eve her geldiğinde boynuna atladığımı hayal ederdim. sadece omzuna yatsam beni başka hiçbirşey mutsuz edemez takmam derdim. son yıla kadar bu böyleydi bu hayal tam 9 yıl sürdü ve 9. yılımızda evlendik.
düğünümde hiç heyecanlı değildim zaten deli gibi griptim serumla salona gittim ayakta kalabilmek için sonrasında bile herşey hayal meyal aklımdaydı sadece o gün sanki bi başkasının düğününe gitmişim gibi geliyordu oysa çok güzel bir düğündü ve hiç heyecan deli gibi mutluluk yoktu üstümde nasıl olmazdı 9 yıl bu gün için bekledim...
sonunda evlendik ve çok sıradan sıkıcı ve sorunlu günler başladı heyecan yoktu aileler ve onların çekilmez lafları huzursuzlk eşimin anne kuzusu olduğunu öğrenmem bununla savaşmam gerekti. ailesinin bana oğullarını ellerinden almışım gibi tavırları vs. kayınvalidemle evimizin çok yakın olması sürekli bizi yemeğe kahv.ya davet etmesi neredeyse hiç başbaşa plan yapamadığımız günler bekliyormş beni . ben eşimle değil hepsiyle evlenmişim.benim sorunlu bir aile hayatım olduğu için ailemden kopup evlenmek bana koymadı da ona koymuştu resmen.ben tüm yıl kpss e hazırlandm bu yüzden sosyal hayatım zaten yoktu eşimin çalışma saatleri fazla olduğu için birbirimizi göremez hale geldik.artık işten geliyor tüm gün iş hayatını anlatıp ardından benim sinir olduğum hareketlerle şakalarla gün geçiriyoruz aramızda iletişim bile yok artık onca derdim var ağlıyorum ama ne olduğunu ona anlatmıyorum çünkü zaten dinlemiyor daha birkaç gün önce patladım ve evliliğimizle ilgili dertlerimi anlattım bir cümle bile kurmadı gitti ve yattı. bu kadar rahatça gitti ve yattı ...bense saatlerce ağladım ve uyuyamadım.çünkü bu benim hayal ettiğiim hayat değildi o benim evlenmek istediğim erkek değildi.ne zaman canımı sıkan bir problemimi anlatsam dinlemek istemiyor amaan çok takıosun diyip kesip atıyor. artık öylesine yanlızım ki.. evet evliliğim yalnızlıktan ibaret derdimi döküp beni anlayıp bana moral verecek hiçbir insan yok hayatımda.bu yüzden buraya dökmek istedim bu gün içimi çünkü artık öyle doldum ki.kendimi tanıyamaz oldum.ne yapsamda mutlu olamıyorum
hayatta beni daha çok mutlu edecek birşey varsa o da bir bebeğimiz olması derdim o duygu beni uçururdu onca yıl bekleyip evlenmek bir de çocuğumuz olması yok daha neler derdim eskiden.
ben henüz çocuk istemiyorken önce iş istiyorken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim önlem alıyorduk fakat eşim bir kaç denemede beni ayakta uyutmuş .uzun süre buna inanamadığım için test bile yapmamıştm eşim sürekli istiyordu çocuk oysa benim önce ekonomik özgürlüğüm olmalıydı.
ve ben hamile olduğum için hiç sevinemedim hiç mutlu da olamadım çünkü hiç hazır değildim. kaç aylık oldu hala bazen unutuyorum hamile olduğumu ve hala hiç sevinemiyorum oysa benim için ne büyük bir hayaldi.bu onu istemediğim anlamına gelmiyor elbet çok istiyorum onu kucağıma almayı ama bu halde olmamalıydı bu halimin onu etkilemesinden çok endişeliyim herkes harika bir anne olmak ister ben hiç sevgi ve saygı görmedim ailemden bu yüzden en büyük hırsım çocuğumu tüm kalbimle sevmek onu korumak ve asla ona yanlız olduğunu hissettirmemekti.çünkü o yalnızlık duygusunu çok iyi biliyordum.
26 yaşında üniversite mezunu 1 yıllık evli hamile ve hiç birşeyden zevk alamayan mutlu olamayan gülmeyi unutmuş bir anne adayıyım hayatımdan ufacık bir kesit anlattım daha niceleri var içimi kemiren. sürekli uykusuz ağlamakla geçen günlerim...
evet gerçekten merak ediyorum bana doktor nasıl bir teşhis koyardı neden bu kadar takıyorum neden böyleyim gerçekten problemim ne?kafayı mı yiyorum.9 yılımı ve o tüm hayallerimi bunun için mi değiştim tüm fedakarlıklarım bunlar içinmiydi...ben ne yapmışım!!!
aslında siz çok şanslısınız.sadece nefsinizin dediği olmadığı için perişan heldesiniz.nefsiniz sizden başka şeyler istiyor hayatınız başka ilerliyor.bundan kurtulmak istiyorsanız nefsinizin arzu ve isteklerine dur demeniz ve allahı tanımanız gerekir.buda ancak namaz ve bir mürşide mürid olmaktan geçer.size tavsiyem bu yöndedir.allah yardımcınız olsun.şunu unutmayın gerçek aşk allah aşkıdır.size yardım etmek isterim

Yazını okurken çoğu yerde kendimi gördüm resmen..
Benim aile hayatım gayet mutlu geçti annem babam hep destekçim hep arkadaşım oldular eşimle ise 17 yaşımda tanıştım ve bende 7 sene onunla evlenme hayalleri kurdum.. Eşimide çok sevdim hala da seviyorum ama bizde iki yıl önce evlendiğimizde seninle aynı şeyleri yaşadım.
Tam hayallerimdeki gibi bir düğünüm, gelinliğim olmasına rağmen şuan gelin cd sine tahammül bile edemiyorum..
Eşimle ortak ilgi alanlarımız çok farklı, o sürekli evde oturmak isteyen sıkıcı bir adam bense gezelim yeni şeyler keşfedelim derdimdeyim ve yaşım daha 26. O çok fazla konuşmayı sevmeyen çok derdini paylaşmayan bense tahmin ettiğin gibi tam tersiyim ve ortak adam gibi hiç bişi yapamıyoruz.
Bu yaz resmen sürükleyerek her şeyi ailemin karşıladığı Barselona gezisine gittik bu benim yıllardır hayallerimde olan birşeydi ama orda bile sürekli yürümekten yorulmaktan zarttan zurttan şikayet etti yok evde vakit geçirmek hep daha iyiyimiş falan ha bu arada haftada iki kere arkadaşlarıyla iş çıkışı oyun oynayalım içelim muhabbetlerini de pek bi sever ama iş bana gelince 9 da uyur yorgunum der stresliyim der. Eskiden en büyük zevkimiz olan film izlemenin artık sonuna bile gelemiyoruz daha başlarında başlıyor horlamaya :(
Ve en son tepemin tasını attıran olay dün yaşandı. Annem arkadaşım gibidir ama biraz dominant bi karakter yine kavga ettik bu sefer baya ağır oldu ve ben sinir krizi geçirdim ve günüm berbat geçti kendisinede anlattım ve akşam gelir bana destek olur moral verir falan derken beyefendi yine arkadaşlarıyla çıktı tabi bana geliorm gelicem falan diyo bende mal gibi tüm gece bekledim ve şuan senle aynı noktadayım hayatıma bakıyorum ve sıkıcı bir iş sıkıcı bir eş destekçi ama benden çok şey bekleyen bir aile ve artık herşeyi bırakıp gitmek isteyen, dışarıda herkesin bana imrendiği ama içeride çok mutsuz olduğum bir hayat.. Hergün şükrederim çoğu insanda olmayan şeylere sahibim kıymet bilirim ama bu beni mutsuz olmaktan alıkoyamıyor malesef :(
Bu arada bende son iki aydır çocuk istiyorum hayata tutanacak birine ihtiyacım var herşeyden herkesten umudu kestim benim umudum o olacak inşallah Allah nasip ederse..
Bence çok şanslısın tam bebeğine sıkı sıkı bağlanma zamanın artık senin hayat amacın o olsun boşver diğer herkesi biz gereğinden fazlasını yapıyoruz zaten haketmeyen onlar..

Cok fena, hele arada iletisim de yok...Nasılsa evliyiz gidemez havasında cünkü bir de...Allah sabır versin..

sen yine istediğn gibi olmuş herşey .benimki seninkinden beter eşimi seviyorum halen seviyorum .severek evlendik .ama iş ciddiye binince herşy çok değişti .evlendik ben bir maddi kaousn içine düştüm .istmediğim bir yönde ilerliyorum hayallerimden geçtim hiç bir zevkim kalmadı.bende senin gibi hayatta bir nedn bir İSTİYOM BİR BEBİŞ tabi 2 kez düşük yaşadım inşllah olur bari onuın için yaşarım

...ziyaret ederseniz memnun oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back