• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu mutfak yaptıracagım önerilerilerinizi bekliyorum.....

atalay-uxgxur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
129
0
96
50
İstanbul
arkadaşlar 2 aya kadar mutfak yaptırmayı planlıyoruz bi terslik olmassa inşallah...fakat düşünmem gereken ince ayrıntılar, tezgah çeşidi, dolap kapaklarının çeşidi hakkında püf noktalara ihtiyacım var. göze düzgün gözüksün dagınık gözükmesin istiyorum.renk konusunda ya kahverengi ya krem , beyaz şaşkınım. sakin bi görünüm istiyorum. temizliği kolay olsun diyorum bide ... önerileriniz neler çok ihtiyacım var bi akıl verin bana:uhm:

bu başlığa birileri bişi yazsa iyi olur her malzemi her ayrıntıyı araştırmaktan gına geldi en iyisi tecrübelilerin konuşması

Canım
daha önce annemin,kayınvalidemin ve elitimin mutfak ve banyo dolaplarını yaptırttım. Şuanda üst komşuma yardımcı oluyorum. Az çok bişiyler öğrendim diyebilirim.
Şuan için vakum kapak (pvc) modeller en tutulan modeller.
Şişme, deformasyon falan ihtimalleri çok düşük.
Parlak modeller yerine mat veya yarı mat yaptırmanı tazviye ederim.
Eğer beyazda karar kılarsan kırcıllı beyaz kusurları falan örter. (Kullanımdan,temizlikten ilerde olabilecek çizilme vs.)
Koyu kahve, gri tonların uzak dur o itici oluyor.
Tezgah tercihin granitten yana olsun derim ama mermeritte kullanımı granitten daha kolay ve daha ucuz bir malzeme..
Açıkcası dolap fiyatı kadar granit tezgah fiyatı vereceklerdir...
Farklılıktan hoşlanırım dersen ahşap veya metal yüzeyleride kullanabilirisin fakat kullanımları sana sıkıntı yaratacaktır.

Bu sabah mutfakçımdan komşum için aldığım fiyatı sana söyleyeyim. Bir kıyaslama yaparsın.
1,9 x 2,55 köşe mutfak ve 1,2 banyo dolabı buna her ikisi için mermerit tezgahlarıda dahil olmak üzere 3000 TL fiyat aldım.

googleden bir kaç çeşit ve renk alternatifi buldum.Bir firmanın kataloğuda var ama link sakıncalı olabilir diye vermedim.
Zaten hemen hemen tüm firmalarda aynı kataloglar mevcut

simge.jpg

ah canım ellerine ve emeğine sağlık gerçekten faydalı oldu pvc kapağa karar verdim diyebilirim
ancak 1.9*2.70 mutfağa sadece mutfağa 4000 tl artı aksesuarlar içinde 1000tl ödeyeceğim

ah canım ellerine ve emeğine sağlık gerçekten faydalı oldu pvc kapağa karar verdim diyebilirim
ancak 1.9*2.70 mutfağa sadece mutfağa 4000 tl artı aksesuarlar içinde 1000tl ödeyeceğim
canım eğer araştırma yapabiliyorsan yap
bu işi ana caddekiler değil arka sokaktaki atölyeler yapıyor sonuçta
bana mutfak ve banyo için verilen fiyat 7000-8000 gibi uçuk rakamlardı
biraz dolanınca atölye buldum aradaki o muazzam farkı ödemekten kurtuldumbayanssulusmile

arkadaşlar çok saolun ilginiz için. benim mutfak biraz küçük . genede bu fiatı vermiyolar. mermerit hoşuma gidiyo aslında ama plastik basit gibi dururmu acaba? granit pahalı ne yapğacam bilmiyorum. parlak beyazdan yana diilsin galiba nedenini yazsan aslında. çok sıkılıyorum paranın kısıtlı oluşu beni sıkıntıya sokuyo. güzel naif bişi olsun istiyorum. uygun tabi bide . hayatımda neyi bu kadar istekli dikkatli istesem oluyo hiç. inşallah içime siner yapılınca inşallah:Saruboceq:

hakklıymışsın canım bir iki marangoza sorunca fiyatlar hayli indi biraz işçilik farkı var yalnız markalılar çok güzel marongoza o çizimleri nasıl anlatacağım bilmiyorum

arkadaşlar çok saolun ilginiz için. benim mutfak biraz küçük . genede bu fiatı vermiyolar. mermerit hoşuma gidiyo aslında ama plastik basit gibi dururmu acaba? granit pahalı ne yapğacam bilmiyorum. parlak beyazdan yana diilsin galiba nedenini yazsan aslında. çok sıkılıyorum paranın kısıtlı oluşu beni sıkıntıya sokuyo. güzel naif bişi olsun istiyorum. uygun tabi bide . hayatımda neyi bu kadar istekli dikkatli istesem oluyo hiç. inşallah içime siner yapılınca inşallah:Saruboceq:
rengi fark etmez parlak olanların hepsinde en ufak bir çizikte kendi muazzam belli ediyor.
o ilk günkü güzellik 6 aya kalmadan yok oluyor
hele evde birde çocuklar var ise
mermerit plastik gibi durmuyor
eltiminkinin içine dore simler attılar özelliklede spot ışıkların altında süper gözüküyordusempatiksalakcinni

hakklıymışsın canım bir iki marangoza sorunca fiyatlar hayli indi biraz işçilik farkı var yalnız markalılar çok güzel marongoza o çizimleri nasıl anlatacağım bilmiyorum
markalılar cidden çok ama çok güzeller
eğer nette var ise mutfakçına oradan göster yada firmadan katalog al hiç olmadı çaktırmadan fotolarını çek kötükedihüso

Son düzenleme:
eşimle benim evle ilgili bütün dekorasyon hizmetlerini verdiğimiz bir şirketimiz var bu konularda bilgiliyim o yüzden bi kaç şey yazmak istiyorum
graniti mutfak da dahil ev içi hiçbir alanda tercih etmeyin radyasyon etkisi vardır. biz şu anda hiçbir müşterimize graniti ev içinde kullanmıyoruz google da aratırsan sakıncalarını okuyabilirsin onun yerine çimstone önerebilirim çizik yapmaz renk değiştirmez üstünde rahatlıkla limon ve asitli şeyler kesebilirsin kesme tahtasına bile gerek yoktur
renk açısından ise mutfağın güneş alıyor mu ona dikkat etmeni öneririm güneş alan bir mutfaksa beğendiğin her renk olur ama güneş almıyorsa mutfağın o zaman açık renklere gitmende fayda var sonuçta bütün günün nerdeyse mutfakta geçecek
pvc kapağa alternatif olarak balon kapak öneririm ve cam kapaklar şu ara revaçta ve kullanımı rahat oldukça da şıklar
model konusunda ise beğendiğin bir markaya çizim yaptırabilirsin sonra da makul bulduğun bir yere yaptırabilirsin bizden de bu şekilde tasarımlarımızı alıp geri gelmeyenler oluyor pek etik bulmasam da allah herkese bi kazanç gönderir sonuçta diyorum
malzeme size aynı gibi gözükebilir ama aradaki farkın sadece markadan mı ya da işte dükkanın çok pahalı bir muhitte bulunduğundan mı yoksa gerçekten malzemenin kalitesinden mi kaynaklandığına çok dikkat edin dediğim gibi siz bir fark göremezsiniz ama ustası hangi malzemenin kaliteli olduğunu bilir ucuz olsun diye kalitesize bulaşmamaya dikkat edin
uzun oldu ama yardımcı olmak istedim umarım olabilmişimdir.

çimstone fiyatları beğendiğin renge göre değişir canım bizdekiler 360dan başlıyor 500 e kadar gidiyor mtülü tezgahın 2 metre olduğunu düşünürsek en ucuz 720 en pahalı 1000 tlye mal olur sana. ama mermerit mermerden daha kullanışlı bir malzemedir ve fiyatı da uygundur seçenek de çoktur.

fikir almak için bu forumu okuyorum okudukça kafam karışıyor

sabah köşe mutfak verdik 3000 tl tutuyor ,maddi olarak biraz daha rahat olsam daha farklı olurdu ama şimdilik imkanım ancak ona yetiyor

laminant kapaklar hakkında ne düşünüyorsunuz
seçtiğim renk abanoz ile krem laminant kaplama
tezgah mermerit olacak mecburen
burayı okuyana kadar granit istiyordum ama ondan vazgeçtim hem çok pahalı hemde madem radyasyon yayıyormuş gereği yok fazladan sıkıntıya girmenin

dolabı çizdirdim seçtim beğendim ama hala tam karar veremedim
1 hafta sonra yapmaya başlayacaklar o zamana kadar araştırmak istiyorum
bana yardımcı olursanız fikir verirseniz sevinirim

Mermerit kullanışlı olmuyor, bıçak darbesinden ve hatta üzerinde porselen tabak bile kırılsa deforme oluyor, mermeriti hiç önermiyorum :1no2:

Mermerit kullanışlı olmuyor, bıçak darbesinden ve hatta üzerinde porselen tabak bile kırılsa deforme oluyor, mermeriti hiç önermiyorum :1no2:

evet haklısın kaynanamlar kullanıyorlar 6 senedir lavabolarının cilası gitti çok kötü oldu
benim bu evinde tezgahı mermerit benden önceki berbat etmiş nasıl becermişse artık yüzüne bakılmıyor
ama biz lavaboyu krom yaptırıyoruz
birde kendim daha özenli kullanırım....mecburen mermerit yaptırmak zorundayız ...çünkü masraflar umduğumdan daha fazla oldu :delphin:

merhaba bende izmirde mutfak yaptıracağım.Lütfen bana özelden mutfağınızı yaptırdığınız marangozun adresini ve telefonunu yazabilir misiniz?Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba mutfakcım mutfak tezgahım için poligranit önerdi 2.50cm 375 lira tutuyor. Poligranit ile granit arasında ne fark var ? Kullanımı rahatmıdır acaba :uhm:

Back
X