bende yaptırcam ve araştırıyorum ...
dolaplar için arkadaşın kırmızı parlak dediği lake boya dır .. aslında çok kullanışlı ve güzel bi üründür , mdf üzeri boyadır ama dediği gibi parlak olduğundan temizliği kolaydırda sürekli ister çünkü iz yapar ,,
onun yerine son moda mebran kaplama kapak kullanabilirsin yine mdf üzerine kaplamadır ve temizliğide kolaydır iz de yapmaz ...
tezgaha gelince ben corian -policor yada çimston denilen 3 malzemeden birini seçicem , bunlar en pahalı malzemelerdir tamamen eksizdir , lavabolar ön ve arka çıtlar dahil kalıptan çıkan bi malzemedir ... ama dediğim gibi bayağa bi pahalıdır sen yaptıracağın yere bi danış ,
mermeritse bunların bi değişiği fiyatı oldukça ucuz ve kullanışlı bir malzeme 3 yerden eksiz tek yerden kalıptan çıkarılır ama ondada aldığın firma önemli bazı firmalr kötü oluyo ve sıcak suyu lavaboya döktüğünde çatlama yapabiliyo
dikkatli olmak lazım yani
ve en son ankastrelerden şahsi fikrim %100 inox almıcam , eğer sende benim gibi leke takıntın varsa sende alma derim çünkü ne kadar silersen sil kalıyo hadi onu geçtim parmak izi olmaz dedikleri malzemelerde bile hemen silmezsen leke oluyo , sen yokken biri su damlatsa sonra uğraşcan yani ,, beyaz veya siyah olan malzemelerden seçicem onlarında ankastreleri var boya olduklarından krem veya toz cif değilde sıkmalı olanlardan kullanılınca gayet kullanışlı oluyo ..
ay amma yazdım inş. yardımcı olabilmişimdir .... zamanında mutfak imalatı olan bi şirkette çalışmanın faydaları sanırım