Mutfak erzakları

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.087
4.168
173
Kızlar bu ev işlerinden pek anlamıyorum demin mutfak dolaplarını düzenlerken pirinç,mercimek vb erzakları plastik ve cam kavanozlara koyup öyle yerleştirmeye karar verdim dagınık duruyor diye.
Kurtlanma, küflenme felan olur mu bu şekilde?
Patatesi felanda biraz tembellik yapıp direk poşetiyle mutfak dolabına koyuyorum amao_O Siz nasıl muhafaza ediyorsunuz

Açılmış paketler mutlaka kavanoza konulmalı yoksa kurtlanır kelebekler olurlar , güve mi deniliyo ne onlardan işte .
Ben kavanozlarda muhafaza ediyorum .

Erzaklar zaten kendine ait cam ya da ona göre üretilmiş plastik saklama kutularında durmalı.
Un dahil, kavanoza koyarım, kurtlanma tarzı bir şey yaşamadım.
Patates soğan sarımsak ise büyük sepetim var, balkona sepetin içine koyuyorum.
Dolap içine çamurlu kirli bir şey koymayın derim ben.

Açılmış paketler mutlaka kavanoza konulmalı yoksa kurtlanır kelebekler olurlar , güve mi deniliyo ne onlardan işte .
Ben kavanozlarda muhafaza ediyorum .

Erzaklar zaten kendine ait cam ya da ona göre üretilmiş plastik saklama kutularında durmalı.
Un dahil, kavanoza koyarım, kurtlanma tarzı bir şey yaşamadım.
Patates soğan sarımsak ise büyük sepetim var, balkona sepetin içine koyuyorum.
Dolap içine çamurlu kirli bir şey koymayın derim ben.
Tamam çok teşekkür ederim açılmamış makarna felan paketinde duruyor o sıkıntı olmaz ama açılmış erzakları plastik kaplarada koyabilirim değil mi plastik kap kurtlandırıyor gibi bi bilgi aklımda kalmış nedense :KK24:

Tamam çok teşekkür ederim açılmamış makarna felan paketinde duruyor o sıkıntı olmaz ama açılmış erzakları plastik kaplarada koyabilirim değil mi plastik kap kurtlandırıyor gibi bi bilgi aklımda kalmış nedense :KK24:
Plastik derken tabi ki her plastik kolmaz.
Erzak saklama kapları vardır plastik ya da tupperın, züccaciye, market gibi yerlerde satılan kaplardan alın 5 6 tane, rahat edin.
Paşabahçenşn 3 kiloluk büyük erzak kavanozları da var ama çok kullanışlı olmuyor, yer kaplama açısından.
Tabi ambalajı açılmamışsa hiçbir şey olmaz.
Makarnayı da ben zaten tek seferde bitirdiğim için sıkıntı olmuyor, kaba falan koymuyorum.

Plastik derken tabi ki her plastik kolmaz.
Erzak saklama kapları vardır plastik ya da tupperın, züccaciye, market gibi yerlerde satılan kaplardan alın 5 6 tane, rahat edin.
Paşabahçenşn 3 kiloluk büyük erzak kavanozları da var ama çok kullanışlı olmuyor, yer kaplama açısından.
Tabi ambalajı açılmamışsa hiçbir şey olmaz.
Makarnayı da ben zaten tek seferde bitirdiğim için sıkıntı olmuyor, kaba falan koymuyorum.
Tamam çok teşekkür ederimmm :KK36:

Kızlar bu ev işlerinden pek anlamıyorum demin mutfak dolaplarını düzenlerken pirinç,mercimek vb erzakları plastik ve cam kavanozlara koyup öyle yerleştirmeye karar verdim dagınık duruyor diye.
Patatesi felanda biraz tembellik yapıp direk poşetiyle mutfak dolabına koyuyorum amao_O Siz nasıl muhafaza ediyorsunuz
Kuruları kavanozda muhafaza etmek en iyisi. Ama patatesi poşetinde bırakmayın çok çabuk yumuşar,çürür. Hava alan bir şeyin içinde olması lazım

Patates,soğan bunları poşette bırakmayın çabuk bozulur,sepet gibi birşeyiniz var ise balkona koyun hava alması için,eğer havalar sıcaksa erzakları buzdolabında da saklıyabilirsin böceklenme olmasın diye.

Back
X