Sevgili arkadaşlar,
Uzunca bir süredir uzak kalmışım forumdan, sizlere yanıt veremedim kusura bakmayın.
Güzel yorumlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim...
Fayanslarımla ilgili bir soru gelmişti. Fayanslarımı değiştirmedim. Üzerini dc-fix ile kapladım. Sudan, yağdan etkilenmedi, Nisan 2013'ten beri kullanıyorum. Bulaşık makinamı da aynı şekilde kaplamıştım, hiç bir bozulma, yırtılma olmadı.
Sandalyelerini boyamak isteyen arkadaşım, tek söyleyebileceğim ne boyarsan boya öncelikle iyice bir zımparalamanız gerekiyor. Ben çok fazla dökülme problemi yaşamadım, ilk acemilik zamanında dipte köşede kurumasını beklemediğim yerlerde biraz sorun yaşadım o kadar. Benim kullandığım yerine solvent bazlı yağlı boya kullanabilirsiniz ki sanırım dökülme problemi solvent bazlı yağlı boyada daha az olur. Bunu boya fabrikasından satış departmanından bir bey söylemişti. Üşenmeyip arayıp sormuştum:)
Ben kayınvalidemlerin evinde oturuyorum, çok tepki alırım diye korkmuştum, bu ne böyle bembeyaz diyecekler diye aksine çok beğendiler. Biraz cesaret derim!:)
Bir arkadaşım da 10 gün önce aynı tarzda koskocaman mutfak dolaplarını boyadı. Tezgahını, fayanslarını kapladı, kulpalrı değiştirdi. Tamamen yepyeni bir mutfak oldu. Hatta benimkisinden daha modern ve daha güzel oldu.
Bu şekilde boya yapmak isteyen arkadaşlarıma söyleyeceğim şu: Atınca kıyamayacağınız, salon takımı, yataka odası takımınızı bu şekilde boyamamanızı öneririm. Bunlar devamlı kullanılan mobilyalardır ve boyada atmalar olabilir. Sürekli boyama şansınız da yoktur.
Ama eski bir mobilyada kaybedecek birşeyiniz yok bence deneyip stres atmaya değer hanımlar!:)