Mutfak dolabina giren kelebekler...

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.109
598
selam arkadaslar benimde bir derdim var belki sizinkilerin yaninda dert sayilmaz ama buda bir dert ewet simdi biz bi senedir oturuoruz bu ewde ve mutfak dolabinda kelebekler cikiyor bakliyat olan yerde ve bundan kac ay once bir suru seyi atmak zorunda kaldim kelebekler her yere koza yapmis dolabin bende cok titizim hic gelemem boyle seylere sonra bi ilac koydum yok oldular ama bugun gene baktim ki bi kelebek ucusuyuor gene mutfakta ama disardanmi geldi yoksa yine o dolapta uremeyemi basladilar nerden giriyorlar kapali dolaba anlamadim gitti ne yapacagimi sasirdim sizinde ewinizde oldumu boyle bisey bildiginiz bi cozum yolu varmii vyardim lutfen:nazar:

canım onlar dışardan girmiyordur, içerde birsey bozulmustur. sen dok hepsini bak.. benim birkere ceviz bozulmustu oyle olmustu

bakliyatların kurtlanmış olabilir canım, onları kontrol et eğer bi taneyse dışardan gelmiş olabilir kontrol et eğer bişi yoksa kafanı rahat tut illa kendinden oldu diyemeyiz.

Gözden kaçan birşey kurtlanmış oluyor.O kurtlar kelebeğe dönüşüyor.Bende polen vardı kaynağı orasıymış.Mutlaka kaynağı bulup yoketmen lazım,yoksa bitmiyorlar.

canım onlar dışardan girmiyordur, içerde birsey bozulmustur. sen dok hepsini bak.. benim birkere ceviz bozulmustu oyle olmustu

canim ilk basta oraya kuru yemisleri felan koyuyordum baktim bunlar cikinca ne varsa cope hepsi ziyan oldu sonra havalar sogudu bide ilaci koydum dolabada bisey koymadim yok oldular simdi kapali kutulardan aldim koyuyorumm ve simdi gene bitaneyi ucarken gordum sinirlerim zipladi oldurmek zorunda kaliom onada uzuluorum ama napim oldurmesem cogalacaklar...ayy sinirlerim zipladi resmen kasinmaya basladimm titizim sevmiom bole bortu bocekleri:nazar:

bakliyatların kurtlanmış olabilir canım, onları kontrol et eğer bi taneyse dışardan gelmiş olabilir kontrol et eğer bişi yoksa kafanı rahat tut illa kendinden oldu diyemeyiz.

walla hic sanmiorum hem kurtlansalar bile hepsinin kapagi kapali nerden cikacak aklim almior wallaha yarina kadar beklicem bakalim olmassa sabah butun seyleri kontrol edeyim...

Gözden kaçan birşey kurtlanmış oluyor.O kurtlar kelebeğe dönüşüyor.Bende polen vardı kaynağı orasıymış.Mutlaka kaynağı bulup yoketmen lazım,yoksa bitmiyorlar.

yarin bi bakayim gene cikacakmi kelebek cikmassa disardan gelmistir cikarsa gene dadandilar demektir mutfakta kücük yoksa bos birakicam o dolabi :nazar:

ya işte belli olmuyor:S benim kimyon kurtşanmıştı kelebek çıkıyordu bi bakayım dedim baharatlara bakmak gelmedi aklıma, sonra dedim herşyi boşaltıp yıkayayım şok oldum :S baya kurtluydu. ilk kez bişeyim kurtlandı ve bunun baharat olması çok garibime gitti.

ya işte belli olmuyor:S benim kimyon kurtşanmıştı kelebek çıkıyordu bi bakayım dedim baharatlara bakmak gelmedi aklıma, sonra dedim herşyi boşaltıp yıkayayım şok oldum :S baya kurtluydu. ilk kez bişeyim kurtlandı ve bunun baharat olması çok garibime gitti.

nerden cikacagi belli olmuor iste ben ilk fark ettigimde butun mutfagi disari cikardim anca buldumm hemde hic beklemiordum ilk defa yasadim boyle biseyi dolap cam kenarinda ve bide her yeri kapali diger dolaplarimin arkasindan duvar var kontaplak yok bunda var digerlerinde bisey yok buna dadanmislar zaten eski dolaplar ooff ew ustume gelior bi kurtulsaydimmm

canım çok ilginç ama bende bulgurun kurtlandığını ilk defa gördüm kavanozun içindeydi unutmuşum arkada kalmış yeni aldığımı koyacakken farkettim kavanozun içi resmen bembeyaz doluydu kavanozumda çok güzeldi ama içm almadı onun içine başka bişey koymayı olan kavonozuma oldu hepsini çöpe attım

canım çok ilginç ama bende bulgurun kurtlandığını ilk defa gördüm kavanozun içindeydi unutmuşum arkada kalmış yeni aldığımı koyacakken farkettim kavanozun içi resmen bembeyaz doluydu kavanozumda çok güzeldi ama içm almadı onun içine başka bişey koymayı olan kavonozuma oldu hepsini çöpe attım

walla benimde almaz icimi oyle zannederim gene kurtlu herseye bakarken iki defa bakiom kapagina her yerine bisey varmi die cok kötü bi durum simdi mutfaga girdimmi her yere takilio gozum acaba varmi die bende ilk tavanda kurt gordum bitane oyle fark ettim:S

canım aynı dert bende de olmustu hatta netten de baya arastırmıstm evim cok sıcak oluyr ve bu baklyt vs.koyduğumuz dolapların hava alması gerekyrms.eskiler o yüzden bu dolaplarına mutlaka telden havalandırma gibi birsey yaparlarmıs.ve ne yazıkki kutuların kapalı olması bile cözüm değil ben cok denedim ve gördüm kavanozun içinde nemden bile ürüyorlar:(cabuk kurtlancak ürünleri ben buzdolabına koyuyrm (ince bulgur,asurelik buğday(ki acaip geliyorlar buna)irmik(buda öyle)sorun otadan kalktı tabi buzdolabında birsürü sişe hos değil ama kelebeklerden iyidir bakalım yazın ne ypcm öpyrm

canım aynı dert bende de olmustu hatta netten de baya arastırmıstm evim cok sıcak oluyr ve bu baklyt vs.koyduğumuz dolapların hava alması gerekyrms.eskiler o yüzden bu dolaplarına mutlaka telden havalandırma gibi birsey yaparlarmıs.ve ne yazıkki kutuların kapalı olması bile cözüm değil ben cok denedim ve gördüm kavanozun içinde nemden bile ürüyorlar:(cabuk kurtlancak ürünleri ben buzdolabına koyuyrm (ince bulgur,asurelik buğday(ki acaip geliyorlar buna)irmik(buda öyle)sorun otadan kalktı tabi buzdolabında birsürü sişe hos değil ama kelebeklerden iyidir bakalım yazın ne ypcm öpyrm

aynen canım, benim buzdolabında da taze gıdadan çok bakliyatlar yer kaplıyor:40:
yapacak bişey yok.. dışarda kalınca kelebekti böcüktü başa çıkamıyorum

bende derin dondurucuda var onami koysam acaba bakayim bi yarinn eger o bitane disardan gelmediyse tekrar dolaba yeni ewli kelebekler yerlesmis demektir simdi bide bi suru bebeleri olur offf:)) sinir oldumm sacmaliomm:D

:)canım buzdolabına koy bak sorun ortadan kalkacak aile planlaması yapmak lazım bu kelebeklere:)

birde bu dolabını sık havalandır cnm evden cıktığıında falan ac yani benim yapmama gerek kalmıyor oğlum hergüüüüüün itinayla indiriyor dolabı cünküüü:):52:

:)canım buzdolabına koy bak sorun ortadan kalkacak aile planlaması yapmak lazım bu kelebeklere:)

birde bu dolabını sık havalandır cnm evden cıktığıında falan ac yani benim yapmama gerek kalmıyor oğlum hergüüüüüün itinayla indiriyor dolabı cünküüü:):52:

bencede aile planlamasi sart iflah olmaz bunlar:) buzdolabini deniycem bakalim sonuc ne olacak..

Eviniz nem oluyor mu acaba. Nem oranı çok olunca böceklenme çabuk olur diye biliyorum. Hatta baklagilleri bez torbada saklar bazısı. Ben gerçi hep kapalı kavanoz da tutuyorum birşey olmuyor ama bir kere tarhanam böceklenmişti. Bir de organik ürünler daha çabuk böceklenebiliyor.

Eviniz nem oluyor mu acaba. Nem oranı çok olunca böceklenme çabuk olur diye biliyorum. Hatta baklagilleri bez torbada saklar bazısı. Ben gerçi hep kapalı kavanoz da tutuyorum birşey olmuyor ama bir kere tarhanam böceklenmişti. Bir de organik ürünler daha çabuk böceklenebiliyor.

ewet var canim nem sorun buda olabilir...

kizlar bugun dolabi temizledim herseye baktim demekki disardan geldi dediginiz gibi bakliyatlarida dolaba koydum insallah yeniden cikmazlar...:nazar:

Back
X