• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak alışverişi

2 ayda bi genel alışverişe çıkıyorz.. pirinç nohut makarna şeker un et tavuk vs...

haftalık alışverişe düzenlı çıkıoz.
salatalık malzemeleri
yoğurt
süt
meyve
ekmek vs..

Yav cok basit hamilesin bebegin icin yemem lazim
Bebegin büyüyünce ek gidaya ilk yogurtla basladim ben asla hazir yogurt verdirmiyor doktorlar.
Hazir yogurdun ici katkı maddesi ve jelatin dolu.

1 lt açık sütü güzelce kaynat sonra ilimaya birak. Serce parmagini icine sok 7 ye kadar say dayanabiliyorsan ilimis demektir.
1 corba kasigi mayalik yogurdu koy karistir battaniyeye sar 8 saat sonra dolaba kaldır. Al sana ev yogurdu.
Acik sütü guvendigin yerden al ilk defa mayalayacagim dersen sana mayalik yogurdunuda verirler.
mayalık yogurdu nerden alabılırım dıye sorucaktım tam :D cok sağol canım 7 sn falan baya püf nokta yani :D ilk fırsatta denıcem

Sorma cok sorun uasayacagiz gibime geldi 32 yasindan sonra baskalarinin pesinden gezemem. Hemen esim sen caninin istedigini yap annem bise demezki diyor. Benimmkendi mutfagim varken neden yukarida yapayim ki. Yapamamda zaten. 2 yila yakin kendi duzenimle yaşıyorum tasindigimiz icin. Simdi geri donmek bana ölüm gibi geliyor
allah yardımcın olsun ne diyim

Kimse liste yapmamis demişsiniz ben size iki yetişkin öğrencinin aylık listesini yazıcam yine de
Makarna,pirinç bulgur şeker un koli yumurta büyük Salça hazır pizza Nugget ya da döner (kutularda hazır olan) sen bunun yerine et ya da tavuk falan alırsın kutu kıyma(Migros küçük kutularda var biz öyle alirdik) peynir zeytin çay ve kahve, Şehriye, hazır çorbalar, baklagillerden ne yerde, az az meyve ve sebze bir de ivir zivir şeyler işte cips meyveli yoğurtlar çikolatalar falan bizim minyatür ev için bunlar gerekli seylerdi gerisi kendi zevkimize bağlı şeyler tabi bazıları 2 ay giderken bazıları 1 haftada bitince tekrar aliyorduk yenilerini. İşine yarar mı bilmem ama öğrenci listemiz böyleydi
He bir de temizlik malzemeleri tabi bimden al bence hem uygun hem de diğerleri ile ayni işlevi görüyordu BENCE:hamarat::KK54:

Bende ıkı yıllık evliyim genelde a101den alıyorum kendi markası bile guzel Urunler örneğin yumuşatıcısı gayet güzel vs. Aylık toplu aldıklarım un yumurta salça yağ pasta malzemeleri ama gunluk te hergun nedeyse eksikler alınır. Pazar alışverişine gelincede başlarda her hafta gdyor hevesle alıyordum çürüyordu herşey artık pazar yerine marketten alıyorum hangi sebzeyi yapacaksam az az yapacgım kadar alıyorum

edit: kimse örnek alısverıs listesını paylasmıyo :KK43:

kızlar merhaba 8 aylık evliyim hala evımıme toplu mutfak alışverısımı yapamadım. hep bıttıkce alınıyo sankı boyle daha cok para gıdıyo gbı gelıyo biraz da hesaplı olsun istiyorum :KK64:
tecrubelılerr :KK31: benımle aylık ya da haftalık listenızı paylasırmısınız ? şu an oturdum sizin yorumlarınıza göre aylık liste oluşturucam. 3 yetişkiniz evde. :kahve:
şimdiden cok sağolsun yardımlarınızı beklıyorum

not: haftalık pazara gidiyorum ona da bi el atsanız :oha::KK17:

yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorum
Sana 1 aylık alışverişimi ve haftalık pazarımı yazayım.
Ay sonunda büyük alışverişe çıkarım;
  • 2 buçuk kilo pilavlık Osmancık princ
  • 3 tane makarna
  • 1 kilo pilavlık bulgur
  • 1 kg un
  • Nohut
  • Barbunya
  • kırmızı mercimek
  • Yeşil mercimek
  • Tarhana
  • Dana kıyma
  • Tavuk
  • Zeytin
  • Reçel
  • Krem peynir
  • Salam(ayda 1 kere alıyorum büyüklerden)
  • Kaşar peyniri
  • Bezerye
  • Zeytinyağlı
  • Bulaşık deterjanı
  • Tuvalet kağıdı
  • Çamaşır deterjanı (5 kg alıyorum epeyce yetiyor)
Bunlar ayda 1 kere alıyorum bazen 2 aya yakın yetiyor 2 kişiyiz çünkü.

Pazar;
  • Patates
  • Soğan
  • Domates
  • Salatalık
  • Marul
  • Maydanoz
  • Kırmızı lahana
  • Taze fasulye
  • Biber
  • Meyve
  • Yumurta (köy yumurtası)
Bunlarda genelde pazardan aldıklarım.
Arada kahvaltikilarim bittiği için markete gidiyorum yinede.

edit: kimse örnek alısverıs listesını paylasmıyo :KK43:

kızlar merhaba 8 aylık evliyim hala evımıme toplu mutfak alışverısımı yapamadım. hep bıttıkce alınıyo sankı boyle daha cok para gıdıyo gbı gelıyo biraz da hesaplı olsun istiyorum :KK64:
tecrubelılerr :KK31: benımle aylık ya da haftalık listenızı paylasırmısınız ? şu an oturdum sizin yorumlarınıza göre aylık liste oluşturucam. 3 yetişkiniz evde. :kahve:
şimdiden cok sağolsun yardımlarınızı beklıyorum

not: haftalık pazara gidiyorum ona da bi el atsanız :oha::KK17:

yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorum

Biz iki kisiyiz, indirim takip ederiz. Bir ara pirinc fiyatlari ucmustu indirim de gordukce aldik, 20-25 kilo pirinc vardi evde :))
Oyle aylik listemiz yok ama genelde aldiklarimiz belli; su, yumurta, arada peynir ekmek, yogurt, sebze ve meyve. Mesela hiz sutasin suzme peynirini kullaniyoruz bir paketi bir hafta gidiyor tam. Eger ertesi hafta toptanciya gitmeyeceksek iki tane aliyorum, bazen de uc tane. (ankarada gimata gidip oradan alisveris yapiyoruz biz, cok daha hesapli oluyor) 10lu yumurta da bi hafta gidiyor mesela ona da duruma gore karar veriyorum. Yani oyle aylik listem yok ihtiyaca gore belirliyorum ben. Hani sen de evde ne ne kadar gidiyor hesaplayabilirsen eger ona gore alisveris duzenini oturtursun

Back
X